En resa

Jag vill bara börja med och säga, HERREGUD. Om det var fullfart innan så kan jag säga att det var inget i jämförelse med dom senaste veckorna. Medicinkursen drog igång efter en långhelg i Stockholm och sen dess har mitt ansikte varit fast i kursboken känns det som...Och mitt i allt åkte jag på influensan. Men idag skrev jag det sista provet och ljuset i tunneln börjar visa sig!

Så allt har verkligen legat på is. Ingen träning och helt ärligt inte så bra kost heller. Men det har krupit under skinnet...i helgen kände jag mig ändå helt okej och kommer förhoppningsvis kunna träna fullt ut inom snar framtid ;) Kommer smyga igång med lite träning förhoppningsvis redan ikväll!

Nu framöver blir det tillbaka till det gamla och fokus som gäller! Både kropp och knopp behöver det efter dessa veckor.

Har ätit lite för mycket av det goda på senaste och det är faktiskt lite läskigt hur kroppen får ett sådant begär av godis... Men nu blir det slut på det! För helt ärligt, ser inte det här hundra gånger godare ut?

Den där tallriken mumsade jag på tidigare i eftermiddag för att stilla sötsuget! Så.himla.gott.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En resa

Jag lever! Annat kan man säga om bloggen... Efter ledigheten drog skolan igång på 150% och har haft så mycket plugg, plus massor av annat runt om. Det känns som jag knappt varit hemma dom senaste två veckorna. Men nu börjar allt lugna ner sig lite och man har kommit in i ett flyt gällande planering av dagarna osv.

Träningen och kosten har ändå flytit på som planerat. Och idag körde jag igång på andra växeln, nämligen med 30 min cardio innan frukost. Otroligt svettigt, men så himla härligt!

Tanken är att köra cardio 4-5ggr i veckan beroende på hur min kropp reagerar nu i början. Jag har tidigare tränat innan frukost, men nu var det ett bra tag sen. Så det gäller att lyssna på kroppen så man inte kör på för hårt!

Ursäkta alla på gymmet. Såg ut som en zombie...hahaha. (Ännu mer efter mina 30 minuter)

Nu har jag i alla fall fått i mig min underbara frukost och ska sätta mig ner och plugga lite innan skolan. Har eftermiddagslektion idag så det är perfekt att sitta innan och beta av lite. Blir förhoppningsvis klar med en uppgift idag!

Hoppas ni har en grym dag! Det ska jag ha :)

Likes

Comments

Allmänt

Kommer bli många fina bilder här på bloggen framöver! Så. himla. nöjd. Köpt en liten smidig kompaktsystemkamera, eller vad man kallade det, haha. Har aldrig fotat med något annat än men mobilkamera, så kommer vara väldigt många nya funktioner jag ska lära mig för att ta bra bilder...hehe. Men fotografering är så sjukt roligt!!

Likes

Comments

En resa, Progress

Hur spenderar ni eran söndag? Jag började min med en härlig skogspromenad, underbart! Imorgon startar morgonpromenaderna, kommer till en början att bara vara en gång i veckan följt av två dagar på gymmet. Sedan kommer det att succesivt att bli mer träning!

Min tanke med söndagarna framöver är att jag kommer ge er en uppdatering med hur det går på min resa, det blir som en avstämning kan man säga. Kommer också att skriva hur jag tycker att veckan har gått osv.

Fokusen kommer att ligga på att genomföra alla planerade träningspass och även att äta så som jag mår bra av. Jag har inget spikat mål när det kommer till vikten. För helt ärligt har jag ingen aning om hur det ser ut under allt fluff ;) Det enda jag vet är att det finns muskler, men inte hur mycket eller hur lite. Men mitt utgångsläge idag ser ut såhär: 100,5kg - 86,5cm i midjan - 107cm under naveln.

Något som var positivt att se var att måtten var mindre trots att jag väger lite mer än vad jag gjorde i somras! Men som sagt, fokus ligger på att följa planeringen för veckorna, sen kommer fokus på måtten och sist vikten. Huvudsaken är jag mår bra, några siffror hit och dit spelar ingen roll!

Hoppas ni har en underbar söndag och glöm inte att ni är grymma!

Likes

Comments

En resa

Vad är det man brukar säga? Nytt år, nya möjligheter. Eller Nytt år, starten på ett nytt kapitel. Vi lämnar 2015 bakom oss och siktar istället på 2016 och alla dess möjligheter och utmaningar vi kommer stå inför. För mig kommer 2016 andas, JAG. För mitt största fokus kommer att ligga på mig. Såklart kommer fokus lika på nära och kära också, vilket jag är väldigt duktig på... och där någonstans brukar jag glömma bort mig själv. Sätter alltid alla andra för mig själv och kommer på i slutet att, någonstans på vägen har jag glömt bort mig själv.

2016 kommer jag att försöka till 100% tänka på mig och mina behov först och SEN kommer det andra. För någonstans så måste man själv känna att man mår bra och har orken, för att på så sätt har energin att ta sig an alla andra underbara människor man har i sitt liv. Jag har inte på något sätt mått dåligt psykiskt, utan jag har bara känt att MIN KROPP har svikit mig. För kanske 1,5år sedan tränade jag simning nästan varje dag och jag och min kropp mådde så himla bra, sedan blev det stressigt i skolan jag började träna mindre, sjukdomarna avlöste varandra och sen gick tiden så fruktansvärt fort och sen stod jag där och undra vad i h-vete som hände?? Jag tappade helt greppet.

Nu ska jag verkligen starta 2016 på bästa sätt. Jag ska gå in i den här resan med hela mitt hjärta, ta fram min envishet som jag så väl vet existerar. Nu de första veckorna gäller det att succesivt öka träningen, för att på så sätt bygga upp min kropp och förhoppningsvis förhindra sjukdomar. Det kommer vara mycket planering, med det är A och O för att det ska gå vägen.

Och något som är otroligt skönt är att jag har min mamma med mig hela vägen, min egna personliga tränare som kommer finnas där och stötta mig. Vi kommer finnas där för varandra och stötta hela vägen.

Jag är mer än redo att kicka igång januari! NU KÖR VI!!

Likes

Comments

En resa

Här har det ekat tomt den senaste veckan. Varför? Jo, ironiskt nog när jag skrivit om att tackla motgångar, då går jag och blir riktigt sjuk och var det över hela julen...Helt orkeslös och så fruuuktansvärt ont i halsen. Så hela förra veckan låg jag parkerad i soffan och antingen sov eller slökollade på det som visades på tv:n.

Frisknade till som tur var till denna veckan då det väntade massa jobb. Ska jobba några timmar ikväll sen ska jag hem och har ett mysigt firande med min familj! Det är för tusan nyårsafton IDAG?! Herregud, vart har det här året tagit vägen? Hela året känns som en enda dimma, vad har jag gjort? Haha.

Om det blir som planerat kommer det imorgon komma upp ett inlägg om mina planer för 2016!

Hoppas ni har ett grymt nyår, så ses vi nästa år fina ni!​

Likes

Comments

En resa

Redan fredag, hur fort går inte veckorna?!

Tanken är ju som sagt att jag ska dela med mig av min resa, och då innefattar det allt från framgångar till motgångar. Tänkte tänkte dela med mig om något som är så typiskt mig och som såklart skulle hända i onsdags...

Skulle gå ut på en kvällspromenad i mörkret och kylan, det är inget som stoppar mig. Bylsade på mig massa kläder och tog mig ut, min klumpiga rottweiler, Rocky, fick också följa med och kommer tyvärr vara den största orsaker till vad som komma skall... -När jag gick kände jag ett sånt där härligt rus av att få friskluft och rasta benen! Sen kommer jag till en grusväg... Snorhalt. "Äsch, jag går där det är mer grova stenar, där kan det inte vara så halt" tänker jag och fortsätter med samma tempo. Pfft. Hinner gå några meter in på grusvägen och jag halkar till, Jaha? tänker ni. De hade jag med tänkt, om det inte var för att jag har världens största rottweiler med mig, som är rädd för minsta lilla när det är mörkt, och han börjar rusa framåt...med mig i kopplet. Där åker jag släde likt tomten med sina renar, bara det att jag har en hund istället och ingen släde. Så där gick mina favoritträningstights sönder och fick halva mitt högra underben med skrapsår!

Men vet ni vad? Man ska inte låta motgångar förstöra sina planer. Det gäller bara att man tänker om, i mitt fall så kommer det att vara över om några dagar. Undertiden så får jag istället fokusera på att sköta kosten! Och sen får man vara beredd på att det alltid kan dyka upp motgångar, stora som små. Man måste bara lära sig hur man ska tackla dom på bästa sätt! Men tappa aldrig motivationen :)

Likes

Comments

Välkommen till min lilla hörna, vad kommer man att kunna hitta här? Förhoppningsvis någon form av motivation och nöje. Om inte, så kanske ni hittar något annat!

Ni kommer att få följa med på en liten träningsresa, främsta anledningen till att jag väljer att dela med mig är för att jag själv ska kunna skapa motivation till mig själv, genom att ha allt samlat på en plats och kunna gå tillbaka och se hur långt man egentligen har kommit.

Mitt första mål jag har är att gå ner i vikt, eller snarare, fokusera på att träna och äta hälsosamt, för att få en starkare och piggare kropp. Vi har bara en och måste värna om den.

Så ni är mer än välkomna att följa min resa och helt ärligt tycker jag att det är lite smått läskigt att dela med mig av detta. Men jag tror att vi båda kan få ut något av det! :)

Jag har kommit liten bit på vägen, jag är sjukt taggad så nu kör vi!!

Likes

Comments