Nu är det över en och en halv månad sedan jag skrev här senast och anledningen till det beror på att för mycket tid gick mellan detta inlägg och det förra. Jag ska nu försöka sammanfatta så mycket som möjligt av vad som har hänt i rubriker. Jag kommer börja med ett inlägg dedikerat till oktober månad och vad som hände där. Ikväll kommer ett nytt inlägg om november till idag. Varnar för långt inlägg. Alla bilder finns längst ner på sidan!

Oktober
Oktober månad var en månad av sjukdom då jag var sjuk två helger och även hade migrän en dag. Men det var också en månad av äventyr och växa in i rollen. Barnen var lediga från skolan 2 dagar i veckan igenom hela oktober då det varit massa judiska högtider. Fick till exempel uppleva Rosh Hashanah(Judiska nyåret) middag här och besöka en Synagoga för första gången någonsin. Honung och äpple är det traditionella att äta under denna högtid. De blåser även i en så kallad Shofar(ett speciellt horn) för att ringa in det nya året. Kul att uppleva.

Då jag inte får jobba mer än 10h per dag har båda set mor/farföräldrar varit här och hjälpt till under min vanligt lediga tid/kurs. Det har varit en lärande upplevelse. Har fått en insikt i hur den delen i processen med att ta hand om barn funkar och förstår mig därför på det hela bättre samt barnen. Då vi i vanliga fall enbart har ca 5h om dagen ensamma tillsammans(var av 3h enbart för den lille) förstår jag mig på barnen också bättre och de mig. Till framtida au pairer - det är stor skillnad att ta hand om barn på förskolan och ta hand om dem på riktigt. Detta förstod jag inte fullt ut innan jag blev au pair. Förstod aldrig hur nära vi skulle bli.

Oktober highlights:
Brickfest - andra helgen i oktober följde jag med familjen till en legomässa. Den äldste pojken älskar lego. Bästa leksaken av alla och han är på riktigt duktig med. Var bara tvungen att följa med för hans skull och för att se hans ansiktsuttryck när vi väl kom dit. Har aldrig sett så mycket lego på en och samma plats förut. Kunde tyvärr inte riktigt njuta fullt ut dock då jag hade varit sjuk helgen innan och fortfarande inte mådde bra(vilket senare visade sig i när jag blev sjuk helgen efter). Det var massor av fantastiska skapelser att se, stationer att bygga på i olika koncept, tv spel, små "butiker" och mycket mer. Fastnade i ett bygge och tappade bort familjen det första jag gjorde så gick runt själv ett tag och tog in allt. Lyckads dränka min väska i vatten då en vattenflaska inte hade kork såklart dock ^^. Låt oss bara säga att mitt internationella körkort är lite sönder.. 😬 Anyway, kul att uppleva oavsett och jag har örhängen att bevisa det med.

Utforska Maplewood - tog flera utflykter under oktober till 'staden' bredvid. Mycket mysigt ställe. Bara en massa egenägda små butiker. Inga stora kjedor på huvudgatan alls. Finns en jätte mysig bokaffär, många intressanta restauranger(t.ex. en som bara säljer frukostaktg mat.) osv. Köpte mig en mugg och ett ljus i en av krimskrams butikerna t.ex.

Bio kvällar - har gått på två bio i oktober. The Girl on the Train och Miss Peregrine's Peculiar Children. Jag träffade en dag en au pair från Argentina på lekplatsen och blev av henne inbjuden på pizza och bio med 6 andra au pairer. Var mycket trevligt och bion( The Girl on the Train) var mycket intressant. Tyckte om den andra filmen med även fast det kändes dom något saknades. La ut en status på vår fb grupp om att jag ville se filmen samt om någon ville följa med. Så jag och två andra au pairer gick. Mycket kul.

Halloween - Var exalterad inför halloween. Man har alltid hört så mycket om hur stort det är och så i USA. Hade köpt en så kallad "Robin Hood" kostym som jag satte alv öron på så vips var jag en alv för halloween💫 Spenderade min lediga tid morgonen till halloween på att hitta alvöron samt en pilbåge och något till föräldrarna. Har aldrig gått all out med en kostym innan så detta var kul :D På kvällen öppnade jag dörren och gav barn godis medan barnen och föräldrarna var ute på 'Trick or Treat'. Jag skulle gått med barnen en andra runda men båda mådde inte bra så tyvärr. Tog dock en spontan trip in till stan för att se halloween paraden. Missbedömde dock vilket håll paraden gick åt så råkade åka till början snarare än slutet av paraden. Så en vagn åka förbi och några som dansade thriller. Försökte sedan hitta Hanna bland folket men det var helt enkelt inte meningen. Var dock kul att se alla utklädda.

FÖRSTA RESAN: Orlando, Florida
Disney World och Universal studios


Denna resa behöver en rubrik allt för sig själv. Jag och Hanna åkte tillsammans till Florida en weekend! Efter mycket planering med flyg, boende och biljetter. Åkte vi fredagen den 21 efter jobb och skola. Vi hade bokat boende med airbnb(man bor i någon annans hus). Var en upplevelse i säg. Vi blev välkomnade av en kille i 25 år åldern utan tröja mitt i natten när vi kom dit. Han var lite udda men jag var mest glad över en säng att sova i så jag brydde mig inte så mycket.

Disney world - Sömn blev det inte mycket av dock då vi vaknade tidigt nästa dag för att besöka Disney world! Vi tog en Uber dit och tog båten, tagen från en gammal Musse pig kortfilm, över till ön The Magic Kingdom. Det var så vackert att åka över vattnet. Man såg Askungens slott och massa. När vi väl kom dit gick vi och tog en skone till frukost på det lokala Starbucks på Main street. Sen gick vi ner till Askungens slott. Var så stort! De hade även ett dansparty just då så vi fick se Musse pig, Mimi pig, Kalle anka, Långben osv. Vi tog oss sedan över till Liberty square och Adventureland. Vi åkte Splash Mountain, gick på skattäventy, såg Captain Jack Sparrows show och åkte även hans attraktion. Vi åt sedan en pretzeldog och såg paraden med alla Disney karaktärer i. Var så fantastiskt! Efter det tog vi oss till Tomorrowland. Där såg vi en show med Monsters ink, åkte Buzz Lightyears åktur och åkte en bilbana. Tog såklart också en ice cream sandwich av Musses huvud. Vi gick sedan vidare till Hunted Mansion, vilket inte var läskigt alls vilket jag trodde. Vi såg då att kön till Space Mountain var låg så vi ställde oss i kö och hann precis åka innan det var dags för fyrverkerierna. Vi stod där i ca 2h innan det var vår tur och det var det drygast jag varit med om. Men åh så kul! Bästa bergochdalbanan någonsin!! Vi sprang sen till fyrverkerierna över Askungens slott. Det var det bästa med hela dagen. Tror jag grät en stund där till och med. Om du någonsin känner dig nere. Åk till disney world bara för att se detta. Fick mig att på riktigt tro att drömmar går i uppfyllelse.

Solen hade gått ner när det var slut men de stängde inte än. Vi ställde oss i kö till de Sju dvärgarnas bergochdalbana. Efter det en mini bergochdalbana och ett åk på Ariels attraktion hann vi med innan de stängde. Vi var några av de sista där. Sen en Uber tillbaka och sömn.

Universal Studios - Bästa dagen på resan! Samma process på morgonen fast med bagage i hand. Och Gud vad stort det är! En lekplats för vuxna. Men vi gick såklart förbi allt tills vi kom till det vi ville uppleva. The Wizarding World of Harry Potter!!! Var så sjukt och så kul. Nattbussen var utanför samt 12 Grimmauld Place. Sedan gick vi till Diagon Alley. Wow bara wow. Var inte vad jag väntade mig men mycket bra ändå. Vi köpte såklart varsin trollstav. Av någon anledning blev min Flour Delacors. Den talade till mig! "The wand choses the wizard" antar jag. Kunde knappt lägga ner den. Vi besökte alla butiker, gjorde lite magi(interaktiva trollstavar), besökte Weasley's Wizarding Wheezes, jag köpte en halsduk osv. Det bästa var dock när vi åkte bergochdalbanan inuti Gringotts. Man var på riktigt inne i filmen. Har inte ord att beskriva.

Vi tog sedan Hogwarts Expressen till Hogsmead. Kan inte säga vilken som var bättre men slottet var fantastiskt. Vi köpte såklart godis i Honeydukes, åt på Svinhuvudet och ställde oss i kö till Slottet och bergochdalbanan där inne. Det som var bäst med att stå i kön var att du fick både i Gingotts och Hogwarts se insidan medan du väntade. Gingotts såg likadant ut som i första filmen och i slottet fick du se växthuset, tavelrummet, Dumbledores kontor och ingång, fetadamens porträtt och Griffindors elevhem samt sorteringshatten. Åkturen var uppbyggd på samma sätt som den andra. Du var med i allt. Så bra! Applåder till skaparna. Kan inte bestämma vilken som var bäst.

Efter två åk av hippogriff turen bestämde vi oss för att vi var klara med Harry Potter. Klockan var snart dags att gå i alla fall. Vi hann dock med en flumrider i Jurassic park delen innan vi åkte till flygplatsen. Ångrar dock att vi inte hade en dag till där. Vi lätt åka tillbaka och uppleva allt annat.

Vilken resa!!! Så nöjd 😃
____________________________________________________________________________

Now it is over a month and a half ago since I wrote here last and the reason for that is because too much time passed between this post and the previous one. I will now try to summarize as much as possible of what has happened in headlines. I will start with a post dedicated to the month of October and what happened there. Tonight, a new post on November until today will come. Warning: this will be a long post. PS. All the pictures are on the bottom.

October
October was a month of illness, I was sick two weekends and even had a migraine one day. But it was also a month of adventure and grow into the role as an au pair. The children were off from school two days a week through all of October because of Jewish holidays. Got to experience Rosh Hashanah (Jewish New Year) dinner here and visit a synagogue for the first time ever for example. To eat Honey and apple is the traditional during this holiday. They also blow in a so-called Shofar (a particular horn) to ring in the new year. Fun to experience.

Since I can't work more than 10 hours per day, both sets of grandparents have been here and helped during my usual free time / course. It has been a learning experience. Have got an insight into how this part of the process to take care of the child works and I understand it all better as well as the kids. Since we usually only have about 5 hours a day alone together (3 hours only for the little one), I understand the kids also better and they me. For future au pairs - there is a big difference to care for children in kindergarten and take care of them as an au pair. This I did not understand fully before I was an au pair. Never understood how close we could be.

October Highlights:
Brick Fest - second weekend in October, I went with the family to a Lego exhibition. The eldest boy loves Legos. It's the best toy of all and he's really good at building. Just had to go with them for his sake and to see his face when we got there. Have never seen so much LEGO in one place before. Unfortunately i could not really enjoy it to the fullest since I had been sick the week before and still did not feel well (which later turned in when I got sick the weekend after). There were lots of amazing creations to see, building stations with concepts, video games, small "shops" and more. Got stuck building and lost the family the first thing I did so I walked around a while by myself and took in everything. Managed to drown my bag in water when a water bottle tipped over of course though ^^. Let's just say that my international driver's license is a bit broken .. 😬 Anyway, fun to experience and I have earrings to prove I was there .

Explore Maplewood - took several day trips during October to the town next to mine. Very cozy place. Just small business. No big chain businesses on the main street at all. There's a cozy bookstore, many interesting restaurants (eg. One which only sells breakfastie foods.) Etc. Bought myself a mug and a candle in one of novelty stores too.

Cinema evenings - I have gone to two cinemas in October. The Girl on the Train and Miss Peregrine s Peculiar Children. One day I meet an au pair from Argentina at the playground and she invited me for pizza and movie with 6 other au pairs. Was very nice and the movie(The Girl on the Train) was very interesting. I liked the second film too even though it felt like it were missing something. Put up a status on our fb group that I wanted to see the film and asked if anyone wanted to join. So I and two other au pairs went. Very fun.

Halloween - I was excited for Halloween. You have always heard so much about how great it is in the United States. Had bought a so-called "Robin Hood" costume that I put elf ears on and all of a sudden I was an elf for halloween💫 Spent my free time that morning in a Halloween store to find the elf ears as well as a bow and arrow and something for the parents. Have never gone all out with a costume before so this was fun: D In the evening, I opened the door and gave children candy while the kids and the parents were out 'Trick or Treatin '. I was supposed to go with the children a second round but they both did not feel well so unfortunately we had to skip. However, took a spontaneous trip into town to see the Halloween parade. Miscalculated which way the parade was going so happened to go to the beginning rather than the end of the parade. Sawa carriage ride past and some who danced thriller. I then tried to find Hanna among the people, but it simply was not meant to happen. However it was fun to see everyone dressed up.

FIRST TRIP: Orlando, Florida
Disney World and Universal Studios


This trip needs a title all to itself. Hanna and I went together to Florida for a weekend! After much planning with flights, accommodation and tickets. We went on Friday 21 after work and school. We had booked accommodation with airbnb (you live in someone else's house). Was an experience in say. We were welcomed by a guy around 25 years of age without a shirt in the middle of the night when we got there. He was a bit odd but I was mostly happy about a bed to sleep in so I did not care that much.

Disney world - Didn't sleep much but we woke up early the next day to visit Disney World! We took an Uber there and took the boat, taken from an old Mickey Mouse short film, over to the island The Magic Kingdom. It was so beautiful to go over the water. You could see Cinderella's Castle and so much more. Once we got there we went and took a scone for breakfast at the local Starbucks on Main Street. Then we went down to Cinderella's Castle. Was so big! They even had a dance party at the time so we got to see Mickey Mouse, Mimi Mouse, Donald Duck, Goofy and so on. We then went over to Liberty Square and Adventureland. We rode Splash Mountain, went on a treasure adventure, saw Captain Jack Sparrow's show and also went on his ride. We then ate a pretzeldog and watched the parade with all the Disney characters. Was so amazing! After that we went to Tomorrowland. There we saw a show with Monster's Ink, went to Buzz Lightyear's ride and drove on a car track. Took of course also an ice cream sandwich of Mickey's head. We then went on to the Hunted Mansion, which was not scary at all as I thought it would be. We saw that the queue for Space Mountain was low so we got in line and had just enough time to go before it was time for the fireworks. We stood there for about 2 hours before it was our turn and it was the most boring thing ever. But oh so fun! The best roller coaster ever !! We ran to the fireworks over Cinderella's Castle. It was the best thing all day. I think I cried for a while there even. If you're ever feeling down, go to Disney World just to see this. Made me really believe that dreams come true.

The sun had gone down when it was over, but they did not close yet. We put ourselves in line to the Seven Dwarves' rollercoaster. After a mini rollercoaster and a ride on Ariel's attraction they closed. We were some of the last people there. Then an Uber back and sleep.

Universal Studios - Best day of the trip! The same process in the morning but with luggage in hand. And God, how great it is! A playground for adults. But of course we went past all that until we came to what we wanted to experience. The Wizarding World of Harry Potter !!! It was so sick and so fun. The Nightbus was outside and 12 Grimmauld Place. Then we went to Diagon Alley. Wow just wow. Was not what I expected but very good nonetheless. We bought, of course, our wands. For some reason I chose Flour Delacors. It spoke to me! "The wand choses the wizard" I guess. Could hardly put it down. We visited all the stores, did a little magic (interactive wands), visited the Weasley's Wizarding wheezes, I bought a scarf and so on. The best part was when we went on the rollercoaster inside Gringotts. It was really like being inside the film. Have no words to describe it.

We then took the Hogwarts Express to Hogsmead. Can not say which one was better but the castle was fantastic. We bought, of course, candies in Honeydukes, ate at the pigs head and got in line to the castle and the roller coaster there. It was so nice to stand in the queue because you got to see inside both Gingotts and Hogwarts. Gingotts looked the same as in the first film and in the castle you go to see the greenhouse, the room full of moving pictures, Dumbledore's office and entrance, fat lady's portrait and Gryffindor's common room and the sorting hat. The ride was designed in the same way as the other. You were involved in everything. So good! Applause to the creators. Can not decide which was best.

After two runs of the hippogriff ride we decided that we were done with Harry Potter. It was soon time to go anyway. We managed, however, to go on a water ride in the Jurassic Park section before we went to the airport. I do regret that we did not have another day there. Would easily go back and experience everything else.

What a trip !!! Happy 😃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På väg hem nu från en spontan trip till New York och tänkte skriva några rader. Hösten är här på riktigt idag. Gråa skyar, blåst och lager på lager som gäller. Förhoppningsvis kan förkylningen i kroppen undvikas. Pga av detta har jag inte mycket att berätta angående veckan hittills. Föräldrarna kom hem från Las Vegas sen söndagnatt efter försenat flyg. Den äldste vaknade mitt i natten av mardrömmar. Kändes riktigt bra att kunna trösta honom innan föräldrarna kom hem och tog över. Kändes som vi kom närmare. Barnen lyssnar dess bättre på mig och börjar på riktigt tycka om mig. Blivit kallad en andra mamma(blir riktigt varm inombords). Fri tid har spenderats i soffan med en filt och film/dokumentärer. Hade en videokonversation, som det så fint heter, i måndags med min älskade Victoria och igår med mamma. Pratade även precis med pappa via Facebook. 


I New York åkte jag till Christopher street i downtown. Där finns en butik vid namnet Sockerbit. Det är en svensk godis affär! Det fanns inte bara lösgodis utan även saft, Kalles kaviar, oboy, Falcon flingsalt, inlagd gurka, singoala, ballerina osv. Köpte allt ovan. Kändes som hemma på riktigt. Precis vad jag behövde! Handlade för över 700kr 🙈. Men vem vet när jag kan åka dit igen. Är så glad :D

På schemat idag står simlektioner för de små och att lägga barnen innan föräldrar kommer hem. Ska strax åka och hämta barnen från skolan. Ha det bra tills jag skriver igen!

____________________________________

On the way home now from a spontaneous trip to New York and wanted to write a few lines. Autumn is here for real today. Gray clouds, wind and layering of clothes. Hopefully l can avoid the getting sick. Because of feeling a bit of(from the almost cold I have) I have not much to tell about the week so far. The parents came home from Las Vegas late Sunday night after a delayed flight. The oldest woke up in the middle of the night from nightmares. It felt really good to be able to comfort him before the parents came home and took over. Felt like we got closer. The children listens better and better and is starting to really like me. Been called a second mother by the big one (I get really warm inside when that happens). Free time has been spent on the couch with a blanket and a movie / documentaries. Had a video conversation, as it so nicely named, on Monday with my beloved Victoria and yesterday with my mom.  Talked even just now with Dad via Facebook.

In New York, I went to Christopher Street in downtown. There is a shop there by the name of Sockerbit(sugar cube). It is a Swedish candy store! It was not just candy, but also juice, Kalles caviar, O'boy, Falcon salt flakes, pickles, singoala, ballerina, etc. I bought all of the above. Felt like home for real. Just what I needed! Shopped for over $85 🙈. But who knows when I can go there again. I'm so happy: D

On the schedule today are swimming lessons for the kids and putting the children to bed before the parents come home. Going to go and pick up the kids from school in a bit. Have a good time until I write again!

Likes

Comments

Vilken helg! Veckan har varit bra med men verkligen vilken helg. Har gjort och upplevt så mycket. Allt började i fredags då jag bestämde mig för att ta en spontan dag trip till New York under min lediga tid(varje veckodag mellan 9-14.30) för första gången. Tog en promenix till Times' Square och gick in i några av turist butikerna där(som t.ex. Disney store och Herseys Chocolate). Bara egentligen ta in storstadsluften. Efter snabb besök på Starbucks promenerade jag vidare och bestämde mig för att kika in på Ellen's Stardust Dinner✔️. En dinner där folk som vill bli Broadway stjärnor jobbar på. Upplevelsen i säg är ett 50-tals inspirerat matställe med uppträdande var och varannan minut av servitriser/servitörer(videon ovan är en bit av en sång skriven av en som jobbar där. Blivit rätt besatt av låten ^^). Fantastiskt! Om jag aldrig mer kunde gå ut och äta någon annanstans än där vore jag nöjd. Det är rätt dyrt dock då du nästan måste äta där för att få sitta kvar och maten är ok. Men det är inte därför du går dit. Rekommenderas starkt.

Då föräldrarna var iväg i Las Vegas denna helgen för sin bröllopsdag har morföräldrarna till barnen varit här. De kom strax innan middag och mormorn hängde med till simlektioner för barnen. Efter hemkomst lämnade jag över barnen i deras vård och åkte med två andra au pairer till en Foodtruck festival som de hade vid Universitetet jag pluggar på. De hade stängt av en hel gata där massor av matvagnar var uppställda med massa gott medan live musik spelades i båda hörnen. Kände mig på riktigt som hemma under Bluesfestivalen i Mönsterås. Precis vad jag behövde nu efter en månad här i USA. Våfflan i slutet var pricken över iet.

Lördagen var helgens höjdpunkt. Min älskade Hanna har äntligen kommit hit och vi bestämde oss för att träffas med några av hennes kompisar från skolan(alla svenskor). Möte upp dem på Grand Central Terminal och bestämde oss då för att gå därifrån till Brooklyn bridge(tar ungefär en timme). Om jag säger att vi gick mer än 2.5mil den dagen förstår ni träningsvärken jag har idag. Var lika häftigt som alla säger att det är. Så vackert och en verkligen intressant bro i sin utformning. Blev turist på riktigt haha. När vi väl kom över gick vi till parken bredvid och tittade ut över Manhattan. Efter ett spontanbeslut åkte vi med färjan under Brooklyn bron och Manhattan bron för att ta oss till Williamsburg, Brooklyn. Var en helt annan upplevelse att se allt från Hudsonfloden. I Williamsburg gick vi på Smorgordsbord✔️. Så mycket gott. Kunde lätt ha ätit hur mycket som helst där. För er som inte vet är Smorgordsbord en matmarknad som hålls under sommaren till början på hösten varje lördag i Brooklyn vid vattnet. Absolut bäst var helt klart Ice cream sandwich. Himmelriket! Jag svälter verkligen inte här i USA. På väg mot tunnelbanan såg vi lite street art och ett svenskt konditori(vilket vi var tvungna att gå in i). Tunnelbanan gick till central park då det var en mini musikfestival där. Vi satt utanför en stund men bestämde oss ganska snabbt för att gå och äta pizza på Ray's Pizza på väg mot Times' Square igen då vissa av oss inte hade sett det än. Vi möte även upp två killar från tjejernas skola. Tog sedan tunnelbana till pennstation sedan hem. Var en riktigt bra dag och det känns dagen efter. Tack till alla!

Söndag=sovdag och börjat titta om alla Star Wars filmerna igen. Morföräldrarna åkte hem vid fyra tiden och då tog jag över för att sedan lägga barnen till sängs. Nu är det även sängdags för mig. I dag är en ny vecka.

_____________________________________________________________________________

What a weekend! The week has been good, but really the weekend was awesome. Have done and experienced so much. It all started last Friday when I decided to take a spontaneous day trip to New York during my free time (every weekday between 9am-2.30pm) for the first time. Walked to Times Square and went into some of the tourist shops there (such as the Disney Store and Herseys Chocolate). Just really taking in the metropolitan air. After a quick stop at Starbucks, I walked on and decided to take a peek inside Ellen's Stardust Dinner✔️. A dinner where people who want to become Broadway stars work. The experience is a 50s-inspired dinner with performances each and every minute by the waitresses / waiters (video above is a bit of a song written by a guy who works there. Have become quite obsessed with this song ^^). Fantastic! If I never could go out to eat somewhere other than there, I would be happy. It is quite expensive but you almost have to eat there to stay and the food is ok. But the food is not why you go there. Highly recommended.

This weekend the parents were away in Las Vegas for their anniversary so therefore the grandparents on the mothers side was here. They arrived just before dinner Friday and the grandmother went with us to swimming lessons for the children. After returning home, I left the children in their care and went with two other au pairs to a Food Truck Festival they had by the university I study at. They had closed off an entire street with lots of food carts set up with good food while live music played in both corners. Felt really at home, felt like the Blues Festival in Mönsterås. Just what I needed now after a month here in the United States. The waffle at the end was the icing on the cake.

Saturday was the weekend's highlight. My beloved Hanna has finally come here and we decided to get together with some of her friends from school (all Swedish). I met them at Grand Central Terminal and we decided to walk form there to the Brooklyn bridge (takes about an hour). If I say that we walked over 15.5 miles that day you will understand the muscle soreness I have today. But it is as awesome as everyone says it is. So beautiful and a really interesting bridge in its design. I became a real tourist so to speak, haha. Once we arrived in Brooklyn we went to the park next to it and looked out over Manhattan. After a spontaneous decision, we went with the ferry under the Brooklyn Bridge and the Manhattan Bridge to Williamsburg, Brooklyn. Was a completely different experience to see everything from the Hudson River. In Williamsburg, we went to Smorgordsbord✔️. So good. Could easily have eaten everything there. For those of you who do not know what Smorgordsbord is it's a food market that is held during the summer to early autumn every Saturday on the Brooklyn waterfront. The absolute best was clearly the Ice Cream Sandwich. Heaven! I really do not starve here in the US. Walking towards the subway, we saw some street art and a Swedish pastry shop (which we had to walk in to of course). The subway took us to Central Park where a mini music festival were going on. We sat outside for a while but decided pretty quickly to go and eat pizza at Ray's Pizza on the way to Times Square which some of us hadn't seen before. We also met up with two guys from the girls' school. Then I took the subway to Penn Station and train strait home. Was a really good day and I feel it the day after. Thanks to everybody!

Sunday = sleep day and the start of watching the Star Wars movies again. Grandparents went home at four o'clock as I took over and then put the kids to bed. Now it's also bedtime for me. Today is a new week.

  • 164 Readers

Likes

Comments

Det har varit över en vecka sedan jag senast skrev något här och kände att det var dags. Helger och veckan har bara flugit förbi. Som tidigare nämt hade pojkarna sina första dagar i skolan förra veckan medan jag samtidigt började skolan själv på riktigt på Seaton Hall University(kurs).

Helgen var en slapp och slö helg för bara att ta in allt som hänt och få stressa av samt vila(välbehövt). Pojkarna var hos sin mormor och morfar hela helgen var av vi passade på att ta en brunch. Hade min första eggs benedict✔️. Söndagen avslutades med mitt första möte med alla au pairer i området. Efter som det var 9/11 hade vi mötet på Eagle Rock Reservation där de hade en minnesceremoni. Ceremonin var dock över sedan länge då allt gällande 9/11 händer på morgonen då händelsen inträffade. Största anledningen till att vi var där var mer pga utsikten från berget där vi befann oss. Man såg hela nyc skyline där ifrån(se bild). Senare(om jag hade stannat, vilket jag ångrar att jag inte gjorde, alla åkte hem) kan man se ljusen de tänder där tornen brukade stå. Det var ett stort gäng tjejer samt fyra killar där och vi tog alla bild på befrågan av min LCC. Efter detta gick vi sedan till picknick området och fick en "kurs" i personlig säkerhet av en värdmamma som jobbar inom kriminalteknik. Hennes ord - "Tänk dig CSI fast när de ber någon att ta ett prov till labbet. Jag är labbet." Var intressant men skräck ingivande på samma gång. För att summera: gå inte i new york själv(speciellt inte på natten), om en bankomat ser konstig ut är den antagligen det och minsta lilla bit av DNA eller beskrivning kan vara viktig för undersökning av ett fall. Mycket prat om våldtäkt förekom under denna "kurs". Efter det åkte alla hem inprincip.

Veckan därefter flöt på som smör i solskenet. Min nya rutin, som är den som gäller primärt, är inprincip:
- ge barnen frukost
- fixa lunch
- se till att de är påklädda/klä på dem
- kör dem till skolan
- lämna av dem
- ledig i 5h var av tisdag och torsdag kurs mellan 11am-12.15pm
- hämta barnen från skolan kl 2.30pm
- sova middag för den lille medan jag leker med den store i 1-2h
- playdate/parken/leka/aktivitet
- middag
- bad för båda
- klä på pyjamas
*föräldrar kommer hem
En eller två ggr i veckan kommer föräldrarna hem senare och jag lägger barnen. Rutinen känns bara bra och känns om jag ska vara helt ärlig som lyx. De fem timmar om dagen jag är ledig ger mig möjligheten att utforska/se/göra mer. Denna veckan åkte jag bla till Short Hills mall. Gick såklart till Victoria's Secret och hade lunch på California pizza. Mycket trevligt ställe där jag satt vid "baren" och kunde se maten bli gjord. Mycket bra service och så gott. Efter jobbet träffade jag även en dag två andra tjejer för middag och min första Dunkin' Donuts. Starbucks hittills bättre men måste fortfarande bevisas. Tog barnen till simlektioner i torsdags med. Så söta barn. Den äldre kallade mig sin andra mamma i veckan och den lilles leende och kramar smälter mitt hjärta. Börjar förstå mig på dem mer och mer. Njuter av jobbet oftast. Är såklart vissa gånger då saker inte är lika bra men det är en del av upplevelsen. De lyssnar på mig oftast 😇.

Denna helgen var behovet stort att åka in till NYC. Möte upp med flera au pairer plus en gammal au pair som hälsade på sin gamla familj. Missade två tåg och virrade runt på Penn station i ca en halv timme 🙈. När jag äntligen lyckades ta mig till Chinatown gick vi och hittade efter många om och men dumplings som vi åt med blick mot New Yorks gator. Tog sedan Subway till nära Brooklyn bridge där vi hade biljetter till en Octoberfest. Tog varsin öl efter lång kö och tittade ut över The Hudson River mot Brooklyn och Brooklyn bridge. Trevligt. Tog sedan Subway tillbaka och lämnade av en tjej på penn station. Jag och två andra gick sedan och åt på Breadsticks där du kan göra din egen sallad, pasta osv. Så gott!! Sen ~ sömn.

Idag söndag vaknade jag och kände mig inte hundra. Bestämde mig för att stanna i sängen till sen eftermiddag. Fick sedan snabbt slänga på mig något för att öppna dörren för min värdpappas föräldrar. Jätte härliga människor! En kvar senare kom alla hem och vi satt och pratade, gick till parken med kidsen och beställde hem mexikanskt(TACOS)✔️. Nu = sova. Godnatt!
____________________________________________________________________________

It's been over a week since I last wrote something here and felt it was time. Weekends and weeks have just flown by. As previously mentioned the boys had their first days of school last week while I simultaneously started school myself properly at Seaton Hall University (course).

The weekend was a lazy weekend for just taking in everything that has happened, stress off and rest (much needed). The boys were with their grandmother and grandfather all weekend, therefore, we took the opportunity to get brunch. Had my first eggs benedict✔️. Sunday ended with my first meeting with all the au pairs in the area. As it was 9/11, we had the meeting at the Eagle Rock Reservation where they had a memorial ceremony. The ceremony was over long before we got there since everything happens in the morning when the catastrophic occurred. The biggest reason we were there was more because of the view from the mountain that we where on. You could see the NYC skyline from there (see picture). Later (if I had stayed, and I regret that I didn't, everyone went home), you can see the lights where the towers used to stand. It was a great bunch of girls and four guys there and we took pictures all together. After this, we went to the picnic area and got a "course" in personal safety from a host mom who works in forensics. Her words - "Imagine CSI when they ask someone to take a sample to the lab. I am the lab." It was interesting but fear inserting as well. To sum up: do not go in New York by yourself (especially at night), if an ATM looks weird is probably is and every little bit of DNA or description may be important for the investigation of a case. A lot of talk about rape also occurred during this "course". After that we all went home pretty much.

The week then floated on like butter in the sun. My new routine, which is my primary one, is pretty much:
- Give the kids breakfast
- Fix lunch
- Ensure that they are clothed / dress them
- Drive them to school
- Drop them off
- Free of for five hours. On Tuesday and Thursday courses between 11 am-12.15pm
- Pick up the kids from school at 2.30pm
- Nap for the little one while I play with the big one for 1-2 hours
- Playdate / park / play / Activity
- dinner
- Bathtime
- Dress them in pajamas
- Pajamastime
* Parents come home
One or two times a week, parents will be home later and I put the kids to bed. The routine feels good. The five hours a day I am free gives me the opportunity to explore / see / do more. This week I went Short Hills mall. Went of course to Victoria's Secret and had lunch at California Pizza. Very nice place where I sat at the "bar" and could see the food being made. Very good service and it was soo good! After work one day I met two other Au pairs for dinner and my first Dunkin 'Donuts. Starbucks is better this far but it's still to be proven. I took the kids to swimming lessons Thursday too. So cute children. The older one called me his second mom this week and the little one's smiles and hugs melts my heart. Begin to understand them more and more. Enjoying the job usually. Is of course some times when things are not as good but it's a part of the experience. They listen to me usually 😇.

This weekend I felt a great need to go into NYC. Meeting up with several au pairs plus an old au pair who visited her old family. Missed two trains and ran around Penn Station for about a half hour 🙈. When I finally managed to get to Chinatown, we went and found after many ifs and buts dumplings we ate looking towards the streets of New York. We than took the Subway to near the Brooklyn Bridge where we had tickets to an Octoberfest. We took a beer after a long queue and looked out over The Hudson River to Brooklyn and the Brooklyn Bridge. Very nice. Then took the Subway back and dropped of a girl at Penn Station. I and two others then went and ate at Breadsticks where you can make your own salad, pasta, etc. So good!! Then ~ sleep.

Today, Sunday, I woke up and didn't feel that great. Decided to stay in bed till late afternoon. I than quickly throw on some clothes and went to open the door for my host father's parents. Really lovely people! A 15 minutes later all came home and we sat and talked, went to the park with the kids and ordered takeaway Mexican food(TACOS)✔️. Now = sleep. Good night!

  • 192 Readers

Likes

Comments

Efter att ha som en klubbad säl somnat efter Color Run i lördags(se tidigare inlägg) följde jag på söndagen med familjen till affären, var av jag efter åkte till mitt första Mall i USA. Inköpen blev de ovan. Dagen avslutades sedan med en mini barbecue hos grannarna bredvid. Eftersom det var långhelg här i USA(Labor Day) var jag ledig mestadels av måndagen men hoppade in några timmar då föräldrarna behövde göra ärenden. När de sedan kom hem stod Target på kartan. Så stort men verkligen inte vad jag väntade mig(vet dock inte vad jag hade väntat mig). Som Ullared fast med mat skulle jag beskriva det.

Tisdag och onsdag har varit långa dagar innan de(idag torsdag) börjar skolan. Kommer gå från 11h om dagen till 6.5h. Flera play dates senare samt heldag idag onsdag, även om klockan har slagit över, kan jag pusta ut lite grann och lägga mer fokus på plugg till New Jersey körkort samt annat viktigt. Samt skönt att tempot kommer ner lite. Hade barnen idag från morgon till de somnade då föräldrarna var på föräldramöte och middag(15h). Intressant och lång dag. Därav sovdags. God natt!

_______________________________________________________________________________

After passing out after coming home from the Color Run on Saturday(see last post) I went with the family to the store on Sunday. Thereafter I went to my first Mall in the United States. The purchase are in the picture above. The day ended with a mini barbecue at the neighbor's next door. Because it was a long weekend here in the US (Labor Day) I was off mostly of Monday but I jumped in a few hours when the parents had to do errands. When they got home Target was on the map. So big but certainly not what I expected (don't know what I expected tho). Target is like Ullared but with food I feel.

Tuesday and Wednesday have been long days since they today Thursday start school. Will go from working 11 hours a day to 6.5 hours. Now several play dates later and a 15 hours shift today(Wednesday), even if the clock says it's Thursday now, I can relax for a little bit and put more focus on studying for my New Jersey driver's license and other important things. It's also nice that the pace goes down a bit. Had the children today from the morning until they fell asleep because the parents were at a parents-teacher conference and dinner. Interesting and long day hence bedtime now. God night!

  • 199 Readers

Likes

Comments

Lördag! Upp kl 5 på morgonen efter att ha somnat 00.00 efter mysig middag med några av tjejerna från Training School i Millburn, NJ. Sen som vanlig men precis i tid till loppets start. För de som inte vet vad en color run är: man springer/går 5K medan man vid varje stop får puderfärg kastat på sig tills man är färgglad som en regnbåge. Slutade denna gång med ett DJ Dance Party och att alla kastade färg på varandra. Mitt mål var att få så mycket färg på mig som möjligt, vilket jag tror jag lyckades med. Ni får avgöra själv. Sprang med fem andra au pairer. Fyra svenskar och en från Argentina. Jätte härliga tjejer och hade skitkul! Rekommenderas starkt. Nu måste jag ta en dusch för jag har färg överallt, haha.

_______________________________________________________________________________

Saturday! Up at 5 in the morning after falling asleep after midnight after a cozy dinner with some of the girls from the Training School in Millburn, NJ. Late as usual but just in time for the start of the race. For those who do not know what a color run is: you run/walk 5K while at each stop get powder paint thrown at you until you're as colorful as a rainbow. Finishing this time with a DJ Dance Party and everybody throwing color at each other. My goal was to get as much paint on me as possible, and I think I succeeded. You decide. Ran with five other au pairs. Four Swedes and one from Argentina. Really lovely girls and I had a blast! Highly recommended. Now I need to take a shower because I have color everywhere, haha.

  • 217 Readers

Likes

Comments

Har nu varit själv med barnen i tre dagar innan helgen. Kan inget annat än säga att det känns bra men samtidigt är en prövning. De är underbara men samtidigt testar de sina gränser som man kan förvänta sig. När en ny person kommer in men nya regler och sätt att göra saker och ting blir det så. Men jag älskar dem redan! ❤️ Känns så skönt att ha haft nannyn här som hjälp och samtidigt en guide till livet här med barnen, vad de är vana vid osv.

I tisdags var Nannyns sista dag, var av jag fick lite tid till mig själv. Fick möjlighet att gå och handla samt utforska lite med bilen som jag började köra först dagen innan. Omställning att köra automat men har lärt mig att hålla vänsterfoten borta från pedalerna(haha). Det som känns mest annorlunda med att köra här i USA är att skyltarna in syns(speciellt fartskyltar) och att det blir så mörk på kvällen. I Sverige är man van vid belysning överallt samt bra anvisningar. Inte här. Tränar mörkerseendet och synen i alla fall. Har dock inte stött på någonstans dör jag får svänga höger vid rött då det i detta område finns skyltar överallt som säger att du inte får detta. Livrädd att köra den nya bilen sen dock😄 Så stor!

Hade även min första klass på Collage under min lediga tid(Introduktion till fysisk antropologi). Inte världens upplevelse så långt men det beror nog mycket på att den är en mindre skola. Intressant dock och härlig lärare. Jag tror det blir bättre och bättre desto längre jag går(kommer vara tisdagar och torsdagar till december).

Btw, jag kommer börja lägga upp inlägg med både en svensk version och en engelsk version från och med nu(se engelsk version nedan👇)

_______________________________________________________________________________

I have now been by myself with the children three days in a row before the weekend. Can say nothing more then that it feels good but it's testing. They are wonderful, but at the same time test their limits as you would expect. When a new person comes in with new rules and ways of doing things it's a natural response. But I love them already! ❤️ Feels so good to have had the nanny here to help and at the same time be a guide to life around here with the kids, what they are accustomed to ect.

This Tuesday was the Nanny's last day, therefore I got a little time to myself. Got the opportunity to go shopping and explore a bit with the car that I just started driving the day before. Driving an automatic is an adjustment but I have learned to keep my left foot away from the pedals (haha). What feels most different in driving here in the US is that the signs are barley visible (especially speed signs) and that it gets so dark at night. In Sweden you are accustomed to lights everywhere and good directions. Not here. Practicing night vision and sight all the time. Have not encountered anywhere jet where you can turn right on red because in this area there are signs everywhere that say you can't. I'm terrified to drive the new car btw😄. It's so big!

I also had my first class at Collage during my free time (Introduction to physical anthropology). Not the experience of a lifetime so far but it probably depends a lot on that it is a smaller school. Interesting class however and lovely teacher. I think it will get better and better the longer I go (will be Tuesdays and Thursdays till December).

Btw, I will start posting with both a Swedish version and an English version from now (see Swedish version☝)

Likes

Comments

Då var man här! Nu är det på riktigt och det känns bra. Har inte skrivit sen sist då dagarna bara gått och man vill bli lite varm i kläderna med familjen och just känna att man befinner sig i ett annat land med allt vad det betyder/innebär. Men nu när första veckan har gått kan jag med heder och sanning säga att jag mår bra och att det känns som jag gjort rätt val. Familjen är underbar, känns som jag kan vara mig själv här(inte som en främling i någon annans hus) vilket visar sig i nätterna jag och min värdmamma har stannat uppe och pratat lite för länge. Den första veckan var min värdpappa dock borta på en jobbresa som inte kunde undvikas. Det var lite synd men jobb är jobb. Han hade mycket kul att berätta när han väl kom hem samt musik att dela(han jobbar på Sony Music Entertainment). Älskar deras katt Hazelnut. Vi är bästisar.

När jag väl anlände med buss från Training School i Long Island möte min värdpappa upp mig utanför hans jobb där busshållplatsen var och där efter bar det av mot South Orange, New Jersey. Det var lite nervöst men han fick mig att känna mig välkommen och gav mig möjlighet att ställa frågor om samtidigt utrymme att ta in allt och prata i mitt ställe för att hjälpa mig förstå och uttrycka mig. Vilket var riktig snällt av honom. När vi anlände stod barnen och min värdmamma utanför och väntade men meddelandet ovan skrivet i gatukrita. Var riktigt sött. Fick en tur runt huset av en exalterad Max och fina presenter(se ovan). Barnen samt föräldrarna fick sina presenter jag tagit med mig och senare samma dag hjälptes jag och Max åt att bygga ihop star wars legot han fått. Den yngste Toby tog mig även i handen och ville leka på nedervåningen. Dagen avslutades med middag på en resturang i området bredvid(Maplewood) och tid att umgås med föräldrarna.

På lördagen(dag två) var det födelsedagskalas för en kompis till barnen. Det var kul då jag fick träffa många föräldrar som har barn i samma åldrar och går på samma preschool som mina värdbarn. Kändes verkligen som jag blev slungad(på ett positivt sätt) in i den amerikanska kulturen då det var en barbecue samtidigt. De var väldigt trevliga allihop och intresserade av mig samt au pair "yrket". Högpunkten på söndagen var besök från min LCC(Local Childcare Counselor) Belma som var härlig samt simlektioner för barnen, som jag kommer köra dem till i framtiden.

På måndagen började jobbet. Jag träffade Nannyn för första gången och har under veckans gång lärt mig mycket av henne samt om barnen. Vi har gått på playdates och till olika parker i området. Även träffat några nannyn i området genom henne. Vi har delat några skratt och viktig information mellan varandra. Mycket hjälpsamt. Barnen är så mysiga men samtidigt barn som behöver tillrättavisas ibland och ge lärdomar till. Jag är kär i dem redan.

I tisdags fyllde min värdmamma år. Efter middag med hennes föräldrar kom hon hem och vi firade henne med tårta. Gav henne en chokladask från Ölands choklad. Fick även träffa hennes föräldrar. De hade en aura runt sig som ingav respekt. Jag tycker om dem och det är alltid lite kul att se familje gnabb som utomstående.

Under veckan har jag förutom att ta hand om barnen varit på frukost hos min LCC där jag träffade andra au pairer och anmält mig till en klass i "fysisk antropologi" som börjar på tisdag. Träffade även au pairer där under en 3h lång process. Tog min första Uber (woop woop).

Nannyns hjälp och råd har verkligen varit väsentliga och så hjälpsamma. She's showed me the ropes. Känner mig redo att köra på. Vilket jag fick göra igår(lördag). Föräldrarna har innan jag åkte sagt att de ska köpa en till bil tills jag kom. De kunde dock inte hitta någon barnvakt för den tiden. Jag hoppade då in i några timmar medan de var iväg. Vi gick till en lekplats och allt gick inprincip smärtfritt. Kändes bra och riktigt kul.

Idag söndag efter skypesamtal med mamma och Facebook samtal med pappa åkte jag in till New York med en annan au pair från Sverige, vilket det finns två i området. Kändes skönt att prata lite svenska efter all engelska. Vi besökte Chelsea Market and Highland Park(igen men denna gång utan tidsbrist). Mannen i underkläder ovan är en staty btw. Tror jag. Aha! Vet inte den är så realistisk! Vi såg även en liten utställning nära Whitney Museet. Konstverket ovan är min favorit. Tog även min första Starbucks och New York Pizza med mycket trevligt sällskap. Förstår nu varför alla är så besatta av det. När vi var på väg tillbaka till Pennstation blev vi stoppade mitt i gatan av två smått påverkade kvinnor som ville ha vår åsikt om deras argument. Mycket intressant upplevelse. Händer inte i Sverige direkt ^^

Nu har jag tagit ett bad i badkaret som jag älskar(alla borde ha ett badkar) och tittat lite Netflix. Godnatt gott folk!

_______________________________________________________________________________

I'm here! It's for real now and it feels good. Have not written since last time since the days have just passed and I wanted to be a little warm in my clothes with the family and just feel like I'm in another country, with everything that means/implies. But now that the first week has gone, I can honestly say that I feel good and I feel like I made the right choice. The family is wonderful, I feel like I can be myself here (not a stranger in someone else's house) which shows in the nights me and my host mom has stayed up and talked a little too long. The first week my host dad went on a work trip however that could not be avoided. It was a bit of a shame but work is work. He had a lot of fun to tell when he got home and music to share (he works at Sony Music Entertainment). I love their cat Hazelnut. We are best friends.

Once I arrived by bus from the Training School in Long Island, my host dad met me outside his job where the bus stop was and there after we drove off to South Orange, New Jersey. I was a bit nervous but he made me feel welcome and gave me the opportunity to ask questions. Also giving me space while I took everything in and talk in my place to help me understand and express myself. Which was real nice of him. When we arrived the kids and my host mother were outside waiting for us with a welcome written in chalk. It was really sweet. Got a tour of the house by an excited Max and fine gifts (see above). The children and the parents got their gifts I brought with me and later that day me and Max built the Star Wars lego he got. The youngest Toby took me by the hand and wanted to play downstairs. The day ended with dinner in a restaurant in the area next to the us(Maplewood) and time to spend with the parents.

On Saturday (day two) was a birthday party for a friend of the children. It was fun because I got to meet many parents who have children of similar ages and goes to the same preschool as my host children. Really felt like I was hurled (in a positive way) into the American culture because of the barbecue at the party. People were very nice and everybody was interested in me and the au pair "profession". Highpoint on the Sunday was when my LCC (Local Child Care Counselor) Belma came to visit which was lovely and swimming lessons for the children, I will drive them to the future.

On Monday the job started. I met the nanny for the first time and during the week I learned a lot from her and the children. We have gone on different playdates and to various parks in the area. Also met some nannys in the area through her. We have shared some laughs and important information between each other. Very helpful. The children are so lovely, yet children who need to be told of sometimes and give lessons to. I'm in love with them already.

On Tuesday it was my host mom birthday. After dinner with her parents, she came home and we celebrated with a birthday cake. I gave her a box of chocolates from Ölands choklad. I even got to meet her parents. They had an aura around them that demanded respect. I liked them and it's always fun to see the bickering as an outsider.

During the week I have besides taking care of the kids gone to a breakfast with my LCC where I met other au pairs and also signed up for a class in "physical anthropology" which begins on Tuesday. Also met au pair there during the three hours long process. Took my first Uber (woop woop).

The nanny's help and advice has been really important and so helpful. She has showed me the ropes. I feel ready to drive on in. Which I had to do yesterday (Saturday). The parents had before I left said they would buy a second car when I arrived. However, they could not find a babysitter for this time. So I jumped in a few hours while they were away. We went to a playground and everything was great. It felt good and was really fun.

Today Sunday after skype conversation with mom and Facebook call with my father, I went to New York with another au pair from Sweden, which there are two in the area. Felt good to talk Swedish after all the English. We visited the Chelsea Market and Highland Park (again but this time without time constraints). The man in underwear above is a statue btw. I think. Aha! I don't know, it is so realistic! We even saw a small exhibit near the Whitney Museum. The artwork above is my favorite. Also got my first ever Starbucks and New York Pizza with very good company. Now I understand why everyone is so obsessed with it. As we were heading back to Penn Station we were stopped in the middle of the street by two somewhat drunk women who wanted our opinion on their arguments. Very interesting experience. Does not happen in Sweden ^^

Now I have taken a bath in the tub which I love (everyone should have a tub) and watched some Netflix. Goodnight folks!

Likes

Comments

New York City! Så fantastiskt! Har äntligen insett att jag är här och ska vara au pair. Längtar till familjen nu som jag får träffa imon. So excited and terrified at the same time.

Dagen började men CPR certifikation och efter en väldigt amerikans lunch samt diplom för Training School satt man på bussen mot New York City. Var så fint och hände något var vi än gick. Var ett dansframträdande vid utsikt mot Statue of Liberty, I High Lane Park stod en man och sjöng osv. Blev förvånad över hur mycket grönt det var överallt. Det är verkligen en levande stad. Vår tour gick förbi Brooklyn Bridge, Battery Park, Meat Packing District, Central Park osv. Touren slutade vid Rockefeller Center där vi hade biljetter till Top of the Rock, utsiktsplats över hela staden. Vi hade då två timmar av fri tid. Vi gick då till Times' Square och möte senare upp alla vid Empire State Building innan hem resa.

Så värt pengarna! Nu måste jag sova så jag är pigg att träffa familjen imon :D

​_______________________________________________________________________________

New York City! So amazing! Have finally realized that I'm here and that I'm going to be an au pair. Longing for the family now that I get to meet tomorrow. So excited and terrified at the sametime.

The day began but CPR certification and after a very American-lunch and a diploma for completing the  Training School we got on the bus to New York City. it was nice and something happened where we went. There were a dance performance at the view of the Statue of Liberty, at High Lane Park there was a man singing etc. I was surprised how much green it was all over the city. It is truly a living city. Our tour went past the Brooklyn Bridge, Battery Park, Meatpacking District, Central Park etc. The tour ended at Rockefeller Center were we had tickets to the Top of the Rock observation deck with view over the city. We then had two hours of free time. We went to Times Square and meet up later with everyone at the Empire State Building before the trip home.

So worth the money! Now I have to sleep so I'm rested to meet family tomorrow : D

Likes

Comments

Då var man framme. Varit två hektiska dagar med lektioner som idag slutade vid 20.00(ca 1h 30min sedan). Allt är fin fint. Resan hit dock var den värsta jag varit med om. Började med att vi inte fick ut båda bording passen så vi blev tvungna att hämta ut våra väskor igen i London samt få nya biljetter för New York. Förseningar på flygplatsen mellan Köpenhamn och London i ca 1h. Sedan när vi väl var framme där var flyget till New York 5h försenat. Ett tag där var vi inte säkra på om vi skulle komma med planet eller inte pga att planet vi skulle åka med inte fanns tillgänglig och det nya var mindre så alla fick inte plats. Men pga en räddande ängel i form av en svensk man som jobbade där fick vi platser. När vi väl kom fram var gaten inte fixad så ytterligare 1h väntan där + pass och visum koll som tog lång tid pga kö. Efter alla om och men var vi framme på St Johns University, Oakdale kl 6 på morgonen lokal tid. Första lektionen började 8.00. Efter dusch och frukost kände jag mig tillfälligt pigg för att börja 8.00 även om vi fick börja 10.30. Detta resulterade i många "på väg att somna"-moments och ingen sömn på 46h(förutom små stunder på flyget).

Anyways, läraren är underbar och väldigt pedagogisk. Det finns många au pairer här som ska till New Jersey och har funnit min lilla grupp. Första kvällen hade vi en godispicknick där alla olika au pairer tog med sig godis från sitt land och alla fick smaka. All choklad hade smällt då det är så varmt här. Önskar jag hade filmat visa personers reaktioner på Djungelvrål, haha. Rummen är inte så speciella men funkar för kort vistelse(vandrarhem-likt). Naturen och omgivningen är så fin här omkring. Ligger precis vid vattnet med en gräsplan bredvid samt massa mysiga ställen. Rådjur är våra grannar. Det enda att klaga på är AC:n. Desto längre upp du kommer i byggnaden desto varmare blir det och jag är på tredje våningen högst upp. The sweat is real!

Dagarna är intensiva men imorgon efter att ha blivit certifierade för hjärt och lungräddning åker vi på en tour av New York City. Har även biljett till Top of the Rock som ligger högst up i Rockefeller Center och har en fantastisk utsikt över stan. Kommer bli fantastiskt! Nähe, nu ska jag sova då jag ska upp 5.30 imon.

Saknar er där hemma!

Likes

Comments