conspiracy theories, konspirations teorier

Bild tagen från: http://rebloggy.com/post/how-to-go-to-another-world-by-using-the-elevator/34202360962

Hissritualen, en väldigt svår konspirations teori att tro på när en väl hör om den, men när det finns oförklarliga bevis så blir en lite tveksam.

Hissritualen går ut på att en ska komma till andevärlden med hjälp av en byggnad med hiss och tio våningar. En ska åka i ett visst mönster, göra vissa saker och sedan gå ut ur hissen och vara i andevärlden. Men, det kan bara vara 1 person i hissen under hela "ritualen", sedan vid en viss våning, närmare bestämt den femte våningen, kommer en kvinna att stiga in i hissen, men en får varken se eller prata med henne, men hon kommer att ställa en massa frågor så det gäller att bara ignorera henne. Kollar en på henne eller svarar på hennes frågor, så kan hon alltså välja att ha dig kvar i den andra världen. Kommer det in någon annan människa under "ritualen" så är den avbruten och en måste börja om från början.

När du väl är klar med "ritualen" och går ut ur hissen så kommer allt se som vanligt ut förutom några detaljer, och kvinnan från hissen kommer att fråga dig vart en ska, men en får inte svara och inte heller vända sig om. De detaljer som kan ha ändrats är exempelvis att mobilen inte kommer att fungera, en kan inte ta kontakt med någon under tiden som en är i andevärlden. Lamporna kommer även vara släckta, och ett tydligt tecken på att en är där är att det finns ett rött kors på något/några av fönstren.

Sedan för att komma tillbaka igen till vår värld så måste en åka i hissen exakt likadant igen, i samma mönster. Allting repeteras alltså, kvinnan kommer att komma tillbaka men en får inte titta eller prata med henne. Då kan en vara fast.


Detta låter väldigt absurt, och en historia som är väldigt svår att ta på allvar. Dock så finns det "bevis" på att detta existerar, alltså händelser som gör så att en tvekar. Den mest berömda historien är om en kvinna vid namn Elisa Lam som en såg genom säkerhetskamerorna. Elisa bodde på ett hotell och sågs en dag i hissen. Hon tryckte in knapparna i ett mönster som en del har sagt är just det mönstret för hissritualen. Hon sågs även prata med någon, fast det inte var någon där. Pratade hon med säg själv eller gjorde hon misstaget att prata med kvinnan från femte våning? Oavsett vad så hittades hon död nästa dag, och det är just detta som är svårt att förklara eftersom att hon hittades död i en jättestor tank på taket med ett lock så tungt och stort att det skulle behövas en kran för att öppna den. Hur förklarar en detta?

Video från säkerhetskamerorna av Elisa Lam finns här: https://www.youtube.com/watch?v=JQcTuTXpj3c

Personligen har jag väldigt svårt att tro på detta samtidigt som jag inte vågar testa själv, för tänk om det faktiskt är sant? Allt detta med olika världar är väldigt intressant, men gör en också ganska skeptisk och fundersam. Jag vet inte själv vad jag tror. Om det finns eller inte, men oförklarliga bevis och händelser som exempelvis det som hände med Elisa Lam gör mig väldigt fundersam.


Vad tycker ni om allt det här? Tror ni på det, eller är ni helt övertygade på att det är fake? Eller tycker ni bara att det är intressant och har svårt att sätta en precis punkt på vad ni tror på, som jag? Kommentera gärna vad ni tycker och andra kommentarer som har med ämnet att göra eller om jag har missat något. Ge även andra exempel på konspirations teorier som ni tycker att jag ska skriva om framöver.

Ha det bra!


Är du intresserad av att veta exakt hur det går till och reglerna (på engelska) så finns det på den här hemsidan: https://theghostinmymachine.wordpress.com/2014/06/25/the-most-dangerous-games-elevator-to-another-world/

Likes

Comments