Kläder- hur gick det sen?


Kläder kläder kläder... så mycket kläder. I sommar då vi mest bott i gammelhuset och haft långt till tvättmaskin och civilisationen har vi levt "på mindre" i klädväg. Klarat oss bra med färre plagg och ofta faktiskt tvättat sånt som underkläder och strumpor för hand. Ibland samlade vi ihop byk och åkte till stan och tvättade då lite mer på en gång. Men ändå så mycket färre kläder i omlopp!

Nu när vardagen tagit vid är vi tillbaks bland "de överfulla skåpen" där mycket bara hänger och tar plats. Trots jag rensade ur en del förra hösten så finns det ännu alltför mycket. Så vad göra?


Igår rensade jag ut två kassar kläder igen. Ofta har jag bara dumpat dem i nån insamlingsbox för välgörenhet men den här gången blev det boxen för vidareförsäljning. En nätshop som bara vill ha märkeskläder och säljer för din räkning mot provision under några månader. Med god tur får du en liten summa pengar inbetalt för kläderna du ville bli av med. Får se om det alls ger nån utdelning🙂 Säkert inga stora summor, men skoj att ändå testa.


Har inget köpstopp men det har hittills i år blivit ytterst få nyköp av kläder. Målet är att ha en bra (liten) basgarderob där jag gillar varje plagg. Modets nycker får jag blunda för. Praktiskt, klassiskt, bekvämt och stilrent är ledorden. Inte för mönstrat och blommigt... hitta sin egen stil.


Textilindustrin är en riktig stor miljöbelastning som ni vet. Det går åt kolossala mängder vatten för tillverkningen för att inte tala om alla kemikalier. Med ändrade köpbeteenden och genom att upphöra med "slit och släng "mentaliteten så går det att påverka. Köp recycleplagg, lappa och laga dem du redan har, använd dem fler gånger, "skapa ditt eget mode", frågasätt de tillverkningsmetoder och material som har större miljöbelastning och framförallt uppskatta de plagg du har och du eventuellt köper. Använd dem!

Det om kläder, nu ska jag ut i trädgården🙂 Solen tittar fram! Imorgon en kortare arbetsdag, då finns en skogsrunda inprickad med svampkorgen med. Har hittat såå lite svamp i år, men nu har det regnat så kanske....

Ha en fin söndag!a chair -

En blogg om stolar

/ M

Gillar

Kommentarer

medgronaogon
medgronaogon,
Bra skrivet - jag känner igen mig och försöker göra likadant. Man blir glad när man slitit ut saker!
nouw.com/medgronaogon
Achair
Achair,
Ja och om man ändå nångång köper något nytt så uppskattar man det mer om man gått en tid och längtat efter det. Planerade köp blir ofta bra medan spontanköp ofta slutar med att plagget hänger kvar i garderoben...
nouw.com/achair