Hej hej!!

Nu har det gått ett tag sen jag var i Byron Bay (2 veckor) men tänkte ändå berätta lite hur det var!

Byron Bay är en liten hippie-stad känd för surfning, udda karaktärer och uteliv. Bara på min korta 3 dagars-resa hann jag se en solnedgångs-trumcirkel på stranden, en hippie spelandes på en didgeridoo, en man som såg ut som att han nyss klivit ut ur en westernfilm - målandes på sina naglar - bredvid mig på en restaurang, otaliga second hand affärer, caféer och restauranger från alla världens hörn, en munk som gav mig böcker om Yoga och mycket mycket mer.

Första kvällen gick vi på ett colorparty på ett ställe som heter Cheeky Monkies. Efter alla ätit förvandlades borden till dansgolv.

Dagen därpå surfade jag. Vi åkte till en annan liten hippie-stad som heter Nimbin. Vågorna var de bästa jag sett. Vi (alla nybörjare) körde i närheten av stranden där vågorna ebbade ut, men i bakgrunden körde surf-proffs på vågor säkert 3 meter höga. Våra surfinstruktörer var extrema surfer-dudes, med blondt långt hår och uttryck som 'cruisin' och 'show me your shakas'.

Dagen efter det snorklade vi. Vi såg 4 havssköldpaddor, 6 hajar och en val långt borta (mest dess svans haha!).

Det finns sjukt mycket att göra i Byron, en helg kändes inte tillräckligt. Mina kompisar ville hellre paddla kanot med delfiner än surfa, något jag missade då. Sedan finns skydiving, hikes, utflykter, dykning, shopping etc. Rekommenderar Byron stort till alla äventyrsfantaster.

Nu måste jag fara vidare i livet för vi firar Eleonores födelsedag och vi ska ha tennisturnering nu och mexikansk tema-fest ikväll.

Love
/A

Mer bilder och historier kommer komma upp inom en snar framtid!!

Likes

Comments

General, Photos

Hej hej alla sköna! Det här är utsikten från vår balkong.

Jag har vart sjukt i en vecka nu, typisk tajming. Jag har också tagit mig förbi mina första klasser. Jag har också bokat en resa till Byron Bay, en hippiestad känd för sin surfning och allmänt sköna attityd. Jag kommer åka med en grupp som skolan/ett rabattföretag kallat wowcard ordnat. Vi kommer vara där 3 dagar, surfa, snorkla, gå ut och festa, och allmänt chilla.

Jag tänkte vara ärlig och berätta att jag förmodligen kommer byta bachelor. Jag har aldrig vart särskilt intresserad av business så det var fel grund att bygga en degree på. Jag älskade inriktningen, själva turism-delen men det kändes inte som tillräckligt för att ta mig igenom 3 hela år. Det som jag nu har inriktat mig på är en bachelor of creative industries. Det låter mig välja en major och två minors plus fyra valfria kurser. Detta gör att jag kan fortfarande ta flera av de kurser jag gillade i min förra bachelor - men utan att behöva ta business-klasserna först.

Jag tycker sånt här är jättesvårt och har velat väldigt mycket ett långt tag. Jag vet fortfarande inte om jag är på rätt spår - men jag tror jag kommer trivas bättre på de kurser jag nu läser. Det kan jag såklart inte veta än, men det är saker som intresserat mig tidigare till skillnad från ekonomi eller accounting.

Jag kunde säkert ta mig igenom dessa kurser, det tvivlar jag inte på, men att betala massor av pengar för något som inte ger mig motivation eller energi känns helt enkelt inte värt det.

Tror ni på happenstance?
Hur mycket har ni planerat era karriärmål?
Har ni hamnat inom samma yrke som ni pluggat?

Vårt fjärde rum i lägenheten har inte blivit fyllt, den sista tjejen kom aldrig. Vilket innebär att det finns plats i min lägenhet för resesugna kamrater. Jag är gärna värd 😊

Talk to you soon

- A

Likes

Comments

General

Idag börjar alla lektioner, jag läser fyra ämnen: business analytics, accounting for business, introduction for informatics och communication and thought. Alla ämnen har en stor lecture och en mindre workshop/tutorial där man lär känna ens lärare bättre och testa sina kunskaper.

Förra veckan var O-week (orientation week, week 0) som var fylld med introduktionsklasser, barbeques, gratis mat, fester etc. Det har vart sjuuuukt kul. Det finns två boenden nära campus, Unicentral (där jag bor) och Varsity (där alla fester är). I princip varje kväll har de haft tema-fester på Varsity, bland annat togatuesday och tennis/golf torsdag. Vi har hängt där rätt ofta, men det är skönt att unicentral är lite lugnare.

En av de första dagarna vi kom hit hade de en stor barbeque för internationella studenter. De hade hyrt in djurskötare från det kända zoo:t som är här i närheten, vilket gjorde att vi nu har klappat en känguru, koala, pyton och vombat.

Mitt rum har jättefin utsikt mot universitetet och är bredvid poolen, men det är förvånansvärt kallt så vi har inte badat än. Rummet är bra, lägenheten okej, det är rätt mycket insekter haha men åtminstone inget giftigt.

Likes

Comments

General

Jag vet inte hur mycket jag ska introducera mig själv för jag misstänker att de flesta som kommer läsa den här bloggen är familj och vänner. Efter påtryckningar att starta en blogg (hrm hrm Sara, Isabelle, Agnes hrm hrm) kommer jag nu börja skriva om vad som händer här nere dit jag nu flyttat: Sippy Downs, Sunshine Coast, 20 minuter från havet på Australiens östkust. Jag kan inte garantera hur mycket jag kommer uppdatera eftersom det händer väldigt mycket mest hela tiden. Jag kom hit för 1 vecka och 3 dagar sedan och har inte haft tid förrän nu! Om ni vill ha realuppdateringar om vad som händer rekommenderar jag att ni följer mig på instagram, Fridaychild, eller snapchat, Alicegangsta.

Det universitet jag nu börjat på heter University of The Sunshine Coast. Det har ca 3000 elever. Jag bor på campus, i lägenhetskomplexet Unicentral. Jag har två Australienska rumskompisar, det kanske kommer en amerikansk tjej hit också. Jag ska läsa en Bachelor of Business (alltså en treårig utbildning) här med inriktning Hotel, Event och Leisure.

Kommer snart lägga upp bilder, så stay in touch!

Love

/A


Likes

Comments