Låg och slösurfade lite, och kom på att Melker Andersson öppnat ny restaurang här i Uppsala.
Heart & Bones. Den är inriktad på fisk och skaldjur och jag tänkte "dit måste vi gå när de öppnat".

Sen upptäckte jag att de HAR öppnat. De slog upp portarna för ca 2 veckor sen. Tittade på Sebbe med hundögon och nu har vi helt plötsligt ett bord 17:45. Det blir alltså mysmiddag ikväll. Kul!

Älskar vår spontanitet 😍🍴

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I juni går Copper Skillet av stapeln och jag kommer vara med och tävla i seniorklassen!

På 30 minuter ska jag laga upp en varmrätt. Kommer få välja två av fyra okända proteiner och ha tillgång till ett skafferi med, också, okända råvaror. Till mitt förfogande har jag två gasplattor och begränsat med verktyg! En utmaning som heter duga med andra ord! Vinnaren går vidare till Europafinal och därefter är det världsfinal! Siktet inställt på vinst med andra ord.

Är sjukt taggad (och lite vettskrämd) (men det skiter vi i) 😉

Eftersom råvarorna är okända kan jag inte träna något på själva rätten. Däremot kan jag träna på att endast använda två plattor, använda begränsat med verktyg och framöver allt tiden! Tiden är ju definitivt den största utmaningen. 30 minuter går FORT. Fortare än man tror 😏

Ikväll ska Sebbe fixa råvaror och så kör vi ett litet träningsmoment hemma! Så kul 😄

Likes

Comments

Tempurafriterad blomkål, blomkålskräm, råhyvlad blomkål,
tryffel-emulsion, rökt wrångebäcksost, sojatapioka & bryntsmör-snö 👌

Likes

Comments

Det har varit lite dåligt med uppdatering här på senaste tiden - I know! Men har inte haft mycket inspiration alls.. Eller typ ingenting faktiskt. Har även varit tröttare än vanligt, vilket har gjort att det inte lagats lika rolig mat här hemma. Februari i ett nötskal kanske?

Men vi börjar gå mot ljusare tider. Det är numera ljust när jag är påväg till jobbet, och när jag sitter på bussen hem. Det känns skönt! Vill ha lite vår och värme nu faktiskt 😍

Likes

Comments

Det där lilla extra i en smörsås: forellrom, dill och gräslök 👌

Likes

Comments

Alla hjärtans dag innebar femrätters på jobbet! Kul dag, nöjda gäster och god stämning! Mycket bra alla hjärtans dag med andra ord 👌

Middagsgästerna fick börja kvällen med ostron, gurka och mandel! 🥂

Likes

Comments

Igår hamande vi på Katalins lördagsjazz! 🎷 Visade sig vara Sebbes gamla gehör- och musikteorilärare som spelade. Kul! Stannade där ett tag innan vi blev hungriga och gick till Pong för att äta deras buffé.

Det var riktigt god sushi, några riktigt goda varma rätter och många olika dippsåser (kul!). Blev tyvärr lite besviken på deras dim sum och några av de varma rätterna hade kunnat vara bättre (b.la. överkokta nudlar). Men det var gott. Tycker dock det är lite överhype:at och något för dyrt, och servicen hade kunnat vara mycket bättre. Men jag kan trots allt tänka mig att komma tillbaka. Mest för sushin och de friterade räkorna.

Idag var vi också nere på stan. Åkte ner mest för att ha något att göra egentligen. Köpte dock med oss en del smått och gott hem. Bland annat detta ovan: 60 färgpennor från Faber Castell och en NY DAMMSUGARE (äntligen!!). Kommer dammsuga som en kung fram över. Två blusar råkade plånboken och ut för. Våriga och fina 😍

Nu ska jag måla lite och testa mina nya pennor 😄

Likes

Comments