Header

Idag är det den 20 februari, vilket denna vecka inte bara är en vanlig tisdag, utan även sista dagen av Nouws Challenge som gick ut på att blogga 30 dagar i rad. Jag gick in med ett mål för utmaningen - att klara av den. Vilket jag gjorde! Wihooo!!

Berättade i början av utmaningen att mina ambitioner var att "Vidga min kreativitet, bredda variationen av inlägg för att ta reda på exakt vad jag vill rikta in mig på, och gå i mål." Såhär sista dagen kan jag verkligen säga att jag anser mig ha utnyttjat min kreativitet till fullo. Känner faktiskt att jag har breddat variationen av inlägg och att jag testat på i princip allt... Mode, skönhet, mat, träning, skola och mycket mer. Jag har också insett att jag vill att min blogg ska kretsa kring fotografering och att det därför oavsett vilket inlägg jag lägger ut ska bygga kring bra bilder.

Hoppas ni har tyckt om att följa med mig under dessa 30 dagar. Jag har tyckt att det varit super kul och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla bloggen ännu mer!!

Summering av några av de 30 dagarna genom bilder:

KRAM!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

8.30

Min dag började runt 8 med att jag steg upp, sminkade mig lite snabbt, satt på mig kläder och åkte in med mamma till stan för att handla och fixa naglarna.


10.00

Vid 10 var jag klar med naglarna... Från en fadead fransk till det ni ser till höger, och haha nej de är inte så orangea som de ser ut, snarare en blandning mellan ljusrosa, beige och aprikos. Vi hann även med att handla innan vi åkte hem.


10.15

Då jag skippade frukosten innan jag åkte och fixade naglarna gjorde jag en smoothie för att få i mig något. Den dracks upp i soffan med modern family rullandes i bakgrunden.


Byxor & Linne - Abercrombie // Kofta - Odd Molly

11.30

Gick ut på balkongen för att ta kort på dagens outfit... Resultatet ser ni här ovanför.


12.30

Efter att tagit & redigerat bilderna gjorde jag en enkel lunch iform av en hamburgare.... Och haha nej vi hade inga hamburgerbröd hemma så rostade bara två mackor. MUMS!


15.30

Åt jordgubbar doppade i choklad och skrev på en inlämning som ska vara klar någon vecka efter lovet.. Galet skönt att ha påbörjat den! Försökte även läsa ifatt en bok till skolan vilket gick sådär...


18.00

Mamma kom hem från jobbet och lagade spaghetti & köttfärssås som vi åt till middag.


19.00

Innan jag hoppade in i duschen passade jag på att göra ett snabbt magpass. Ni hittar det HÄR , och asså fyyy vad det var jobbigt.


20.00

Vanligtvis brukar jag alltid titta på tv med mamma och pappa klocka 8, men idag gick det inget kul, så istället gick jag och la mig i sängen för att redigera klart det här inlägget och titta på en film för att sen försöka somna.


Godnatt allihopa, hoppas ni haft en super bra dag! Imorgon kör vi på sista dagen av #now30daychallange!!
KRAM!

Likes

Comments

Veckans mående:

Jag har mått riktigt bra hela veckan, mestadels pågrund av tanken av att jag kommande vecka har lov.

Veckans låt:

Har lyssnat otroligt mycket på Håkan Hällströms En midsommarnattsdröm... Kanske ett tecken på att jag börjar längta efter sommaren??

Veckans mysigaste:

Att träffa kompisar som jag inte umgåtts med på länge!

Veckans bästa:

Syskonmys med Axel, Ida & Hampus var en av höjdpunkterna på veckan. När Elsa körde förbi driven på Max och var tvungen att backa tillbaks räknas garanterat också till veckans bästa och tar även priset för veckans skratt...

Veckans tråkigaste:

Känns bra att jag inte kan komma på något... Hade lite ont i magen i fredags men äsch det gick över, och det gav mig en anledning till att spendera förmiddagen i sängen, så tråkigt var det väll inte.

Nästa vecka:

Sportlov... Än så länge vet jag att en dag ska spenderas med mamma i Stockholm. Ska även göra nya naglar och testa att göra ett franslyft.... SPÄNNANDE!

Hoppas ni haft en bra vecka!
KRAM!

Likes

Comments

När jag och Ellen tränar mage på gymmet brukat vi alltid avsluta med en serie övningar som jag tänkte dela med mig av. Det brukar ta runt 10 minuter och vi kör serien två gånger och varje övning 30 sekunder.

Benlyft - Med hjälp av de nedre magmusklerna lyfter du benen för att sedan långsamt sänka dem ner mot golvet. Undvik att sänka benen för snabbt, och låt inte fötterna vila på golvet när du tar ner benen. På de tre första övningarna har jag alltid händerna under rumpan då jag inte är tillräckligt stark för att göra övningarna utan att svanka.

Scissor kicks - Res upp benen en bit ovanför marken, korsa därefter benen över varandra och växla mellan vilket ben som är överst. Jag och Ellen brukar samtidigt som vi gör den saxande rörelsen, även föra benen upp och ner.

Flutter Kicks - Alternera ben och rör dem upp och ner.

Mountain Climbers - Stå i plankposition med händer och tår i marken. Spänn magen och lyft det ena knät mot bröstet. Kom tillbaka till startposition och upprepa övningen med andra benet.

V Crunches - Lyft både överkropp samt ben från marken, detta är startpositionen, därifrån drar du sedan in båda benen mot bröstet och återgår sen till startposition för att upprepa övningen.

Hältouch - Lyft överkroppen en aning så att du känner att det spänner i magen, alternera sedan med att nudda höger och vänster häl. Detta tränar de sneda magmusklerna.

Russian Twist - Sätt dig i en sit-up position. Rotera sedan överkroppen från höger till vänster sida

Plankan - Sist men inte minst kör vi 30 sekunder vanlig planka och 30 sekunder sidoplanka på varje sida.

KLAR!

Likes

Comments

Följde med Axel ut till vedbon där han brukar sitta och måla för att ta lite kort när han gjorde färdigt en tavla. Tycker korten blev väldigt coola och tavlan blev magisk!

Dagens planer är att njuta av att jag har lov och efter lunch är det jobb som gäller. Hoppas ni får en bra dag!

KRAM!

Likes

Comments

Om det är något ämne jag alltid behövt kämpa lite extra med och aldrig riktigt förstått mig på är det matten. Minns att jag redan i 3an började sitta med pappa efter skolan för att förstå vad vi hade gått igenom på lektionen, och än idag behöver jag sitta mycket med det för att klara proven. Här kommer mina bästa tips och taktiker för att ta sig igenom matten.

I KLASSRUMMET

- Va närvarande. Gå på lektionerna, lyssna & när din lärare går igenom något nytt. ANTECKNA.

- Jobba. Jag har en tendens att istället för att jobba sitta och snacka med dem bredvid. Försök istället att ta tillvara på personen du sitter med... Diskutera om det är nått ni inte förstår och hjälp varandra. Att jobba på lektionen är verkligen så viktigt, inte minst minskar det arbetet att göra hemma, men är det något du fastnar på kan du direkt få hjälp av din lärare.

- Våga fråga. Säger din lärare något du inte förstår, räck upp handen o fråga varför hon gör som hon gör. Tro mig, du är inte den enda som inte förstår. Hakar du upp dig på en uppgift, be om hjälp.

- Är du frånvarande?. Är du sjuk, eller av någon anledning inte kan ta dig till lektionen. Jobba ifatt.

HEMMA

- Öva kontinuerligt. Det funkar inte att veckan innan halvkurs inse att det är dags att börja plugga (note till mig själv). Vet att det är svårt, men försök sitta en stund varje dag, eller i alla fall varannan. Behöver inte vara någon lång stund, men att lägga en stund varje dag på att göra något tal, och läsa igenom dina anteckningar kommer garanterat göra att du får in allt i hjärnan utan att det känns som att du lägger ner överdrivet med tid på det.

- Lär någon annan. Att tänka att man inte kan, inte förstår, och komma till slutsatsen att man helt enkelt inte är någon mattemänniska kommer inte hjälpa. Genom att lära och förklara för någon annan (kan vara en förälder, syskon eller kompis) kommer du 1. behöva intala dig själv att du förstår, vilket garanterat hjälper 2. inse vad det är du inte förstår så att du kan öva vidare på det senare.

- Sammanfatta. Är det något som har räddat mig och verkligen hjälpt är det att göra sammanfattningar. Någon gång i veckan sitter jag och gör sammanfattningar på det vi gått igenom på lektionerna och får därigenom en överblick på allt jag behöver kunna. Jag har gjort det här sedan första året på gymnasiet och har därför allt från både 1an och 2ans matte vilket gör att jag enkelt kan kolla tillbaks om det är något jag glömt. Samt underlättar vid inlärning till prov.

HUR DU SKA TÄNKA

- tänk att du kan

- ta det lugnt

- vad är det egentligen jag ska räkna ut?

- är svaret jag fått fram rimligt?

ÖVRIGA TIPS

- Rita. Är det en problemlösning underlättar det alltid att rita. Rita upp koordinatsystemet, kvadraten eller vad det nu är ditt problem handlar om. Det hjälper inte bara din hjärna att reda ut hur du ska gå tillväga utan kan också de dig extra kommunikationspoäng vid prov.

- MathLeaks. Den här appen är en LIFE SAVER!!! Välj vilken mattebok du jobbar i, är det en uppgift du inte förstår, skriv in numret på uppgiften så får du en hel förklaring till hur den ska lösas.

Hoppas dessa tips och tricks kan hjälpa någon... Nu går jag på lov!! WIHOO!
KRAM!

Likes

Comments

Tycker verkligen att alla hjärtans dag är en så mysig dag oavsett om man har en partner att fira dagen med eller inte. Vet att många anser det vara en jobbig dag, som istället för att bidra till att man känner sig älskad snarare känner sig ensam. Till dig som har en partner att fira dagen med: Gud vad härligt, hoppas ni får det super mysigt! Till dig som inte har en partner att fira dagen med: Hoppas du får en mysig dag med kompisar eller andra nära & kära, eller varför inte ge dig själv lite extra kärlek?

Här är mina tips på saker att göra om du inte har en partner på alla hjärtans dag:

Bio - Jag hade lätt kunnat tänka mig att gå på bio med några kompisar bara för att hitta på något speciellt. Ett självklart val hade i sånna fall varit att gå på den nya Fifty Shades Freed.

Filmkväll - Är du som mig och blir rastlös när du sitter i en biosalong..? Varför inte bjuda hem några kompisar eller titta på en film med familjen? Gör det till en myskväll... Sätt på dig bekväma kläder, ät något ni tycker är gott & ha det allmänt härligt!

Pampering - Att spendera kvällen liggandes i ett bad med en ansiktsmask och gurkor på ögonen låter väll inte helt fel? Ta tid för dig själv, måla naglarna, raka benen eller vad du än gillar att göra för att känna dig fräsch.

Middag - Laga en mysig middag och ät tillsammans med någon du trivs med.

Bjud ut någon - Haha varför inte ta tillfället i akt o bjuda ut nån. Bara för att det är alla hjärtans dag behöver de ju inte va nått seriöst, se det som en kul grej ;)

Oavsett vad du bestämmer dig för att hitta på, eller inte hitta på, så kom ihåg att den 14 februari är ju faktiskt bara en dag bland alla andra dagar.

KRAM!

Likes

Comments

För några veckor sedan köpte mamma hem grönkål, vilket jag aldrig ätit innan. Sen dess har vi ätit det i princip varje dag genom att steka upp det eller ha de i någon gryta. Jag har blivit beroende, det är så GALET gott!!

Varför du ska äta grönkål?

- stärker ditt immunförsvar

- påskyndar matsmältningen

- hjälper inre organ att återhämta sig

-stärker syn, hud & hår

Testade att göra de här grönkålschipsen i söndags och snacka om att jag inte blev besviken!! Första gången jag gjorde dem blev de lite brända och för salta, men med lite mindre tid i ugnen och mindre salt blev de perfekta!

Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort grönkålsbladen från stammen och riv sönder i mindre bitar. Tvätta bladen och pressa ur vattnet. Lägg ut bladen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt. In i ugnen tills bladens kanter börjar bli lite bruna, ca 6min, men håll koll!!

KRAM!

Likes

Comments

Asså drömmer mig verkligen bort just nu till när jag får ta studenten. Veckorna går så galet snabbt och tiden fram till att jag slutar tvåan och sedan börjar på mitt sista år känns plötsligt inte så långt bort. Förra året tog min bror Axel studenten, vilket var en så mysig dag! Jag, Andrea och Ellen tittade på deras utspring, åkte hem till mig för ceremonin för att sedan avsluta dagen med en fest. I år är jag inte hemma när 99:erna tar studenten, men nästa år, då jävlar är de min tur!!

Här hemma hade vi rest upp ett stort partytält där vi dukat upp med bord, bänkar och massor av mat.

Axel hade sin ceremoni tillsammans med kompisar, och mammorna tyckte de va kul att ta hit en man som skulle spela trumpet.... Haha det var otroligt skumt, men kan väll erkänna såhär i efterhand, ganska kul.

KRAM!

Likes

Comments