Header

Hej Jimmie!

Du kanske inte har lärt dig den gyllene regeln i grundskolan. Jag ska förklara den för dig. Den grundar sig i Kants imperativ, om du inte kan universalisera din handling till allmän lag så är den inte moraliskt rätt. Eller förenklat- behandla andra som du själv vill bli behandlad. Jag lärde mig denna regel när jag var 6år, det stod i läroplanen. Men det kanske var så när du var liten och blev skrämd av Sölvesborgs massinvandring.

Så om vi ska applicera denna regel på ditt och många av dina sympatisörers handlande:

-Låt mig då dela ut din adress till pyromaner som kan bränna upp ditt hem.

-Låt mig ta dina pengar för att finansiera en kampanj för att sprida lögner utomlands.

-Låt mig stå i talarstolen för att mellan raderna uttrycka hat för att jaga bort män från "mitt" land.

-Låt mig sprida hat, lögner och propaganda.

-Låt mig sprida flygblad med lögner, och låt mig skriva under i DITT namn.

För mig är alla människor lika värda. Det Sverige som du presenterar är inte mitt Sverige och när du skrev under i mitt namn på dina flygblad så visar det hur viktig du tycker att demokratin är.

Du har skapat ett krig och jag kommer aldrig sluta kämpa för alla människors lika värde.

Mvh Jenny Melander

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Detta här med att blogga kanske inte var min starka sida ändå. Men det jag har hunnit med sen jag hängde här sist är:

-Klippa av håtet (50cm)

​​

-En Resa till Rom tillsammans med min pojkvän


-Ta körkort

-Bli antagen till Internationella samhällsstudier med inriktning politik och samhällsanalys vid Linnéuniversitetet. 

-Flytta till Kalmar


-Pluggat som ett jävla as

-Sysselsatt mig ganska mycket med politik, dag och natt. 

-Tatuerat mig​ (!)


-Färgat håret för första gången​(!)


​-En massa annat mindre viktigt. 

Så, nu har jag uppdaterat er om min vardag. Extremt kort. Jag ska försöka uppdatera här lite oftare!
Det har hänt så mycket, inte minst inom politiken. Flyktingströmmen har ökat, SD har skjutit i höjden, terror överallt inte minst här i Europa. Ah, vad är det för värld vi lever i?
Likes

Comments

Hej! Nu har jag varit riktigt dålig på att sysselsätta min blogg men sanningen är att jag har fullt upp och inte har haft tid. Så vi kör en liten recap. Så jag tar en snabb genomgång med lite bilder så kommer antagligen resterande bilder upp någon gång i framtiden.


Jag har hunnit med en bal på slottet, vilket var jättekul och helt fantastiskt, det var verkligen en bra avslutning på gymnasiet. Jag bar en röd klänning, såklart.


Men, jag har ju även hunnit med studenten! Helt klart den bästa dagen på länge!


(Bild från nattklubben)


Och nu är jag student, ett liv utan mening. Nädå. Jag har fullt upp i stort sätt varje dag och de dagarna som jag inte har full agenda spenderar jag med Alexander och ser till att han och hans familj fyller upp ledigheten. Min sommar består till stor del av jobb, så att jag överlever studentlivet. Just nu går jag och väntar otåligt på antagningsbesked till universitet så att jag får ett hum om vad jag ska göra i höst, åh vad jag är nervös! Och så väntar jag såklart tills jag och Alexander ska åka till Rom lagom till vår årsdag. 


Likes

Comments

Alexander är för tillfället i Bryssel tillsammans med sin klass. Det är någonting med att inte vara i samma land, man börjar sakna honom ännu mer än vad man gör i vanliga fall. Även om han inte är borta mer än under måndag-fredag(då vi ändå inte brukar ses) så känns det som om vi inte har träffats på så himla länge. Åh vad jag hatar känslan av att jag inte kan åka till honom, jag menar att när han är i Sölvesborg så kan jag i alla fall åka dit på 1,5h om det skulle vara en nödsituation.Bild från i vintras då vi spenderade nästan 3hela veckor tillsammans, 24h om dygnet. Åh vad jag saknar den närheten. Jag är så lugn och mycket mer nöjd när jag har honom i närheten. Min bättre hälft.

Likes

Comments

Det här med att det ska införas ordningsbetyg. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag tycker att det är en så fruktansvärd idé. Vi lever i ett samhälle där ungas psykiska hälsa är sämre än någonsin, mycket på grund av stress för bl.a. BETYG.

Jo men absolut Jan Björklund, vi sänker stressen genom att sätta betyg på eleverna beroende på deras uppförande, skitbra idé!

Jag förstår själva grundidén men herregud, seriöst. "Stökiga" elever kommer inte att bli mindre stökiga p.g.a. ett till betyg. Jag ställer mig absolut inte bakom detta beslutet, jag tycker att det är fruktansvärt korkat. Då ordningsbetygen inte ens räknas med i slutbetygen så kommer inte de elever som detta är ämnat för ens att behöva bry sig. Jag håller med om att skolans miljö behöver styras upp men att införskaffa ett nytt betyg som dessutom ger lärarna ytterligare en uppgift är inte rätt väg att gå!

Jan Björklund skrev även ut sin twitter att han hade "kört" över regeringen, jo men det är ju verkligen någonting att vara stolt över... Jag undrar om han ens har gått i skolan eller är medveten om att det är nästa generation han förstör från grunden.

Likes

Comments

Jag och Alexander har bokat en resa till Rom på vår 1-årsdag. Jag längtar så himla mycket!
Vi har bokat 6 nätter på ett jättefint hotell mitt i Rom.

Efter att vi hade varit ett par i ca.2 månader åkte vi till London, det var helt underbart! Att spendera tid tillsammans är det bästa jag vet. Vi bor ju i olika städer så vi ses ju inte så ofta som, i alla fall jag, skulle vilja. Jag vill träffa honom varje dag, helst ha honom under samma tak. Men men, snart är det student och sen får vi se om det kanske blir så att vi faktiskt flyttar ihop, det beror ju lite på vart vi kommer in på högskolan. Men jag kan inte låta bli att tänka tanken, att ha honom i mitt, faktiskt vårt gemensamma, hem skulle vara så underbart.

London 2014

Likes

Comments

Idag är det sista dagen här i Västerås. Sorgligt men sant. Jag tar med mig så himla mycket från denna resan. Nu väntar 7 timmars tågresa!


Likes

Comments

Idag eftermiddag håller vi på med att gå igenom kongressen som ska hållas här i augusti. I samma sal som partikongressen. Det jag har fått reda på hittills är verkligen jätte lovande. Längtar så efter min första kongress.

Likes

Comments

Jag går ständigt med en kopp i handen, det är mitt sätt att hålla mig levande denna helgen. Jag har bl.a. varit på en folkbildningspass. Det är så grymt kul men extremt energikrävande!

Vi har precis ätit lunch och självklart är det rosor på borden!
Likes

Comments