Header

Vissa dagar är lättare än andra att skriva. Idag har jag varit "ledig" från skolan, jag har inte haft någon föreläsning eller så, och det kommer jag vara varje vecka! Jag började dagen med ett träningspass på gymmet, hade inte så mycket inspiration så det blev inte något bra pass, en så är det ibland. När jag var klar på gymmet skyndade jag mig till skolan för att köpa biljetter till Nordic Societys sittning. De anordnar en sittning minst en gång per termin och jag har hört mycket gott om dem! Denna gång har de ett tema, vilket är Harry Potter. Jag hade dock sett framemot att få klä upp mig, men hoppas att jag kan hitta något roligt att ha på mig ändå! Det var HHUS nivå på biljettförsäljningen, 100 biljetter tog slut på 18 minuter, galet!

​I tisdags var jag på vinprovning med Wine Society. Vi fick lära oss lite om hur man provar vin på rätt sätt och lite allmänt om vin. Sex stycken olika vinstorter provades, tre stycken vita och tre stycken röda. När jag började dricka vin tyckte jag bara om vitt vin, det tog ett tag innan jag insåg att rött också var gott. Men nu tror jag faktiskt att rött har gått om, tycker det är godare och lättare att dricka på något sätt. Vinprovningen var riktigt kul, och de kommer ha det minst en gång i månaden så jag kommer nog gå på några fler. 

Ikväll ska jag på flatcrawl med Weightlifting Society. Har inte riktigt koll på vad det innebär, men har fått höra att vi ska leka lite leker och lära känna varandra lite bättre! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter de svenska kanelbullarna fick jag mersmak av Sverige. Igår blev det korvstroganoff till lunch, dock inte helt likadant som när jag gör det hemma, de har ju tyvärr ingen falukorv här. Gott blev det i alla fall!

På eftermiddagen hade vi bestämt att vi skulle göra sushi, vilket innebar shopping eftersom vi inte hade ingredienser till det hemma. Vi lyckades hitta allt som behövdes förutom inlagd ingefära, men det fick gå ändå! Något annat som vi däremot hittade var SVENSKT GODIS, dock inte de bästa sortera men det var ju självklart bättre än ingenting.

​Idag har jag haft föreläsning i New Business Development och efter det satt jag i biblioteket i fyra timmar för att läsa några kapitel ur boken. Nu på kvällen har jag kört ett pass styrkelyft, och jag har redan börjat känna att det går framåt! Det börjar bli dags för mig att hoppas in i duschen, godnatt! 

Likes

Comments

När man saknar Sverige lite extra mycket är kanelbullar det bästa sättet att tackla saknaden. Igår fick jag ett ryck att jag ville baka bullar, gick till affären för att handla alla ingredienser vilket jag kan lova var mycket svårare än det låter. Dels hade de inte alla saker jag ville ha och när saker inte heter det man är van vid kan det vara svårt att hitta. Om jag ska vara ärlig så har jar aldrig bakat kanelbullar själv, någon annan har alltid gjort degen, men det blev faktiskt riktigt lyckat! Nästan i samma nivå som mammas.

Likes

Comments

Dagarna bara flyger förbi, förstår inte hur tiden kan gå så snabbt. I fredags hade jag som sagt min första föreläsning i Business Ethics. Till en början så var föreläsningssalen iskall, jag höll på att fyra ihjäl även fast jag satt med jacka på, det påminde mig lite om Umeå där det är likadant. Läraren verkade härlig och började med att fråga om om massa olika scenarion och hur vi skulle agera och om det var etiskt eller inte, väldigt intressant faktiskt. Jag satt mest och lyssnade och tog inga anteckningar eftersom jag trodde han skulle lägga upp det han sa efteråt, men fel hade jag så jag får bli bättre på att anteckna till nästa vecka. När jag sedan pratade med Tomas berättade han att läraren jag har är en väldigt tuff lärare, tydligen så får ca 70% underkänt på hans förstaårskurser, känns ju bra att veta. Allt som allt känns det dock som det ska bli en kul kurs att läsa!


Bild på kursbok lånad från www.bookdepository.com

På fredagseftermiddagen var det dags för mitt andra pass i tyngdlyftning, denna gång fokuserade vi mycket på jerk. Jag har varit lite rädd för den rörelsen på grund av att jag har lyckats träffa mig själv i hakan och läppen med stången några gånger, fråga mig inte hur jag har lyckats med det. Nu gick det dock väldigt bra, jag fick till och med beröm för hur bra det gick! Jag gick ifrån träningen med ett leende på läpparna, jag tycker att det är så kul och är så taggad för att utvecklas och kunna börja lasta på lite vikter.

Igår var det styrkelyfting på schemat, det var mycket mindre folk än var det har varit hittills. Vilket är både bra och dåligt, det blir en mycket mer effektiv träning när det är minde människor där men det är samtidigt kul för det finns mer möjlighet att socialisera då, hehe :) Vi "nybörjare" aka vi som är nya i klubben har fått ett träningsschema vi ska utgå ifrån. Varannan dag vi tränar med dem kör man workout A och varannan workout B.

Workout A
Squat 5x5
Bench Press 5x5
Barbell Row 5x5
Biceps/Triceps 3x8

Workout B
Squat 5x5
Deadlift 3x5
Barbell Overhead Press 5x5
Pullups 3x as many reps as possible (AMRAP)
Close Grip Bench Press 3x8

Självklart måste man inte följa detta utan det är mer som guidelinjer, och man kan komplettera men annan träning också. Träningen gick lite trögt eftersom jag var lite trött/bakis från kvällen innan. Jag var på en födelsedagsfest för en tjej från Sverige som heter Emilia, hon pluggar heltid här i Skottland. Eftersom hon var svensk var det många andra svenskar där men även människor från andra nationaliteter. Var en riktigt kul fest och jag träffade massa nya människor! :) 

Likes

Comments

Idag. Då har jag äntligen lyckats komma ikapp tiden. Det har varit en alldeles för lugn dag idag, har inte gjort mycket alls. Hade tänkt ta mig en tur till centrum men det blev inget av, får se om jag lyckas åka en sväng i helgen istället. Imorgon är det dags för min andra föreläsning, men första för denna kurs, business ethics. Det ska bli intressant att se hur den kursen verkar. Föreläsningen är dock inte förrän kl 13, så ska försöka ta en sväng förbi biblioteket och kanske gymmet innan. Vi får se hur det går! 

Godnatt!  

Likes

Comments

13 September. Bestämde tidigt på tisdagsmorgonen att det var dags för lite party. Exchange Aberdeen society skulle ha ett pub crawl, 4 pubar som avslutas på en club! Trodde det skulle vara 40 pers där men vi blev upp mot hundra stycken. Vi blev målade i ansiktet med vitt och blått, skotska färger såklart. Vi betalade £10 var, så köpte de alla drinkar och shotar, och det blev en del. 1 shot 2 drinkar på första ställer. Vidare till nästa, en cider som vi dessutom var tvungna att svepa när vi körde en typ av drickstaffett, och vårt lag vann! Som pris fick vi en shot. Vi blev kvar där en stund så och så lyckades några norskor övertala mig att vi skulle köpa en drink utöver. Det blev en vodka slush, hur god som helst! När jag dock druckit halva var det dags att gå vidare, vilket inte var så passade när man har en iskall drink man ska få ner. På de två följade pubarna såg det ut likadant som de två första. Jag träffade massa nya människor, framförallt en helt del norrmän som jag hängde med. Som avslut gick vi som sagt till en club, de spelade massor av gamla klassiker som alltid är roligt att dansa till!

​14 September. Dagen efter, tog en lång sovmorgon och mötte upp Tomas i biblioteket för att plugga lite. Vi gick igenom ett av två kapitel vi ska ha gjort till kommande måndag. Känns skönt att göra det i tid och eftersom jag inte har något annat att göra skolvis så kändes det inte allt för jobbigt. På kvällen var det dags för ett till pass styrkelyft. Det var mycket kul och jag lyckade näästan göra två stycken chins. Lycka!

Likes

Comments

11 September. Sista riktigt lediga dagen innan skolan drar igång. De enda planerna för dagen var ett tyngdlyftningspass. Vi började med att gå igenom snatch. Det var inte så farligt mycket folk där så man fick mycket tid till att försöka och massor av bra tips! Vi gick sedan vidare till clean, fick även där massor av bra tips som jag kommer ta med mig. Vi hann inte mycket mer än så, men ska definitivt gå på nästa pass också, hur kul som helst ju! Eftermiddagen blev lugn, gick hem till Tomas och käkade middag och såg på lite vänner. Bra uppladdning inför skolan.

12 September. Skola. Nästan ett helt år sen sist. Kändes konstigt. Men det gick bra! Kanske liten klass och jättesöt lärare. Vi hade bara en introduktion av kursen så inte så mycket som behövde göras. Nu är jag ledig fram tills på fredag, snacka om chill första vecka!

Likes

Comments

Att besöka ett helt nytt land innebär mycket utforskning. Ungefär 40 minuter utanför Aberdeen liggen den lilla staden Stonehaven, precis vid havet. Bredvid staden ligger Dunnottar Castle, en slottsruin som är beläget på en utskjutande klippa som stupar ner mot havet. Vi började med att utforska slottet. Det kostar £7 att gå in i slottet, med det var helt klart värt det. Så vacker plats och otrolig utsikt.

Efter slottsbesöket gick vi mot Stonehaven, en fantastisk promenad men underbar utsikt även här! Stonehaven är inte bara känt för slottet utan även för deras "deep fried mars bar". Det är alltså en friterad Mars. Enligt Tomas är det även bland det bästa stället att beställa fish & chips på. Jag var riktigt skeptisk till marsen, men jag blev glatt överraskad, fantastiskt god liten uppfinning.

Likes

Comments

7 September. Denna dag var det dags för de "vanliga societies" att ha sin mässa. Precis innan vi skulle gå in ringde telefonen. Det var flygplatsen i Köpenhamn som hade hittat min väska! Eller tydligen hade de hade den ett tag, men de hade fått för sig att det var en vanlig resväska, alltså en hård och fyrkantig som jag saknade, därav den långa väntan. Men jag var glad att den var hittad i alla fall, så dagen efter skulle den få flyga till Aberdeen. På kvällen var det dags för det första prova-på-passet i styrkelyftning. Jag hade fått för mig att det skulle vara i ASV (träningsanläggningen), men väl där insåg jag att det inte alls var fallet. De har en liten lokal på campus de kallar för "The Sweat Hut" där de tränar. Vi gick först igenom alla olika lyft och sen var det dags att testa på. Jag började med squats, och lyckades köra en etta på 80kg! Längesedan jag lyckades med det. Vidare till bänkpress som jag var lite nervös över eftersom jag inte kört det mycket alls i sommar och kände mig svag. Men med lite push från medlemmarna där lyckades jag med en tvåa på 45kg, vilket är det bästa jag någonsin gjort. Tillsist körde jag marklyft. Efter en sakta med säker ökning av vikter lyckades jag med personbästa även där! 100kg lyckades jag lyfta upp :D Gick hem med ett leende på läpparna och taggad till tusen på att fortsätta lyfta.

8 September. Eftersom Tomas är instruktör för taekwondo society tänkte jag att det kunde vara kul att komma på deras prova-på-session. Som tur var, var jag inte den enda nybörjaren där. Teknikmässigt tror jag inte att jag gjorde så bra ifrån mig, men kul var det. Speciellt att få se Tomas hålla på med det han älskar att göra.

9 September. Min väska anländer äntligen!! Går på en andra provomgång på styrkelyft. Det var betydligt mer folk denna dag än var det var på onsdagen. Detta resulterade i att det inte fanns lika mycket tid att själv få lyfta. Men jag lyckades med en etta på 47.5kg i bänkpress, så jag var nöjd ändå!

Likes

Comments

5 September. Första riktiga dagen. Gick på en introduktion för utbytesstudenter, med massor av information om Aberdeen, Universitetet och annat som kan vara bra att veta. Gick dit i tron om att det kanske skulle ta en-två timmar, men det slutade med fem, haha! På kvällen hade jag och mina flat mates köpt biljetter till "Welcome to Aberdeen", en fest på klubben Institute, vilket enligt Tomas ska vara lite trashigt. Vi hade förfest i vårt kök och bjöd upp korridoren två våningar under oss. När vi kom till klubben var det så gott som tomt, så vi gick till en bar i närheten och tog varsin drink. När vi, en timme, senare gick tillbaka till Institute var det smockat med folk. Tomas hade även rätt, det var lite trashigt, massa med 18-åringar och tjejerna hade inte mer än underkläder på sig. Men det var kul att få dansa lite!

6 September. En stor skillnad från den svenska skolan och här är att de har massor av olika societies, som tillexempel wine society, nordic society och comedy society. Så denna dag var det dags för alla societies som håller på med någon typ av sport att ha mässa och försöka rekrytera nytt folk. Fanns så många olika saker jag jag var sugen att testa. Men kommer inte ha tid att vara med i alla. Var bland annat sugen på surf society och scuba diving society. Men det bästa av alla var weightlifting society!! De håller på med både vanliga styrkelyft, såsom squats, marklyft och bänkpress. Sen även tyngdlyftning. Signade upp mig och kände mig genast extremt taggad. Efter mässan gick jag och Tomas till en park som ligger mellan mig och skolan, den är stor och hur fin som helst!

Jag var fortfarande ganska sliten får måndagen, så vi bestämde oss för att bara gå in till centrum för att käka middag. Tidigare hade vi blivit tipsade om en resturang som har det mesta, och man får äta hur mycket man vill, som en buffé. Den bästa buffén jag någonsin ätit på! De hade kinesiskt, indiskt, japanskt, italiensk, tappanyaki och världens buffébord med desserter! MUMS! Tror det var längesedan jag var så mätt, haha!

Likes

Comments