Jag har börjat blogga igen och bestämde mig för att skapa en ny blogg. Är kvar på nouw men med ett annat namn. Ni hittar mig på: http://nouw.com/aannab

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min lördag började med att jobba i någon timme. Så härligt med att ha ett extra jobb utöver skolan! Det som är skönast av allt är att jag själv bestämmer när jag tar mina jobbtimmar. Därefter har jag mest tagit det lugnt hela dagen. Känns som att det behövdes för att förbereda och ladda om till imorgon! Jag är så taggad på det som jag inte vet vad just nu. Ikväll hade jag även tänkt att ta en pluggkväll. Måste få klart en del med uppgifter som ska in under de kommande två veckorna. Fokuset kommer att ligga på historia och svenska idag. Om jag har tur så hinner jag kanske även kolla på andra ämnen.

Likes

Comments

Då var hela augusti slut och vi har kommit in i september. Tiden går så fort. Säger man egentligen inte det ganska så ofta? Bloggen har varit stilla ett tag och det är för att jag har planerat upp hur jag ska gå vidare med den. Nu börjar vi med en nystart och förhoppningsvis kan jag dela med mig av planen till er också. Det har också varit otroligt mycket i skolan under dessa veckorna. Att nästan bara ha media på schemat sista året blev inte mindre uppgifter. Ibland vore det skönt om det hade blivit mera mjukstart av skolan. Men för att det ska bli positivt får jag tänka på att studenten är där i juni.

Resten av kvällen kommer jag att lägga ner på bloggen och att plugga lite mera. Jag ska också planera upp en fotografering som är en helt ny kategori för mig emot tidigare. Blir så spännande och roligt!

Likes

Comments

Då var första dagen i trean på gymnasiet avklarat. Det var skönt att vi bara behövde vara i skolan två timmar idag. Under nästan hela eftermiddagen gick jag på stan med Daniela. Superkul att kunna träffas efter att vi inte har kunnat göra det på hela sommarlovet. Imorgon börjar vi redan med lektioner enligt schemat. Jag tycker att vårt schema är väldigt bra i år också och som de två tidigare åren så har vi två lektioner varje dag. Det är de som är skönt med att ha längre lektioner men varje ämne en gång i veckan.

Det har varit mycket uppgifter under gymnasiet men det har ändå gått väldigt snabbt. Detta året så ska jag tänka på att jag är där för att lära mig saker som kan komma till användning senare. Eftersom jag läser media ämnen så gör det att det ibland roligare och mera motiverade att plugga. Detta året ska jag lägga ner lagom mycket tid på studierna och att det ska visas på betygen. 

Likes

Comments

Mitt sista sommarlov är nu slut om några timmar. Jag vet inte riktigt hur jag ska se på det? Positivt eller negativt? Det blir spännande att börja trean imorgon med nya kurser och jag tror det kommer bli ett bra sista år på gymnasiet. Nya kurser startas och det blir roligt att de vad dem innehåller! Nu är jag redo för att ta nya tag efter sommaren och plugga för uppnå betygen som jag strävar efter.

Jag har ändå inte riktigt haft ett sommarlov då jag har arbetat i sju veckor. Det har varit så roligt att kommit in i arbetslivet men det är samtidigt skönt att gå i skolan ett år till. Efter att ha arbetat mycket så märker man att det är stor skillnad mellan att arbeta och gå i skola. Senaste veckan har jag varit ledigt och då har min kusin Tilda varit här i några dagar. Vi har hunnit med en sväng till Västerås och bara att snacka massor. Idag har jag däremot varit i Stockholm under dagen. Jag träffade Lolle och Isabelle där och gick mest omkring inne i stan i Stockholm. Behövs ibland att byta ut miljön och vara i Stockholm!

När börjar ni skolan? Skulle ni vilja ha ett inlägg med tankar angående sista året på gymnasiet?

Likes

Comments

Under sommarlovet har jag varit med i ett projekt som är UngDrive. Som UngDrive har utgår med ska man "Dröm stort, börja smått". Det är precis vad jag har fått lära mig till en stor del under sommaren. Från att börja med en affärside som kan bli riktigt lyckat, att också kunna följa sin dröm! Via UngDrive får man starta ett företag under sommarlovet med hjälp av entreprenörer.

Vi har haft kickoff-dagar som är en entreprenörskaputbildningen. Där fick vi arbeta mycket med våra egna företag, haft föreläsningar och workshops. En stor del av de dagarna handlade om ekonomin. Hur ska man som UngDrive företagare ta hand om ekonomin och hur ska vi bokföra allt? Men också om våra mål och drömmar, där vi fick sätta upp målen som vi vill klara av under de kommande veckorna. Efter kickoff-dagarna arbetade vi mycket självständigt med företaget under sommaren. Även där har vi haft avstämningsmöten och våra coacher fanns för oss.

Jag har valt att förverkliga min dröm som att driva företag som fotograf. Jag har haft fotojobb inom många olika kategorier, allt ifrån barn, familj, porträtt till bebis. Utöver att jag har utvecklas inom företagande så har jag även fått lära mig mera om att fotografera nya kategorier. Dessutom också människor som jag inte har träffat tidigare utan som hade tagit kontakt med mig via företaget. Att vara fotograf har jag lärt mig att man måste vara social med dem man fotograferar och det är viktigt att bilderna blir proffsiga. Utöver alla fotograferingar har jag även haft bearbetning av bilder, marknadsföring och bokföring. Det har varit så mycket att hålla reda på men för mig har det fungerat väldigt bra. Jag valde att vara ensam företagare i mitt företag för att ta del av så många lärdomar som möjligt.

Nu är UngDrive projektet över och det har varit en lärorikt att ha fått vara fotograf och entreprenör under några veckor. Sommaren som UngDrive företagare blev mera lyckat än vad jag hade förväntat mig. UngDrive avslutades med att vi firade framgångarna med lunch, prisutdelning och mera.

Likes

Comments

Har verkligen haft en superbra helg. Att gå på festival är bland det roligaste som finns! Skulle gärna ha gjort om denna helgen men det får vänta tills nästa år.

Alla festivaldagar började i torsdags när det var Rix FM festivalen. Riktigt grymma artister som uppträdde och det blev självklart fotograferade jag med kameran som ni kommer få ta del av vid ett senare tillfälle. Innan allt började så gick vi runt lite på festivalen och träffade på Lisa Ajax som var en av artisterna. De andra två dagarna fortsatte det med parkfestivalen. På lördagen var det en så bra kväll som blev en av de bästa kvällarna på året. Emilia och jag började med att gå omkring på festivalen och bara kolla in läget. Samma saker var ändå som i fredags. Det blev några uppträden kollade vi på som också var så superbra. Men det viktigaste av allt var avslutningen på festivalen. Fyrverkerier och en väldigt bra konsert var lagom passande där. Det var så härlig stämning på festivalen under alla dagarna!

Likes

Comments

Nu börjar årets festival dagar! Det är Rix FM festival och vanliga festivalen som återkommer hit varje sommar. Det brukar vara en riktig lyckade festival dagar med artister. Vi får se om årets festival kan bli bättre än förra året som var så grym! Idag är det Lisa Ajax, Måns Zelmerlöv, Wictoria och några flera. Rix FM festivalen har ibland lite annat före uppträden börjar och vi funderar på att kolla in det också.

Likes

Comments

Fotografering handlar mycket om vilken utrustning man har. Det finns billiga tillbehör som kan göra bilderna så mycket bättre.

Ett Stativ är väldigt bra att använda när man fotograferar självporträtt. Men också vid långa slutartider. När man har långa slutartider händer det lätt att man skakar och bilderna blir inte så skarpa då. Detta stativet finns på kamda.se och elgiganten. Jag har det själv och det fungerar superbra. 

​Det här är bland det viktigaste i min kamerautrustning, en ​fjärrutlösare. ​Jag använder alltid den när jag ska fotografera självporträtt. Min fjärrutlösare kommer från Mediamarkt. 

​En reflexskärm ​används oftast vid porträtt. Det blir mjukare ljus på bilderna. Reflexskärm finns i olika storlekar och färger. Jag har en "fem i en" där det är fem olika färger. Den finns att hitta på kamda.se. 

Likes

Comments

Sen jag skrev senast har jag hunnit med att umgås med kompisar och avklarat några till dagar på jobbet. Det är inte så många dagar kvar nu tills jag får sommarlov och det känns skönt men ändå tråkigt att sommarjobbet kommer att ta slut. Idag efter jobbet blev det en sväng ner till stan och bara kollade runt lite i butiker. Har varit härligt att få in lite annat om dagarna också nu. Har tänkt arbeta lite med bloggen och bara ta en lugn kväll nu. 

Likes

Comments