Header

Har tenkt på å lage dette innlegget en god stund siden det faktisk er en del som har lurt på hvordan jeg redigerer bildene mine opp og hvem apper jeg bruker også videre... Så tenkte nå først og fremst å dele med dere hvem apper som er mine trofaste favoritter, og gå gjennom enkelt hvordan jeg vanligvis pleier å redigere bildene mine! Jeg skal også prøve å dele noen få tips og triks med dere om hvordan dere kan få mest ut av bildene deres. Så følg nøye med, for nå skal jeg dele den bittelille kunnskapen jeg har om bilderedigering med dere ♥︎


Hvordan jeg redigerer instagram/bloggbildene mine... 

Felles for når jeg redigerer bilder både til bloggen og til Instagram er at jeg prøver å beholde fargene i de originale bildene så godt som mulig, uten å bruke så mye filter. Det jeg som regel gjør er å stille på lysstyrke, kontraster, eksponering, høylys og hvitt lys til jeg er fornøyd. Jeg liker å få frem det svarte og hvite i bildet godt, så derfor stiller jeg som regel kontrasten ganske høyt før jeg også setter lysstyrken og eksponeringen høyt alt ut ifra hvordan det så ut etter jeg hadde gjort kontrastene sterke. Videre gjør jeg høylyset lavere. Dette gjør jeg fordi ansiktet ofte blir veldig lyst og mister veldig mye farge etter jeg har stilt mye på både eksponering og lysstyrke. Er jeg enda ikke fornøyd etter det stiller jeg opp metningen, men IKKE så mye at jeg blir oransje i ansiktet! Helt til slutt stiller jeg det hvite lyset i bildet litt høyere slik at jeg får det hvite i bildet til å "poppe" ekstra.

Det er sinnsykt hvor stor forskjell kun litt justeringer med lyset har å si for hvordan et bilde ender opp med å se ut. Er vanskelig å fortelle dere nøyaktig hvor lite eller mye dere må stille metning/konstraster/lysstyrke osv, da det kommer veldig an på utgangspunktet i bildet... Men under ser dere hvertfall et før og etter bilde hvor jeg kun har justert på lys for å få bildet finere og klarere.

ETTER - FØR

Over ser dere et bilde jeg har redigert med Photoshop Express (kommer tilbake til apper etterpå) kun ved å enkelt endre på noen lysverdier. Verdiene jeg brukte er:

Eksponering: 18

Kontrast: 74

Høylys: -100

Hvitt: 57

Metning: -5

Hvor stor forskjell et bilde kan få dersom man setter av 3 minutter til å fikse litt på lys osv er helt sinnsykt! Personlig syntes jeg hvertfall bildet over ble 10 ganger så bra når fargene kom mer til synet og alt ble litt lysere!

Så, da vet dere hvertfall hvordan jeg vanligvis liker å endre på lys og kontraster ++ Og de gangene jeg velger å bruke filter på bildene mine er jeg trofast til vår kjente og kjære VSCO. Filterene jeg da som regel bruker er:

S2, S3 & A6

Det er de mest nøytrale filterene jeg hvertfall har på min VSCO og de slår derfor sjeldent feil! I tillegg til å legge på filter stiller jeg ofte på lys og konstraster etter hva som trengs.


Mine favoritt redigeringsapper...

Da tenkte jeg å fortelle dere om mine absolutt go-to redigeringsapper! Jeg har vært gjennom sikkert hele App Store, men har endelig klart å slå meg til ro med noen apper jeg ELSKER. Kommer ikke til å gå så grundig gjennom hva hver app gjør osv, så bare nevner mine favoritter før jeg tenkte å gi dere noen tips og triks med enkelte av de helt til slutt...

1. Lightroom

2. Photoshop Express

3. Photoshop Fix (til å fjerne uønskede elementer etc.)

4. VSCO (til filter)

5. Phonto og Snapseed (for å adde tekst)

Flere av appene over brukes når jeg redigerer et bilde, og bruker hver av de til ulike ting. Den absolutte favoritten er lightroom, da den er veldig lett å jobbe med når du først skjønner litt! Tenkte i den anledning å komme med noen tips som kanskje kan gjøre bildene litt finere eller bare generelt være nyttig.


Tips...

Rask redigering ♥︎ Man kan enkelt redigere original bildene sine rett fra kamerarullen, noe sikkert ikke alle er klar over. Noen apper, blant annet Photoshop Express, er tilpasset slik at man kan redigere bilder rett fra kamerarullen, og dermed spare mye plass på telefonen da du slipper å ha 100 versjoner av det samme bildet. Denne funksjonen er også veldig grei å bruke dersom du kjapt vil gjøre om på lysstyrke og kontraster. Følg trinnene under for å ta bruk i denne nyttige funksjonen, men først, last ned PS Express.


Fjerne gultoner fra bilder
♥︎ Ofte når man tar bilder inne kan man oppleve at bakgrunnen får en slags gultone. Dette gjelder spesielt dersom man tar bilde foran en hvit vegg eller dersom lyset i rommet er ganske dårlig. Før jeg fikk testet ut Lightroom, som nå er min favoritt-app, pleide jeg å manuelt farge bakgrunnen svart-hvitt, som var veeeldig tungvindt. Dersom du laster ned Lightroom, og følger trinnene nedenfor er det veldig mye enklere å fjerne gultoner (eller andre farger) fra et bilde.

Ved å gjøre dette kan man se at bakgrunnen blir mye gråere og finere. Fjerner litt gulskjær i håret også, men det går fint ettersom at håret mitt ikke er fullt så "gult" i virkeligheten, haha.


Reduser støy i et bilde
♥︎ Dette er genialt å vite om. Ofte har jeg tatt fine bilder, men som kan virke litt uklare, kornete og av dårlig kvalitet. Da er denne effekten handy. Du finner den i Photoshop Express appen (som kan brukes rett fra kamerarullen), og nedenfor viser jeg hvor du finner den og tar den i bruk.


Lage falskt sollys
♥︎ Dette er kanskje den "effekten" som er vanskeligst forklare, men som også er super nyttig og fin dersom dere først skjønner hvordan dere skal gjøre det. Ved å endre gultonene og grønntonene i et bilde til mer oransje farger, samtidig som du gjør bildet varmere kan man skape et såkalt falskt sollys. Dette er veldig fint om du tar bilder ute når det ikke er så fint lys ute, men likevel vil få det til å se ut som at det er sommer og varmt. Dere trenger Lightroom til dette.

1. Rediger først lysstyrke, kontraster, highlights osv. til du får bildet i den lysstyrken du vil ha.

2. Gjør deretter bildet varmere i temperatur, og prøv deg frem med "tint" og "vibrance" til du får en gylden farge på bildet. Etter å ha gjort bildet varmere trykker du på "MIX" for å komme til der du kan endre enkelte farger.

3. Så skal du ta for deg fargen gul og grønn, hovedsakelig. Kan mikse og trikse med de andre fargene også, for å gjøre de sterkere eller svakere, men gul og grønn fungerer best for å skape sollys. Trykk på den gule knappen, og deretter dra "hue" mot venstre for å gjøre de gule tonene oransje. Kan også prøve dere frem med saturation.

4. Deretter gjør du det samme med den grønne fargen. Med den grønne fargen pleier jeg å gjøre metningen (saturation) ganske sterk. Etter det er gjort skal du sitte igjen med et mye varmere og finere "sollys" enn du begynte med.

ETTER - FØR

Slik ble resultatet etter å ha laget falskt sollys. På etterbildet la jeg i tillegg på "lens flare" som kan gjøres i PicsArt appen for å lage solstråle effekt.

Ahh, dette ble et langt innlegg... men jeg håper at noe jeg har delt kom til nytte. Nå er klokken 04.00... tok visst litt lenger tid å lage dette innlegget enn hva jeg hadde trodd, men nå er det gjort ♥︎ Vi snakkes!

Anniken

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hey alle sammen, ny uke og på tide å dele denne ukens ønskeliste med dere! Alt nedenfor kan dere få kjøpt på Shein, HER. De har nettopp fått inn masse nytt og fint (og billig) i forbindelse med SS18, så er masse nytt å boltre seg i der nå.

Enn så lenge kos dere med de godbitene jeg har funnet frem... skulle gjerne ha klikket hjem alt sammen hehe. Enjoy

​ great graphic t-shirts that can't go wrong...

"Bisous" t-skjorte HER // "Kisses for revenge" t-skjorte HER

"Cherry bomb" t-skjorte HER // Stripete t-skjorte HER // WW t-skjorte HER

Denim on denim...

Jeans med hull HER // Olajakke HER // Jeans med diamanter HER

Stripe hype...

Bluse HER // Stripete genser HER

On vacay mode...

Turkis kjole HER // Jumpsuit HER // Svarte kjole HER

Fishnets...

Fishnet med diamanter HER // 4 pck med fishnet HER

Se så mye fint!!! Alle linker ligger under hver collage, men dere kan også sjekke ut siden deres HER for enda mer fint ♥︎

Anniken

Likes

Comments

// ANNONSE

G I R L  G A N G 

OKEYY BILDEDRØSSS! Jeg har fått helt dilla på å bruke en type mesh genser under t-skjorter i det siste!! Syntes det ser dritkult ut, og da spesielt om man har en kul graphic tee over. Sååå, det skjedde så klart i dagens antrekk også, og jeg digger det! Og en annen ting, buksene med trykknapper på sidene som har blitt helt inn igjen!! L-O-V-E I-T.

Både buksa jeg har på meg og t-skjorta kan du få kjøpt på SHEIN. Tror ikke det er mulig for meg å skryte den nettbutikken mer opp i skyene enn hva jeg har gjort hittil, men hallo, jeg elsker den. Før jeg hadde bestilt meg noe derifra var inntrykket mitt at klærne derifra kom til å være i ebay-kvalitet og forventningene var ikke akkurat høye. Men det skal sies at jeg blir like overrasket over hvor bra kvalitet de har der gang på gang. Selvfølgelig, det er veldig viktig å lese omtalene før du bestiller noe. Men gjør du det, får du virkelig igjen for det. Superbra kvalitet og seriøst grisebillige klær! GIVE IT A TRY, sier jeg dere bare.

Bukse: HER

T-skjorte: HER

Jakke: HER

Sko: HER


Anniken

Likes

Comments

... wherever you go

//sponset

Buksa finner du HER

Glittertoppen finner du HER

Okey, jeg har skaffet meg den feteste partybuksa noensinne! Selvom den ikke har vært utenfor huset enda, er den sinnsykt kul og jeg digger den! Den kan minne om buksa i settet som blir solgt på blant annet nelly og h&m og jeg har lenge hatt lyst på en slik glitterbukse!! Så ble ekstremt glad da jeg så at de solgte denne på shein! Toppen er også superkul og jeg digger å bruke denne på byen, for når blitzen treffer den good damn it’s BLINDING.

Buksa finner du HER

Glittertoppen finner du
HER

Dersom du har lyst til å kjøpe buksa sammen med en topp som matcher slik at du kan bruke det som et sett, ville jeg heller kjøpt denne toppen HER, da den jeg kjøpte er ganske mye lysere enn buksa desverre... Men heldigvis får du kjøpt en topp som hører til også, så det er ikke noe problem!


Vi snakkes alle sammen!

Anniken

Likes

Comments

Hej allihopa, tenkte bare å komme kort innpå for å fortelle at jeg selger en hel del forskjellige greier for tiden. Altså, hva skulle jeg gjort uten Tise, tenker jeg bare... Hadde garantert drukna i masse klær som absolutt ikke blir brukt lenger, men det slipper jeg nå!! Kunne aldri falt meg inn å drive å selge klær før denne appen kom, for var så mye styr med annonser på finn og gudene vet, men nå går alt smertefritt og en annonse er ute på typ 30 sekunder! Det er nydelig, og tipp topp tommel opp for gjenbruk 👍🏻♻️

Selger forresten masse klær som dere allerede har sett på bloggen, så er bare å finne meg på Tise. Der heter jeg @anniikenuhl
Ellers kan du trykke deg inn HER og komme rett inn på meg.

Dersom du enda ikke har tise, kan du laste den ned gratis på apple store og android! So do it, og kjøp masse av greiene mine i dag, så får jeg sendt det imorgen!!🖤 lovelove

Her har dere et lite utvalg av hva jeg har til salgs for tiden, men finnes rundt 50 andre ting inne på profilen min også OG det kommer nye ting veldig ofte! Så følg @anniikenuhl på TISE

Anniken

Likes

Comments

Hei alle sammen, beklager nok en gang for dårlig blogging fra min side... skal prøve å skjerpe meg :// Uansett, nå er vi endelig i 2018!! WOHOO, og i den anledning tenkte jeg å vise dere noen av mine ønsker/must haves fremover! De har fått så utrolig mye fint på shein nå, og det er helt nydelig å tenkte på at det er såpass billig som det er på den nettbutikken! Finner man noe man liker der, er det liksom ikke helt uoppnåelig at man kan enten kjøpe det selv eller ønske seg det, og det liker jeg! Har klikket meg litt rundt nå og funnet MASSE fint som jeg nå tenkte å dele med dere! Linker finner dere så klart under hvert bilde ♥︎

Forresten, nå på shein har de en kampanje hvor dere får mer $ i avslag jo mer dere handler for, så er absolutt verdt å sjekke ut alt det fine de har nå!

Bikerjakke HER // superkul militærjakke HER

Olajakke med zip HER // Olajakke med print HER // Olajakke med faux fur HER

Bukse med knapper HER // Glitterbukse HER

Glitterbody HER // Mesh sett HER

Merci t-skjorte HER // 7 t-skjorte HER // GUILTY t-skjorte HER

Smykke(r) HER // Øredobber HER

Håper dere likte tingene! Ellers kan dere uansett ta en titt HER og se om dere finner noe dere liker selv på siden! Vi snakkes ♥︎

Anniken

Likes

Comments

//sponset

...mistletoe and wine.

Så var endelig julen her, og snart over? Sinnsykt hvor fort det gikk fra 1. Desember endelig var her til det plutselig var julaften. Skjønner ikke hvor all tiden fløy hen... Jeg hadde uansett en super dag i går og koste meg masse med familien. Utrolig koselig var det og klager heller ikke på at jeg fikk masse fine gaver.❤️ Vet jeg ikke akkurat har vært den beste til å oppdatere dere i det siste... men tenkte uansett å stikke innom i dag for å vise dere min nye favoritt jumpsuit. Jeg elsker jumpsuits mer enn alt og velger oftest det ovenfor kjoler. Denne er superfin og classy og jeg elsker alle paljettene på toppen og ikke minst HALTERNECK. Elsker det!!

Jumpsuiten kan dere få kjøpt HER til en veldig veldig billig penge! Anbefales absolutt, og selvom den er ganske så billig er kvaliteten helt super! Veldig fornøyd

JUMPSUIT: HER


Happy Holidays

Denne er superfin til nyttårsaften eller andre arrangementer hvor man vil være litt pyntet. De har forresten også masse fint i nettbutikken! Det er i utgangspunktet veldig billig på shein, men nå som det blir romjulssalg etc. kan dere jo bare tenke dere hvor billig det blir!! Sjekk ut alt det fine og billige de har å by på HER. Vi snakkes!

Anniken

Likes

Comments

//sponset

I’m wearing:

FAUX FUR JAKKE: HER

SKINNBUKSE: HER

SKJORTE: BIKBOK

SKO: HER

Elsker faux fur jakkene fra ROMWE, og syntes de er superfine og deilige til å ha fake pels. Har allerede denne i rekerosa?? Hvis det går ann å kalle det det, hahah. Nå har jeg hvertfall skaffet meg den hvite også, og denne føler jeg passer til litt mer enn det den rosa jeg har gjør.... Passer både til fest og hverdag, og det liker jeg!! Den er i tillegg veldig billig, tror den koster rundt 200 kr, så er virkelig verdt det!!! Sjekk den ut HER.

Anniken

Likes

Comments

Hei alle sammen, tenkte at jeg nå kunne vise dere noen av de litt billigere klærne etc. jeg ønsker meg til jul! Jeg har allerede postet en ønskeliste med ting fra litt her og der, men meste parten på den lista er ganske "up in price". Derfor har jeg klikka meg litt rundt på min absolutt billigste favoritt nettbutikk, shein, og tenkte å vise dere noe av det fine jeg fant! Dette er jo også supert for dere som ikke helt har klart å finne noen gaver til venninner og lignende enda, da de aller fleste tingene under ikke er så fryktelig dyre. Mange av tingene koster rundt 100-lappen, så er absolutt verdt å ta en titt.

Jackets

Grønn fuskejakke HER & contrast fuskejakke HER

Altså DAMN, I'm in love. Grønt er helt inn i år, og jeg har sikla på denne jakka lenge! Og selvom disse er laget av fuskepels har jeg kun gode erfaringer med de fuskepelsjakkene jeg har bestilt fra shein tidligere. Alle ser utrolig bra ut og er deilige å ha på.

Kjoler

Paljettkjole HER & Svart kjole med perler HER & Gull drapert kjole HER

Tops/Sweaters

Gull glitrende topp HER & grønn bluse HER

Sinnsykt kul mesh topp HER & lekker strikk HER

Pants

Ripped jeans HER & jeans med perler HER

Joggebukse med fishnet HER & superfin jumpsuit HER

Jeg DIGGER joggebuksa med fishnet. Joggebukser i seg selv er oftest ikke så fine, men disse ser råtøffe ut til hæler og evt. en cropped top. Må klikke hjem disse snart!

Beauty

Hvite og gull børster HER & fineste sminkebørstene med glitter HER & marble børstesett HER

Blekksprut rensebørte HER (sååå søt) & elektrisk rensebørste HER (Har denne selv og funker veldig bra)

Accessories

Smykke bralette HER & langt smykke HER

Hvor fine hadde ikke disse vært under en topp med dyp utringning? Jeg syntes hvertfall det hadde vært superfint, og i tillegg er de dødsbillige!!

♥︎

KLIKK DERE INN PÅ LINKENE UNDER HVER COLLAGE FOR Å SJEKKE PRISENE PÅ HVERT PRODUKT, SÅ HÅPER JEG DERE LIKTE DISSE JULEGAVETIPSENE. VI SNAKKES ♥︎

Anniken

Likes

Comments

Som sagt var jeg en tur i Oslo i går med noen venninner, og gud hvor koselig deg var! Først dro vi for å sjekke ut Jul i Vinterland, som er julemarkedet som foregår ved Karl Johan nå. Og jeg anbefaler virkelig alle å ta en tur dit, for julestemningen blir virkelig 100 ganger sterkere, noe jeg absolutt følte var nødvendig! Det sekundet du kommer inn dit føles det som en helt annen verden... uansett hvor du snur deg ser du ulike boder med julebakst, julegave verksted, nisser, snakkende elger haha og ikke minst pariserhjul. Alt i alt, super koslig og håper de fortsetter med dette hvert år, for jeg vil gjerne gjøre dette til en tradisjon!

Ellers i dag er planen å pynte rommet og gjøre det fint og klart til jul, for har ikke fått rotet meg til å gjøre det enda. I tillegg tenkte jeg å finne frem noen klær jeg ikke har bruk for lenger å legge det ut på tise. Har allerede lagt ut en god del forskjellig, så dere kan gjerne sjekke det ut der. På TISE heter jeg @anniikenuhl, så ta en titt og send meg en mld der om du er interessert i noe jeg selger.

Nå må jeg sette i gang med å pynte litt, så vi snakkes senere.

・Fine Malene og Elise ・

♥︎

Anniken

Likes

Comments

Instagram@anniikenuhl