Header

Första gången jag stötte på surfing var 2007, pappa bodde på Lanzarote och förberedde sig inför att segla Volvo Ocean Race! En kollega till honom skulle komma och lämna något hos oss och han hade sin bräda med sig efter att ha varit ute på en surf! Mina ögon hade aldrig blänkt så mycket. När han såg mig stå där och drömma föreslog han till pappa att ta med mig till stranden dagen där på. Vilket vi också gjorde! Har svaga minnen från hur det gick (förmodligen inte så bra) men jag kommer alltid minnas hur det kändes att se den där brädan för första gången!

Såklart har surfing inte alltid varit ett intresse sen dess, jag har alltid tyckt det varit coolt men det var sedan för några år  i Portugal som jag lärde mig grunderna, det var också när jag flyttade hit till Varberg och upptäckte vinter surf som mitt flamma för sporten och kulturen rejält spridit sig! Nu tänker jag aldrig flytta långt ifrån havet igen!


Bilden är tagen ifrån en solig session i Kåsa med min gamla Little Mexico 6.2!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår fick jag ett meddelande av Andy att jag skulle skynda hem och packa brädan! Jag tvekade bestämt när jag kollade prognosen och ser att det blåser syd/ostligt! Västkusten behöver ju just västliga vindar för att skapa goda vågor! Han sa åt mig att checka webbkameran som sitter i A-bay och man såg att de va lite smått men inget jag självmant skulle cyklat ner för att kika på men jag gjorde som han sa och drog in 9,1an i hans bil! Väl nere vid stranden rullar det in fantastiska vågor med backspray från offshore vinden och vi har allt för oss själva! Blev en fantastisk surf i cirka två timmar och en perfekt vändning på dagen!

Likes

Comments


Igår skickade jag in min ansökan för utlandsstudier! Jag har tänkt på detta enda sedan jag började plugga högskolan och i mitten av mars får jag svar! De tre länderna jag sökte till var Portugal, Brasilien och Taiwan! Efter att ha bott vid havet i snart två år så visste jag att jag ville fortsätta med det! Anledningen till att jag valde Lissabon, Portugal som första val var för att min familj under åtta års tid åkt dit under sommaren! Vi har även skaffat ett nytt hus i Ericeira vilket bara ligger ca 1,5h ifrån Lissabon så det passar mig perfekt att åka dit på helger för att få lugn och ro från storstaden! Florianopolis, Brasilien känns som ett större äventyr än Portugal och det var svårt att inte sätta detta på första plats! Efter att jag pratat med studenter som varit där tidigare så kände jag att jag bara måste dit! 15 min från stranden och tydligen en massa tid för resor och utflykter! Har dessutom aldrig varit i Sydamerika och jag har drömt om att åka dit så himla länge! Taiwan blev tredje valet men även detta är ett surfparadis som jag velat besöka länge och trotts att jag älskar Varberg så känns detta som nästa steget i mitt liv!


Jag vill gärna höra vad för saker ni vill att jag mer ska skriva om! Så kommentera här nere eller skriv på instagram!

Likes

Comments

Blev en iskall och sjukt rolig surf igår! Jag och Andreas tog bilen igenom snöstormen ut till Läjet! Jag drog ut och premiär testade min nya Modern Highline 6.0 med quad set-up och är extremt nöjd att jag sålde min förra Little Mexico 6.2a och köpte denna istället! Sedan att Andreas knäppte några härliga foton blev pricken över i:et!

Likes

Comments

När jag flyttade till Varberg så tog det ungefär en vecka innan jag köpte hela utrustningen för att kunna surfa året runt, oavsett sol på himlen eller snöstorm. Från den dagen har jag surfat så ofta det varit vågor och mina tatueringar inte läkt.
Om du också är taggad på att göra detta så är det lite saker du behöver! Ett par badbyxor/en bikini och en bräda räcker dessvärre inte riktigt till i 3 grader kallt vatten i mitten av februari! Även brädorna kan se annorlunda ifrån vad man sett på Bali eller ett annat surfmecka!

De brädorna jag kör just nu är en 9.1 Modern Retro Longboard (Rosa) och en 6.0 Modern Highline Shortboard (Blå)! Longboarden är perfekt för mindre vågor som ni kan se från videon på ett tidigare inlägg. Shortboarden är perfekt när vågorna rör sig mot lite högre höjder och stupar mer! Min shortboard ligger på 42L vilket är väldigt mycket jämfört med det man kan se många av proffsen köra, men detta är perfekt i de svenska vågorna! Den har även en rundare nos vilket gör det mycket lättare att paddla in i vågen då den inte har lika mycket kraft som utomlands. Vill man börja surfa året om i norden behöver man självklart inte ha fler än en bräda! Om du har intresse av att börja så får du hemskt gärna fråga mig eller någon i din närmsta surf shop/online surf shop vad som passar just dig.

Annan utrustning du behöver tänka på är våtdräkter. Jag använder mig av en 6mm/4mm fodrad våtdräkt från Ripcurl som kan användas de kalla cirka 8 månaderna om året. Tillsammans med det har jag ett par 5mm våthandskar och 5mm våtskor. Blir man väldigt lätt kall så tycker jag man kan köpa ett par tjockare skor men det har funkat utmärkt för mig nu i snart två vintrar. Mot den svenska "varma" sommaren så kör jag en 4mm/3mm våtdräkt från Quiksilver. Dessa dräkter är mer stretch i vilket man verkligen märker jämfört med den andre, det man betalar i rörlighet får man tillbaka i värme så att säga. Denna tjocklek har jag även använt mig av när jag varit i huset i Portugal under höst, vår och vinter tider.

En annan sak jag verkligen kan rekommendera är en surfponcho! Jag köpte en med märket FCS från Surfers i Varberg! Jätte skönt att ha som ett extra lager uppe på land när man antingen värmer upp innan man ska i eller när man kommer upp och ska byta om!

Likes

Comments

En av anledningarna till att jag bestämde mig för att börja blogga är för att jag intresseras av sociala medier. Ett av mina projekt som jag spenderat de senaste månaderna i är att jag jobbat i organisationen Campus & Companys styrelse som kommunikatör. Pågrund av min drivkraft att lära mig mer om vad den rollen går ut på så insåg jag att detta var ett perfekt tillfälle att lära mig om hur kommunikation och nätverk fungerar inom bloggvärlden.

+ man tjänar tydligen pengar från dag 1.

Likes

Comments

Sedan jag flyttade till Varberg och fick upp intresset för nordisk surfing så har den klassiska stilen logging varit en stor inspirationskälla! Att surfa i till exempel Sverige är för individer svårt att förstå om man inte bor här eller har intresset! När jag hänvisar till hur fantastiskt det faktiskt är så visar jag alltid denna videon. Svensken Love Berggren dansar på sin longboard längst Norges västkust, inte speciellt stor skillnad från den lilla orten jag själv bosatt mig i.

Video gjord av: Outside TV

Likes

Comments

Jag snurrar ofta in mig på olika livsprojekt. En idé om en ny surfbräda eller en ny tatuering kan starta hela processen.
Efter en rad av inspiration blir dessa ibland till verklighet. Detta är mitt senaste projekt.
Här ska jag dela med mig av just dessa engagemang. Jag välkomnar er till en resa jag kallar:
"Från Stockholm till havet."

Likes

Comments