Vad tycker vi om träningsvärk? Älskar vi det eller hatar vi det? Är det kanske en hatkärlek vi känner när varenda rörelse känns som att kroppen ska gå sönder, eller i mitt fall just nu mina stackars ben!

I torsdags hade vi en träningsdejt på jobbet. Jag, min kollega och några medlemmar körde ett träningspass ihop. Tänk på att det varit jul dvs att alla hade tränat mindre och ätit lite mer. Ledighet.

Passet såg ut som följer:

3 rundor av

-thrusters 12-9-6
-wallball 24-18-12

Alltså 12st thrusters, 24st wallball, 9st thrusters,18st wallball, 6st thrusters, 12st wallball. Det är 1st runda. Vila lite sen kör du 2 rundor till.

Detta pass har gett mig väldigt mycket träningsvärk i framförallt benen denna helg. Den där träningsvärken som gör det tufft att gå nerför trappor, att sätta sig på toaletten, att gå helt enkelt.

Det blev ett cykelpass i helgen för att trampa igång benen men annars har det inte gjorts många knop. Nästa vecka är en ny vecka och ny träningsvärk väntar!

Good luck!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mina tankar och funderingar det senaste året har gått fram och tillbaka på om jag ska göra något annat, att utveckla mig själv, att utmanas i något nytt och helt främmande för mig. Jag har varit på samma arbetsplats nu i 5 år och det är dags att röra på sig!

Jag känner att jag vill göra något annat och just därför har jag valt att sätta mig i skolbänken igen. Jag kommer att plugga till Lönekonsult och kommer att göra det på den fantastiska skolan IHM Business school. Jag har hört så bra saker och rekommendationer om dem så jag ser verkligen fram emot detta. Det är något helt nytt för mig då jag alltid i mitt yrke jobbat med kroppen som redskap och det kommer bli en helt ny miljö för mig. Spännande!

Jag brinner verkligen för träning och kommer fortsätta att göra det, men det kommer att vara mitt fritidsintresse. Just nu.

So big things are happen this year!

vi ses!

Likes

Comments

År 2018 kommer att innebära stora förändringar för mig så det här med träning och träningsmål kommer vara extra viktigt. Detta för att träning är en trygg plattform för mig och här kan jag stå stadigt när det stormar runt om mig. Här kan jag också ladda om, fylla på med energi och göra av på frustration.

-Ett tydligt mål som jag har i år är att springa Stockholm halvmaraton. Förra året sprang jag detta lopp för första gången och visste inte alls vad jag hade för resurser i mig. Detta år hoppas jag slå min tid på 2:05 och att komma under 2 timmar hade varit fantastiskt! Rent kroppsligt så kändes det inte alls som en omöjlighet när jag sprang över mållinjen för första gången! Jag hade mer krafter kvar och kunde tryckt på lite mer i mitt tempo hela vägen igenom. Det fanns så mycket mer resurser i mig än jag trodde!

Med detta sagt så kommer det bli en del löpning i år. :) Så har ni några bra tips på träningsupplägg inför detta lopp så pm mig gärna!

-Mitt andra inte fullt så tydliga mål är att hålla igång med styrketräningen. Dels för att jag behöver den när jag ska springa så mycket, dels för att jag behöver styrketräningen, mår bra av styrketräningen. Vem vill inte känna sig stark och känna att kroppen håller för vad allt vi utsätter den för?!

Jag tänker mig basövningar så som marklyft, benböj m.m men jag vill också få till några crossfit pass i boxen.

Ni som undrar över den stora förändringen som jag ska göra, Ni får vänta lite till, i nästa inlägg kommer jag berätta mer om det! 

Likes

Comments

Hej svejs!

Myspys och det närmar sig jul. julklappar, julmat, alla är glada och vi umgås. Julklappar ska inhandlas och allt är tipp topp.

Förutom detta så är det här mörka halvåret inget för mig! Det är kallt, mörk och jag blir bara tröttare och tröttare. Idag har jag knappt vaknat känns det som. Men håll ut! Julledigheten väntar runt hörnet och det ska bli så skönt!

Jag har en suprise som jag snart kommer att släppa. Jag ska baka det lite till och så men det är något nytt, stort och förhoppningsvis kul!

Jag återkommer :)

Likes

Comments

Dagens träning denna tisdag blev för mig följande upplägg.

Uppvärmning 10 min

Styrka teknik 20 min:
Pullups
Find your scaling level
Strict pullups
Kippade pullups
Butterfly pullups

Metcom“FAT AMY”
For Time (Timecap 25 min)
50 Air Squats
10 Burpees
40 Sit-Ups
10 Burpees
30 Lunges
10 Burpees
20 Kettlebell Swings
10 Burpees
10 meter Bear Crawl
10 Burpees
20 Kettlebell Swings
10 Burpees
30 Lunges
10 Burpees
40 Sit-Ups
10 Burpees
50 Air Squats

Ja, nu är man lagom go i kroppen.

Kram på er!

Likes

Comments

Äntligen fick vi till en längre promenad innan jobbet. Det har varit en trög höst och jag har haft svårt att komma upp och ur sängen på morgonen. Jag vill helst bara ligga kvar och halvsova och mysa med en varm trött hund. Sambon sticker till jobbet redan vid 6 tiden så jag har all möjlighet att stiga upp med han, men sängen har vunnit de flesta fajter. Jaja, låt gå tänker jag. Jag vet ju att jag är tröttare och har svårare att komma upp när det är mörkare ute under vinterhalvåret och jag kanske behöver sova lite längre och gosa lite mer under täcket.

Men imorse hände det då att jag och Bosse kom ut och fick till en promenad på ca 45 min. Det är ju skönt, Bosse älskar det och jag blir lite piggare och kan samla ihop mig innan en jobbdag! Så mot mål är att få till iallafall en dag till denna vecka då vi kommer ut på en längre runda innan jobb.

Jag passade på i väntan på kund att öva lite på mina frontböj som det för övrigt kändes som en evighet sen jag gjorde dem sist!

Jag värmde upp lite med rörlighet, att väcka mina små sätesmuskler innan jag började jobba upp vikten i frontböj. Jag hade som mål idag att komma dit jag var sist jag körde dvs 3 reps på 30kg.

Mitt pass idag:

Uppvärmning:

-rörlighet, aktivera sätesmuskler genom gummibandsövningar.

frontböj:

-3x15kg - 3x20kg - 3x25kg - 3x27,5kg - 3x30kg - 2x32,5kg - 2x35kg.

PB för min del idag då! Jag är supernöjd, dem kändes starka stabila, djupa och bra. :)

Nä, nu tar vi natt och kryper ner i sängen. Natti natti. dröm sött och sov gott!

Likes

Comments

Tiden går och vi är redan inne i november och vinter! Till helgen har vi första advent och december knackar på. Vad har jag då haft för mig sen vi hördes av sist?!

Träning: Jag kom igång väldigt bra där när vi öppnade upp vår Box på jobbet. Jag var, i mån av plats, med på kvällsklasserna. Crossfit inspirerade klasser varvat teknik med lite mer pulsbaserade övningar. Jättekul!

Sen kom influensan och knockade mig fullständigt! Jag låg veckad i 1,5 vecka innan jag var feberfri och kunde komma tillbaka till jobbet därefter. Träningen har fortfarande inte riktigt kommit igång igen, iallafall inte fullt ut. Tänker att denna vecka det är då det händer. Skrivit in i min kalender vilka dagar jag ska träna och vad jag ska träna. :)


Familj: Jag har under höstens gång varit så mycket bättre på att åka hemåt och umgås med min familj och mina vänner. Jag saknar dem och att umgås med dem. Jag fick helt enkelt lägga manken till för att träffa dem oftare. Det är något som är svårt att få ihop och måste alltid planeras in i rätt god tid så att alla kan och att tågbiljetter inte är svindyra. Tänk den tiden då man bara spontat kunde knalla över till en och ta en fika! Vilka tider :)

Bosse: Underbara lilla Bossebus har blivit stor, hela 2år har gått sen vi hämtade hem han och han är verkligen underbar. Jag älskar han av hela mitt hjärta och han är en solglimt i vår lilla familj. Solstrålen nummer ett som alltid är glad och viftar mer eller mindre på svansen alltid. Har man en dålig dag så ändrar han oftast sinnesstämningen hos en till det bättre. Bosse som vill aktiveras och leka samt som älskar att mysa i soffan tillsammans med oss under filten <3

Jobb: Vi öppnade här efter sommaren upp vår box och vilken succé den har blivit. Klasserna har i princip varit fullbokade sen dess och alla har uttryckt sig positivt. Ni är så fina! Så vi jobbar på och försöker få gymmet ännu bättre med de verktyg och förutsättningar vi har. Spännande och rolig höst har det varit och är!

Min höst I stora drag!

Hur har er höst varit och är?

kram kram

Likes

Comments

Hej träningsvärk!

Ja, så kan man väl summera denna vecka. För som jag skrev i förra inlägget så är det fokus styrka som gäller i höst. Då vi har byggt ut på jobbet med en ny box och vi har kört igång med kvällsklasser så har jag börjat gå på dem och shit vad man får slita! Jag är rätt ny till crossfit träning så det är något helt nytt för min kropp.

de 2st pass jag kört denna vecka har varit uppbyggda såhär:

-uppvärmning 10 min

-teknik/styrka 20 min

-tisdag Metcon och torsdag AMPRAP 20 min

-nedvarvning 10 min

Det är superkul och känner mig verkligen taggad för att bli lite starkare och lite bättre på basövningar, men som jag började inlägget avslutar jag, Hej träningsvärk!

Likes

Comments

Såhär efter att målet är nått och halvmaran är genomförd, med bravur om jag får säga det själv :) så börjar iallafall jag tänka ut vad nästa mål med min träning ska vara. Jag har kommit på först på senare år att med ett träningsmål så är det lättare att fokusera och första varför jag tränar på ett visst sätt just nu. Jag har oftast annars en tendens att göra lite halvdana träningspass och det blir inte så mycket med dem och det rinner ut i sanden. Det finns liksom inte någon inspiration eller motivation till varför jag gör det jag gör. Vilka känner igen sig?

Så mitt nya träningsmål för hösten är att köra mer styrka, bygga en stark kropp, eller framförallt känslan av en stark kropp. Inget känns bättre, enligt mig, än att känna att kroppen är stark i det vardagliga livet!


Så vad ska jag köra för styrka? hm, Först var jag inne på att gå tillbaka till push, pull, press som jag körde förra året. Men då vi på jobbet har fått fantastiska instruktörer i crossfit så ska jag nog köra deras klasser och börja där. Min kollega var också på att köra styrka så kanske blir det ett och annat pass tillsammans med henne.

Löpningen då? jo, jag kommer att försätta att upprätthålla min löpning. Det kommer inte att vara mot huvudfokus men den kommer naturligtvis finnas kvar i min träning.

Likes

Comments

Wow, vilken fest! Det är det första som slår mig när jag tänker på lördagen.

Jag står i startfållan och känner att jag bara vill sätta igång, få börja springa så släpper allt. Hela morgonen har jag varit såå nervös, fjärilar har dansat samba i min mage kan man säga.

Så går startskottet och jag är igång. Lugna jämna steg är ett mantra som går i mitt huvud. Så jag tuggar på. Det andra som slår mig är hur fort alla springer! Herregud, det är över 2 mil ni ska springa! Men Men jag fortsätter tugga på i egen takt med skön musik i lurarna.

De första 5 kilometerna är lite jobbiga, det tycker jag alltid att det är mer eller mindre när jag springer. Speciellt nu när jag egentligen aldrig sprungit längre än 18. Jag tog det säkra före det osäkra och startade i ett lugnt tempo så kroppen fick hitta in i sin rytm. Efter de första 5 km så började benen svara och kilometerna rulla på i en rasande fart, faktiskt och jag riktigt njöt av varje kilometer och speciellt av att kroppen svarade så bra! Efter 15 km kändes kroppen kanon och jag ökade tempot! Den sista delen av loppet gick benen av sig själv. Jag kände nu av att vaderna började bli rätt stumma men när sista kilometern kom och 2st grabbar bredvid mig sa till varann att "nu kör vi!" så var jag inte sen att haka på. Det fanns ju inget att förlora?! Sista kilometern in i mål gick väldigt snabbt och jag tänkte "bara lite till, lite till".

När jag passerade mållinjen kände jag bara glädje! Det här vill jag göra igen!

Jag är så stolt över mig själv. Att JAG sprungit en halv mara, och att det kändes helt okej, till och med väldigt kul!

Och tiden? 2:05:48, för att vara exakt :)

Hej svejs på er! Nu är det återhämtning i några dagar, gör upp nya träningsmål och sen är det bara på det igen.


Likes

Comments