Påskhelgen var grym med alla dess äventyr, underbara och underhållande människor!

 

Trotts att det var en fin dag igår, solen sken och jag skrattade tills jag grät på jobbet! Så var det en dag med lätt ångest och sorg i hjärtat. Jag vårdar alla minnen ömt, men att du är borta är fortfarande overkligt och gör ont varje dag. Du skulle ha fyllt år, så som vanlig skulle vi ha tagit oss hem till dig med blommor, presenter och ätit mat i solen på din balkong i din fina lägenhet. Nu, lika som förra året blev det inte så... Och det gör mer ont än jag kan förklara med ord. Om tre veckor är det två år sedan du lämnade oss, det enda som kan ge lite glädje av det är att du äntligen fick komma till farfar. Jag vet att du ville det, men tomrummet du lämnade här kommer aldrig gå att fylla med något eller någon annan. Saknaden är som sagt enorm! Älskade, älskade lilla farmor! Grattis på födelsedagen!no

 

Jag har dock hittat tre små projekt att jobba lite på, kommer ta sin lilla tid men resultatet kommer nog bli bra! Fick även en gammal tanke tillbaka under kaffestunden på Rack idag, hashtagtackvalle!

 

 

Skrev lite mer, men för att inte förvärra saker låter jag det vara tills ialla fall jag slutar vara så irriterad på det!

 

Nej, nu gör vi oss redo för jobb och lite födelsedagsfirande imorgon istället!

 

- Det blir vad man gör det till, tänk glada tankar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag mår som att jag blivit påkörd av en mindre buss, kanske kommer förkylningen som legat och väntat att faktiskt bryta ut eller så fortsätter jag vara lite halvt förkyld ett tag till. Återstår att se, säg! 

Dock lyckats skada både handled och knä, så är lite spännande varje dag på jobbet nu. Men än så kämpar jag på så gott det går, utan att förvärra de leder som redan mår dåligt typ.

Idag var en bra dag, vi jobbade på bra och det var fint väder ute vilket gjorde oss på lite bättre humör! Sen har jag och Alicia jobbat tillsammans så mycket att vi fått en riktigt bra rutin på allting, vilket är grymt!

 

Jag valde att försöka konfrontera den personen som åter väckt en del spöken i min hjärna senaste veckan, det gick nästan som väntat. Även fast jag inte riktigt fick ur mig allt, många saker gjorde mig frustrerad och en del skrivna ord kommer eka rätt länge i mitt huvud känns det bra att ha fått en mer ärlig och faktiskt personlig ursäkt. "du e en bra tjej låt ingen ta de ifrån dig.. jag har varit ett svin, växt upp o blivit för snäll fått sota för det.." och så vidare. 

Allt detta fick mig att tänka på en textrad av Melissa Horn - Jag måste ha varit någon annan, innan jag kände dig. Och en bild som Alicia gjorde åt mig runt den här tiden;

"I många år har jag sett mitt livs förstörelse

Sett hur de kvävt mig och försvunnit

Men nu är det min tur, nu väntas förgörelse

Fast egentligen, har jag redan vunnit

Du försökte visa dig starkare än mig

Genom att förgöra mig.

Men det är inte den svage man slår blodig

Det du egentligen såg, var att jag är starkare än dig

För det är den starke man slår

För att verka modig" 

 

Nu ska jag sova! Behövde bara skriva av mig lite innan (Och nej, jag mår inte så dåligt som det kanske låter. Det kanske kommer ta ett litet tag, men sen reser jag mig igen. Då lite starkare än innan!) Natti!

 

 

Likes

Comments

Solen har äntligen börjat komma tillbaka och mitt hopp om en vår börjar väckas. Så nu känns det inte fullt lika illa, det kanske finns ett slut på denna vinter också! Vi kan ju bara hoppas att det gör mitt humör lite bättre så jag slipper vara lika lättretlig hela tiden.

Jobbet går bra, trivs fortfarande även fast vissa berättar för mig att man inte alls ska tycka om att jobba som städkonsult.

Har fortfarande inte tagit mig i kragen och fixat allting jag tänkte mig göra i lägenheten dock, men det kommer väl tidsnog.

 

För första året typ någonsin har jag suttit bänkad framför melodifestivalen varje lördag! Med sällskap, mat och tillbehör. Roliga lördagar har det varit ändå!

 

 

 

 

 

 

Jag kan inte förstå vad du får ut av att komma tillbaka efter alla dessa år, skriva en inte ens halvhjärtad ursäkt som det märks att du inte menar. Dra fram allt gammalt, som du påstår att du inte kommer ihåg.? Att du tror att jag kan köpa din så genomskinliga och totalt felstavade ursäkt, som jag inte ens bad om, efter allt. Jag visste att det var en tidsfråga tills du skulle höra av dig, efter den gången jag träffade dig utanför krogen.  Så enormt många tankar, ord som vill ut, klumpen och oron i magen och kroppen..

  

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag, för det är pappas födelsedag! HurraHurraHurra!

Min pappa är en helt fantastisk person. Som alltid, oavsett vad funnits där vid min sida - antingen för att dela min glädje, försöka trösta på bästa sätt, lösa saker om någonting gått snett och stöttat mig i mina val. Vi har alltid haft en väldigt fin relation, aldrig bråk eller riktiga tjafs och har utan problem umgåtts med både hans vänner och mina. 

Vi har rest runt, både i Sverige och utomlands. På semester eller konserter, Minst lika uppskattat oavsett!

Ja, min pappa är verkligen helt underbar! Så mycket som han har stått ut med och även fast han kan vara väldigt bra på att reta mig nästan till bristningsgränsen. Jag antar att vi är väldigt lika också,eftersom vi har ser många saker på samma vis. Vilket jag ser som en bra sak!

Jag hade aldrig kunnat ha en bättre pappa, han är bäst! - Min hjälte och jag kommer alltid vara evigt tacksam för allt han gjort och bara för att han är just han. no

                                                      "Pappor är personer man ser upp till, oavsett hur lång man blir"

 

 

Likes

Comments

Två veckor, fjorton dagar.. Utan så mycket som ett ord. Inte konstigt att det sticker till varje gång jag tänker på det. Men jag la bollen hos dig, det är väl nästan det som känns värst med det hela - att du inte tar dig tiden att höra av dig för att prata ut eller ens kolla hur man mår. Jag trodde hela grejen förtjänade ett bättre avslut, att vi båda gjorde det. 

I övrigt flyter allt på rätt bra faktiskt!

Jobbet går bra även fast det är smutsigt, säg. Det enda jag ärligt kan säga att jag saknar är att "kunna" göra sig fin typ inför en jobbdag, men det är inte så viktigt heller. Jag trivs faktiskt med mitt jobb ändå och mina kollegor.

Lägenheten är stökig som tusan, eftersom jag nästan alltid är hos Jim har jag ju inte tid att städa här hemma! Men den är ändå min, min egna lilla trygga plats. Snart ska jag väl ta tag i och fixa till alla de småsaker jag har tänkt ett rätt bra tag nu ändå. Eller kanske bara städa, kanske redan imorgon! heh.

 

Nej, nu har jag fixat mackor tills imorgon och pratat nästan två timmar i telefon med en väldigt nära vän. Törnrosa <3 Så nu ska jag unna mig lite sömn! Natti. 

 

 

"But if this never ends, then when do we start."

 

 

 


Likes

Comments

Min julhälsning är i år för lång för att ta på facebook.

Julen är en tid då man ska vara glad och tillbringa med nära och kära, jag har under många år inte tyckt om julen utan brukar mest tycka att det är jobbigt och onödigt. Hursom, varje år är jag minst lika tacksam för alla fina,underbara och knasiga människor jag har i min närhet! Personer som ställt upp för mig när jag haft det svårt, personer som gett mig några av de bästa minnen man kan ha och aldrig kommer glömma, personer som jag själv ställt upp för när det behövt, personer som känner mig utan och innan, personer som knappt känner mig alls men finns där på ett hörn ändå, personer som jag lärt känna under året, personer som jag vid olika tillfällen tappat bort men ändå hittat tillbaka till. Det finns många olika och jag uppskattar alla.

Utan alla dom hade jag inte varit den eller där jag är idag.

Jag vill alltså skicka ett tack till var och en av er, även fast jag vet att långt ifrån alla kommer läsa detta. Tack för att ni finns, allt ni gjort och allt ni är!

Så GOD JUL på er alla fina, snälla, knasiga och fullkomligt underbara människor i min närhet! 

Tack för alla minnen från detta år, nästa år gör vi det bättre - utan allt kaos och med mer ärlighet och kärlek!

 

Nu ska jag packa ihop mig och röra mig hem till min far för julfirande!

 

Ta hand om er i jul.

Puss! 

Likes

Comments

Det är Lucia idag, utifall någon lyckats missa det. Det var alltså inte lucia förra månden när jag trodde att det var, likväl som det inte var första advent när jag tände första ljuset.. Heh.

Bocken brann upp inatt. Jag hade precis avslutat ett, ja minst sagt, jobbigt telefonsamtal och fick sedan höra att bocken brann. Lite tråkigt att den inte får stå kvar över jul, ja visst. Men vi alla vet ju att den kommer brinna upp tillslut. Och sedan allt trams om att inte ha pepparkaksgubbar i luciatågen är ju bara idioti.

Jag vet att det inte funkade, att vi inte mådde bra så som det var  och att avståndet hela tiden skulle ställa till med problem. Så egentligen är väl det här bästa alternativet, du får gå vidare och hitta någon som gör dig lycklig och får dig att må bra. Det är du helt klart värd, Du är en helt fantastiskt fin människa!

Så visst, det är nog bäst så här men jag kan inte påstå att det inte gör ont.

Vi var bara tillsammans ca 3 månader, men träffades mycket längre.. Nästan hela året faktiskt. Så vi har många fina minnen ihop. Det känns bra att det inte slutade med bråk, utan lugnt och ärligt - precis som alltid. Även fast man kanske inte fick ur sig allt man tänkte, men det kommer väl fram sen om det är något viktigt. 

Du är en underbar person som förtjänar det bästa, jag kommer alltid minnas våran tid tillsammans, allt du gjort för mig och självklart tycker jag fortfarande om dig. 

Det som stör mig mest är att du fick rätt i det du sa första gången du åkte - Det vi hade var inte starkt nog att överleva distansen. Men jag fick som jag ville och vi gav det ett litet försök iaf. 

Idag känns det mest bara tomt.. Antar att det blir mer verkligt när vi faktiskt ses igen.

 

<3


Likes

Comments

Tiden går så enormt fort och det är så mycket som händer hela tiden.

Det är vinter, massor med snö har dykt upp och jag har julpyntat min lägenhet. Konstigt nog har jag faktiskt inte någonting direkt emot den här vintern, förutom att det blåser väldigt mycket.

Jag fick jobba nästan en månad på EH (varav mycket mindre väl på plats), när det var dags att skriva kontrakt fick jag helt enkelt gå. Det sög riktigt brutalt och jag tog det nog  lite hårdare än jag borde, men jag tyckte verkligen om det jobbet och såg det som ett stort personligt misslyckande.

Men tack vare söta personer i min närhet var jag bara arbetslös i fyra dagar! Så nu flänger jag runt i stan på både hem och flyttstädningar. Det är slitsamt, men vi är ett fint gäng och det är helt underbart att ha någonting att göra om dagarna!

Lägenheten är inte riktigt som jag vill ha den än, men det kommer sakta men säkert blir det bättre och bättre!

 

Julen närmar sig med stora kliv och lika som förra året blir saknaden efter farmor enormt mcket större, tanken att ringa bara för att fråga om ett recept eller om hon vill ha något handlat när jag ändå ska till affärn eller bara för att prata om allting som händer - Hur roligt det var på den där festen i fredags, hur det går på jobbet.. Bara gå över och dricka en kopp te eller ett glas rödvin, nu när jag tydligen har börjat med det. Men så kommer man alltid på att det inte funkar... Och fortfarande gör det mig tårögd. Fina älskade Farmor, åh vad jag saknar dig varje dag!

 

2012 har varit ett konstigt år, fyllt med massor av olika känslor. 

Och jag befinner mig i ett stadie i livet jag inte riktigt trodde att jag skulle göra.

Ibörjan på året gick min fostermormor bort, Min riktiga mormors fina syster och nu på hösten förlorade vi min Morfar Harry. (Självklart finns det även fler men av olika anledningar nämner jag inte dom här nu). Ni är alla oerhört saknade och jag är helt säker på att ni aldrig kommer glömmas bort, ni var enormt fina personer.

När jag tänker tillbaka på det ångrar jag verkligen att jag inte hälsade på "Offa Hajjy" oftare. Men som vanligt är det lätt att vara efterklok. Jag fick vara med och fira hans födelsedag iaf, 91 år! 

Så många begravningar, jobbiga händelser. Som gjort att vi fått träffa hela släkten, det har känts bra att träffa alla igen även fast anledningen till det är enormt ledsam.

 

Självklart har det även skett en hel del bra saker, en underbar sommar och många fina minnen!

Och än är året inte slut, så vi ska fylla på det med fler bra saker! Jag har börjat leta fram recept på massor med julmat, så första året i min egna lägenhet blir även första året jag fixar egen julmat. Blir nog spännande!

 

 

Men! För att komma till det jag faktiskt tänkte skriva om från början!

Jag satt nyss och kollade igenom den där gratistidningen som skickas ut till alla hushåll i gävle "Mitt Gävle" och såg "Gävles Lucia" och insåg att för många årsedan var min absolut högsta dröm att en dag få vara just "Gävles Lucia". Jag kommer verkligen ihåg känslan av att vilja någonting så mycket, så mycket att det nästan gör ont fast på ett bra vis! Jag ville av hela mitt hjärta vara Gävles Lucia ett år, vara så mycket i centrum, så fin och känna mig som en prinsessa på riktigt. 

Men jag vet inte om den drömmen dog, flyttade eller bara mattades ut.

Känns som att det är så många av mina gamla drömmar som dyker upp lite här och var, även fast jag inte riktigt kan säga att jag verkligen har någon just nu ändå. Och det är nog en av de första gångerna i mitt liv som jag inte har några riktiga drömmar eller mål på så lång tid. Så mitt nya mål är att hitta på mina drömmar, nya eller gamla! Men drömmar att sträva efter, fortsätta utvecklas och inte stå still.

 

 

Så! Jag ger upp där för idag och lägger in en fin bild på mig och "Offa Hajjy".

Likes

Comments

Så! Nu är jag på plats i min lilla lägenhet på riktigt, möbler och saker börjar hamna på rätt plats och det blir bättre och bättre hela tiden! Men OJ vilket äventyr det har varit att flytta!

Började med att jag fick en soffa från kollektivet som två av mina vänner fick för sig att flytta hit med hjälp av buss, åh vad jag skulle viljat se hur alla reagerade på det!

Bara att måla hela stället från början var en  rätt rolig grej men tusan vad jag är nöjd med färgen.

Efter det har allting bara fortsatt vara ett stort äventyr, massor med problem som uppstått och en hel del "knasiga" lösningar. Jag har varit på bristningsgränsen SÅ många gånger under alltihopa. Men det har ändå varit stört roligt och jag är så himla glad att jag har så många fina vänner som hjälpt mig med allt! Kaoset i lägenheten, mitt egna kaos och alla problem. Men ingen har ens tvekat på att komma till min räddning, det känns oerhört skönt att veta att jag har så underbara vänner! Verkligen ett stort tack till er! 

Kl 8 imorse vaknade jag av att han som skulle fixa kaklet i köket ringde på dörren, efter ett fåtal timmars sömn. Han frågade ifall det hade varit en hård fest kvällen innan, så jag såg nog väldigt sliten ut. Haha. 

När han gick efter ca en timme så somnade jag om rätt fort och hade den bästa drömmen på länge!

Allting var verkligen helt fantastiskt och jag var så glad, allting var perfekt. Du var hemma igen, fast allting var bättre än innan och du lovade att aldrig släppa mig igen. Så var det sommar och varmt ute.

Jag vaknade och såg några höstlöv utanför fönstret och insåg att allt bara var en dröm, lite nedstämd blev jag utan att överdriva och den känslan höll i sig större delen av dagen.

Sen kom Max hit för att plugga lite medans jag fixade i lägenheten, sen lagade han mat åt mig för att han är så snäll!

 

Efter det kom lite vänner hit och mös med mig!

 

Men nu kom Jimsan hit så ska mysa med honom och bli gladare igen, hihi!

Likes

Comments

Två dagar, tre nätter har nu gått sen du fattade ditt beslut. Det beslut som från min sida kom helt oväntat och kändes som ett slag i magen, ett slag som man inte trodde skulle komma så man inte hinner unvika eller förbereda sig på smärtan som följer. Som sagt, det är bara några få dagar som har passerat men det känns som över en vecka.. En vecka utan riktig sömn, ork eller någon vidare lust med någonting och tankarna far åt alla olika håll hela tiden. Sånt som gör en så totalt utmattad i både kroppen och huvudet. Så mycket som man vill säga och även när man fått det sagt är det inte nog. Och alla låtar sen, med klockrena texter osv. 

Nej, det är jobbigt som tusan helt enkelt. Värre än jag trodde att det skulle vara.

Jag lät mig verkligen falla för dig, började öppna upp mig mer när jag började känna mig trygg eftersom du visste hur rädd jag är över att bli lämnad..

Det vore så mycket enklare ifall du varit elak,kall och hård. Då hade jag kunnat tycka illa om dig och varit arg istället. Men jag vet att du inte är sån, det har du aldrig varit och jag har svårt att se att du någonsin skulle kunna vara det. Du är helt enkelt en för bra person för det..  Och jag vet att det här inte är speciellt lätt för dig heller, men det var ändå du som åkte och du som fattade beslutet. Man kan inte kämpa i motvid, inte när man tappat fotfästet,även fast man kanske skulle vilja. 

Sista veckan var verkligen helt fantastisk och man ska ju sluta när man är på topp så. Nej men skämt åsido, jag ska vårda alla fina minnen väl.

 

Jag vet också mycket väl att jag kommer ta mig genom det här. Efter regn kommer solsken osv. Det vet jag! Men det får ta lite tid, massor med glass och myskvällar med fina vänner.

Men så, oroa er inte för mig. Snart är jag på fötterna igen!

 

Det har tagit lite längre med lägenheten än vad som var tänk, mycket pga ovanstående men imorgon kör vi igång med nästa färg och siktar på att vara inflyttad i slutet av nästa vecka!

 

 


Likes

Comments