Header

Som ni vet sen tidigare inlägg så har jag levt med epilepsi sedan 2008 ungefär. Jag har lite svagt minne av just när diagnosen fastställdes. De tester jag genomfört har inte vad jag minns visat något speciellt fel, utan man har väl vad jag antar gått på symptomen jag lidit av att det är epilepsi. Det är helt sjukt, jag vet knappt själv något om mig sjukdom. Är inte detta helt galet? Tyvärr är det ännu värre för vissa, anhöriga vet tyvärr inte alltid vad de ska göra ifall någon får ett anfall. Många ringer efter ambulans men vanligtvis kanske man inte behöver göra det.

Mitt budskap med detta är att det måste komma ut kunskap kring epilepsi till alla. I mitt fall behöver man inte alltid ringa efter ambulans. Mina anfall varar kanske 5 minuter eller 10 högst. Är anfallen längre så ring då. I andra fall så kanske man måste ringa ambulans på en gång. Jag vet inte heller om jag kommer bli helt frisk, jag vet inte om jag måste leva på medicinering hela livet, 6 tabletter om dagen.

Jag känner hur allt blir värre med biverkningarna, saker jag kommer på måste skrivas upp direkt. Det kan ta en sekund sen har jag glömt vad jag tänkte på. Det är så sjukt egentligen! Jag vill uppmärksamma hur allvarlig sjukdom detta är, jag vill uppmärksamma att man kan inte leva som en vanlig svensson. Man försöker att inte vara orolig, men självklart är man orolig hela tiden. Jag har slagit ansiktet i en spis vid ett anfall, klättrat ut genom ett fönster och hoppat ut vid ett annat. Jag gör saker innan jag verkligen tuppar av medvetslös. Men jag kommer inte ihåg de saker jag gör. J

ag vill inte göra detta inlägg alldeles för långt, men kom ihåg. Epilepsi är en sjukdom och bör därför tas på allvar. Inget hymmel om att detta inte är så farligt. Sjukdom som sjukdom. Jag vill såklart att på något sätt ska kunskapen om denna sjukdom komma ut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon alla! Äntligen en ny vecka och det gäller att nya saker ska göras haha! Helgen skulle jag låta bli en jobbhelg, men jag har haft en mer lugn helg och bara fått lugnat ner mig lite i sinnet. Fokuserat alldeles för mycket tror jag så jag blivit slut haha! Men ny vecka blir nya tag. Har ni något ni ska göra idag eller denna vecka? Något extra speciellt?

För min del idag ska jag snart äta lite, sen bege mig till staden och fixa några små ärenden. Sen hem igen, förmodligen fortsätta en bearbetningsprocess jag nyss påbörjat, som ska bli en ny del i mitt liv. Sen får man se hur mycket man orkar skriva på det per vecka.

Bearbetningsprocessen är texter jag kommer fylla om minnen och annat. Jag kan ge er ett pyttelitet utdrag nedanför

"Svaga minnen dyker upp, jag minns knappt någonting, bara svaga färger, personer och gamla skämt. Jag minns en gång då jag hittade mamma gråtandes i köket, jag vet inte varför, men hon sa att ingenting var fel och försökte lugna ner sig. När man blickar bakåt i livet så förstår man, dem skilde ju sig."

Ungefär lite så där har jag väl tänkt mig. Sen får vi se hur vi bygger på detta. Men det är för att bearbeta, kunna bli av med saker som ligger och gror inne i huvudet. Det är väl lite jobbigt kan jag tycka.
Iallafall, jag hoppas ni får en helt fantastisk vecka vänner, ta hand om er! Ni är bäst!!

Likes

Comments

Fem saker du alltid har i ditt kylskåp?
Gurka, paprika, sallad, gräddfil, ost

Fyra saker du inte kan vara utan?
Dator, min familj, choklad, parfym, träning

Tre saker som du inte kan äta?
Surströmming, förlåt men enda jag kan komma på haha! Äter tammetusan allt i matväg typ!

Två saker som gör dig glad?
Att jobba och att umgås med nära & kära

En sak du gör flera gånger i veckan?
Duschar såklart!


Likes

Comments

Gästbloggare: @Amandizan

Hej!

Tänkte berätta lite om min depression, om hur jag hanterade den samt hur psykiskt ohälsa kom in i mitt liv.

Ungefär vid 2014 så började jag må sämre psykiskt, hade det rätt tufft då hemma vid den tiden. Hade redan träffat flera kuratorer genom skoltiden, men just när jag gick sista året på gymnasiet så var det en av mina värsta perioder i mitt liv. Eller den värsta perioden i mitt liv började då.

Så kuratorn jag hade då skrev en remiss till psyk och jag fick träffa en läkare som gav mig medicin men fick ingen samtalskontakt. Efter ett tag blev det bättre och jag blev avskriven från psyk. Eftersom det med tiden blev väldigt turbulent hemma med psykisk misshandel av min mamma så blev det värre, sommaren 2015 tog jag mig därifrån men jag mådde jättedåligt psykiskt. Blev värre och värre efter år 2016 mådde jag så pass dåligt att jag åkte in till psyk och då fick jag hjälp på riktigt.

Efter en vecka blev jag utskriven och fick då en samtalskontakt som jag gick hos ett tag, våren 2017 skrev dom av mig från psyk och gav mig en samtalskontakt på vc. Kuratorn som jag träffade började då sakta men säkert hjälpa mig mot ljuset och ta mig fri från depressionen. Hon såg mig växa för varje gång jag var där och jag kände mer o mer att jag blev gladare och mådde bättre. Och i januari i år slutade jag gå hos henne för nu känner jag att jag kan stå på egna ben.

Hoppas att detta inlägg visar att det finns hjälp och få och man ska inte ge upp

Likes

Comments

God morgon gänget! Lördag, alltså veckan svischar förbi ganska så fort känns det som! Vad ska ni hitta på idag? Har ni något speciellt planerat?

För min del blir det att sälja av lite saker jag har som bara ligger, i vanlig ordning haha! Sen ska jag väl försöka göra ett av mina intressen, jo men skriva lite och försöka få ut lite känslor som ligger långt inne. Får se hur det går, men det är sjukt känslomässigt!

Idag så kommer det vara en som gästbloggar här samt att jag kommer gästblogga hos en, men mer om det får ni sen! Men så ni vet, håll ögon öppna och kika då!
Tack så sjukt! Ha en helt underbar lördag och hoppas ni är lediga!

Likes

Comments

Godmorgon alla! Här kommer ett inlägg jag tänkte göra i början, men som jag tog bort. Så detta är ju ett av mina första inlägg egentligen, men kommer nu istället haha!
Jag vet inte, men tatueringar är något jag älskar och jag vill gärna veta ifall ni har några också. Så har ni det?
Jag har dessa tatueringar som kommer nedanför, vissa lite mer stolt över, andra mindre stolt över haha!
Sen kommer det givetvis att bli fler tatueringar, men det får vi se när det blir.

Den första tatueringen är en tatuering på kinesiska bokstäver och betyder tvilling i stjärntecken. Det är min allra första tatuering jag gjorde direkt på min 18 års dag. Men ångrar den samtidigt som jag inte gör. Det är ändå ett minne från en speciell dag som jag alltid bär med mig.

Den andra tatueringen är en jag gjorde för något år sen, när jag jobbade på fritids och skola. Texten som står på armen lyder ”I am not a copycat”, vilket menar att jag härmar ingen, jag är mig själv, jag går min egen väg och jag vill till slut leva min dröm. Jag tar mig bäst dit genom att vara mig själv helt enkelt och inte härma någon. Det gäller er, kör er egen stil liksom!

Sedan kommer dessa ja, hm. Vad säger man. Mindre stolt över dessa 2 tatueringar haha! Det är helt galet, men ja visst är dem minnen från en tid också. Ett märke som förekommer i spelet Zelda – Ocarina of time. Den andra skulle bli en dödskalle haha, men den hann aldrig bli klar så att säga.

Skulle rekommendera att inte göra såna här tatueringar då man inte är så stolt över dem, men inget att göra åt. Får fylla över dem senare i livet.

Har ni några tatueringar?

Likes

Comments

Helt ärligt! Vem längtar inte till sommaren igen? Att äta glass ute och dricka sitt kaffe?

Hej alla! Jag hoppas ni hade en kanondag igår, det hade jag i alla fall. Dagen gick dock för fort, det är något jag brukar tänka på haha! Dagar man inte har lika mycket att göra, de dagarna går sjukt segt och är tråkiga. Dagar som igår, de går alldeles för fort. Haha! Så orättvist lär jag säga.

Om någon undrar vilka filmer som sågs under gårdagen, så kommer dem här, En man som heter Ove, gothika, mindhunters, pojkarna, sen skulle vi se modusserien, men vi har redan påbörjat Jagad av hundar vilket jag tycker är en sjukt rolig serie. Den rekommenderar jag att se, dock finns det bara 4 avsnitt vad jag hittat.

Nu kommer jag ta upp något som kanske för många är ganska svårt att komma på, för vissa kanske lättare.
Men frågan lyder, har ni någon fobi?
Jag har några fobier faktiskt, eller om det kallas för fobier vet jag inte men rädd för att göra haha.

Att prata inför människor
Jag har sjukt svårt att stå upp och prata inför människor. Något jag försöker absolut bli bättre på. Men jag skakar, stammar, och blir knallröd i ansiktet haha! Visserligen måste jag säga att jag gjort framsteg som hållit tal inför min klass på högskolan haha! Men försöker göra mig så bekväm med det hela tiden. Det har suttit i sen högstadiet. Jag har aldrig valt att svara på frågor i klassrum eller hålla något tal eller annat. Jag undviker om jag kan haha!
Men jag försöker hela tiden tänka i dagsläget att det inte är farligt, utan jag ska va bekväm i den jag är och kunna diskutera för min sak. För jag älskar att argumentera, då jag helt ärligt tycker jag har den förmågan att argumentera för rätt och fel.

Stora folkmängder
En annan rädsla jag har är att vistas bland stora folkmängder. Det är ju inte absolut omöjligt. Men det kan vara jobbigt. Det har blivit mer efter hela tiden mer saker har hänt i mitt liv. Det känns som alla tittar på mig, att jag inte ser bra ut eller att dem tänker något om mig. Det är bara tankar, även fast man vet att dem inte gör det. Låter så märkligt haha!
Kanske finns vissa som känner igen det, att ju mer saker man går igenom i livet, svåra tider så känns det som att alla tittar ned på en. Även om det inte är så. Men det kanske är vanliga när man kommer från mindre orter.

Ormar
Sen kanske lite för just ormar haha! Det sitter nog i sen jag blev biten av en huggorm när jag var mindre. Det var en sommar då jag tog in hö med mina föräldrar. Jag saltade just oftast höet son låg och packa ned det. Sen blev jag bara biten, utan att jag kände det. Armen börja svälla efter någon dag till världens klump haha! Ett tag på sjukhus så var man återställd. Då det inte finns något botemedel iallafall då. Då en orm innehåller 73 (rätta mig om jag har fel) olika gifter! Sjukt haha!

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag alla! Det förtjänar ni, ha en helt fantastisk dag eftersom det ska jag ha. Idag blir det en helt fantastisk dag, istället för att utbyta någon liten present så kommer jag ha en kanonmysig dag med min kära. Det blir att bulla upp med allt möjligt gott och bara se filmer och ha en helt fantastisk dag!

Till en frukost käkade man lite munkar och vaniljbullar, sjukt onyttig frukost. Men man gör inte detta ofta, så då får man ta det man är sugen på! Haha!

Till lunch/middag blev det pizza, superkebab, man lär väl lyxa till det när man väl beställer haha! Inte ofta jag äter pizza, så idag blev det. Slapp man laga mat, plus denna räcker att spara undan till middagen haha.

Dagen kommer som jag sa bestå av mys, här ovan ser ni vad som ätits till Frukost + lunch! Ja, en kanononyttig dag måste jag säga, men det får man ha när man äter så strikts annars. Haha!

Sedan väntas ju även godis till kvällen till lite härliga filmer.

Jag hoppas att alla har haft en fantastisk dag och att ni fått njutit av det bästa idag. Det förtjänar ni, ni är helt underbara människor så glöm inte det!

Likes

Comments

Hej alla! Främst vill jag verkligen tacka för alla de positiva kommentarerna i förra inlägget. Sjukt vad mycket positivitet och kärlek det blev i kommentarsfältet. Det värmer verkligen, för först var jag så osäker på ifall jag skulle lägga ut inlägget. Det är så mycket känslor i det samt att man vill ju inte köra på för hårt och berätta för mycket liksom.

Men det blev helt andra tankar när ni kommenterade så mycket. Då vågar man mycket mer. Jag har tänkt att vara mer öppen här på bloggen och berätta hur jag har haft det och för att kunna hjälpa er vill jag dela med mig av detta. Jag vill kunna nå andra som har haft liknande situationer eller är på väg dit, som kan fortfarande hindra det!

Så vissa inlägg kan det bli extra mycket känslor i, men jag tar allt i min takt som sagt. Men jag är så lycklig att ni var så positiva till detta. Tack så oerhört mycket!

Vilket fall, hur ser morgondagen ut, det är ju alla hjärtans dag som ni vet. Lite kort om dagen så kommer den spenderas med min kära, vi kommer inte köpa något till varandra. Vi kommer hålla den ihop, med massor av mys och god onyttig mat, godis och se massor av filmer. Det är en perfekt alla hjärtans dag för mig så. Så länge båda är nöjda haha.

Vad ska ni göra på alla hjärtans dag? Något planerat? Kärlek?

Stort tack alla! Ni är helt underbara, glöm inte det!

Likes

Comments