Jambo!


Nu var det min tur att fylla denna blogg. Jag heter Nina och går Fordonsprogrammet och har därför fått spendera min praktik och gymnasiearbete på Homeboys Auto Garage. En auktoriserad Toyota verkstad lokaliserad här i Voi.

Hemma i Sverige går jag lärlingsutbildning inom kundmottagning och reservdelsspecialism som det så fint heter. Och det är även i kundmottagningen ni hittar mig hos Homeboys. Där får jag handledning av en helt fantastiskt vänlig, givmild kvinna vid namn Mary som lär mig allt från fakturering till arbetsordrar till dataprogram till hur huvudkontoret Toyota Kenya hanterar deras uppgifter/arbeten.

Det har varit väldigt annorlunda att se hur den här verkstaden fungerar jämfört med den jag jobbar på hemma. Det är allt från mer materiella saker som att man i kundmottagningen sitter på trädgårdsmöbler i plast till att mekanikerna har full tillåtelse att gå runt i flipflops som arbetsskor. Eller att man inte har råd med de program som krävs så man blir tvungen att hantera en stor mängd papper även om man har en stor önskan om att slippa detta.

Det har varit otroligt intressant att få lära sig om den kenyanska metoden för kundmottagning. Och få se hur dom löser problem och bemöter kunder. Jag är otroligt tacksam för de kunskaper som både mekaniker, kundmottagare och reservdelsansvariga har varit villiga att dela med sig av och likaså visat intresse för mina. Jag ser starkt fram emot de kommande praktikdagarna.

//Nina


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jambo poa

Dags för allmänbildning:

Jambo - Tjena

Karribu - Välkommen

Asante Sana - Tack så mycket

Mzungo - Viting

Mandazi - Guds gåva till fikabordet


Idag var vår första praktikdag. Jag, Emilia, Emma och Lisa praktiseradepå förskolan Bogesunds House. Vi fick direkt hoppa in i smeten och vikarierasom engelskalärare. Ena halvan av oss för 4-5åringarna och andra halvan för6-7åringarna. Det rådde en imponerande disciplin och barnen var till en börjanganska blyga. Efter ett tag började dock myror krypa i både brallor, tröja ochskor. Mellan skratt och skrik, bråk och gråt, dans och trams, började enspråkbarriär skymtas. Hur säger man ”håll käften” på swahili?

Respekt till alla duktiga lärare!

Det var ändå en förhållandevis bra dag med söta barn. Det ärinte bara solen som får en att smälta här nere :)


//Ellen


Likes

Comments

En dag med härliga människor. Dagen var upplag så att viskulle ta oss till "Taita Lodge". Där vi skulle äta både mat, bada och få åka på litesafari. Vi åt frukost klockan åtta, där många av oss var piga och alerta. Vid nio tiden sedan väntade två safaribussarpå oss inne på gårdsplan där vi bor.

Vi blev uppdelade i de två minibussarna, och vi beger ossiväg mot bergen. Vi kommer inte så långt fören en av bilarna faller isär. Så viblir fast jämte den ny asfalterade vägen mot Tanzania. Vi blir fast där ett tagmedans chauffören försöker laga problemet med en hammare. Men vi hittar sättatt underhålla oss och vi har en mycket pratglad, sprallig och trevlig människai gruppen som gärna står för aktiviteterna. Lite lekar och spel på plats medlokalbefolkningens barn under den starka solen underhåller oss alla ett tagtills det blir för varmt och vi måste ta skydd. Under de vilda lekarna så fårvi resan första skada med bra vårdkunskaper på plats blir hon väl omplåstrad.

Vi får tag i en ny bil och vi tar oss vidare. Snart klättrar vi oss med bil upp på ett av bergen. Där möts vi av mer grönska, för växterna får bättre tillgång till vatten. Här uppe får vi se den fina utsikten över en del av Kenya.

Vi vänder om och tar oss ner från berget och kommer tillslut till hotellet som vi skulle kunna äta mat och bada om vi ville, därifrån utgår man från för att se de vilda djuren. Många av oss kunde även få kontakt med sin familj hemma i Sverige med de Wi-Fi som fans på plats och det var vi alla tacksamt för.


Safarin var helt underbar. Vi alla var mycket nöjda när vi tog oss hemåt igen. Tillbaka på basen igen är det dags för kvällsmat och våra kvälls möten. .

Varma hälsningar

Från elever och lärare från Tingsholm

Likes

Comments