Header

Hej på er! Hur är de med er ?


Själv är jag sjukt trött faktiskt.De blev en lång dag igår på Scandinavium men de var även riktigt kul.Jag tyckte att alla gjorde riktigt bra ifrån sig i vårat paddock program. Jag var så sjukt nervös verkligen men de gick så sjukt bra faktiskt. Och alla våra hästar skötte sig super bra och var super lugna.

Idag är de fredag och jag är ledig från all göteborg horseshow och ska jobba hemma i Trollhättan idag.Jag slutar typ 01.00 -01.30 beror lite på när man blir klar helt enkelt. Direkt efter ska jag hem och duscha och sedan ska jag nästintill direkt åka ner till göteborg i gen för att på Lördag så ska vi ha ännu en dag i Scandinavium och visa upp oss där. Ska bli jätte kul verkligen men kommer även bli jobbigt. Men jag får väl dricka något med hög koffeinhalt i .


Men iallafall idag ska Tor aktiveras. Han har nästintill bara stått hela veckan. Jag var ute och gick med honom i Måndags och Tisdags sen har han bara fått stå. Men idag ska han få röra på sig lite. Så dagens planer är att fixa stallet, gosa med tor sedan jobba. Vad har ni för planer idag ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har ett samarbete med Mybonus.com

My bonus är en sajt där du kan shoppa och alltid få återbäring på ditt köp.Alltså handlar man igenom mybonus så får du en viss procent av ditt köp tillbaka in på ditt konto. Och om du registrerar dig med SONNY50 som kampanjkod så får du 50 kronor i välkomnsbonus. Visst är de snällt av mig att ge er sådan grym rabattkod. Jag handlar ofta igenom my bonus och köpte även mina hårfärgerna där igenom och då fick jag 4% på mitt köp. Så jag rekommenderar dem verkligen.

Likes

Comments

Hello på er! Sitter på bussen på väg till stallet . Jag ska göra i ordning stallet innan jag drar mig till skolan och jag börjar halv 3. Jag ska sova i skara i natt då jag ska upp i morgon och ska vara i skolstallet klockan 06.00 i morgon då vi ska göra i ordning hästarna till vårat program i göteborg.

Det ska bli jätte kul faktiskt men ändå så nervös. Jag ska ju visa häst vid hand i paddocken inne på mässan. Ni får väl komma dit och kika i morgon tycker jag.

i går så var jag ute och gick med Tor och han var pigg och glad. De snöade och de snöade jätte stora flingor som la sig jätte fint i hans päls. Tor tyckte de var sjukt kul att gå i den höga snön som vi gick i.

Hoppas ni får en bra dag nu ska jag fixa stallet sedan ska jag dra till skolan efter.

Likes

Comments

Asså ni fattar inte hur mycket jag uppskattar att åka till stallet varje dag. Folk i min närhet säger alltid "Jag hatar ha häst på vintern för de är kallt" "Jag pallar inte fixa stallet" . Och jag fattar inte hur man kan tycka de är jobbigt att ta hand om sin häst.Jag tycker de är så sjukt kul att bara får vara i stallet och träffa min häst.Just nu kan inte jag göra så mycket, Tor är inte helt ridbar än och jag kan longera och promenera med honom som mest nu . Och det är ju inte en ungdoms prio 1 när man får hem en häst och man vill tävla eller hur. Jag kan erkänna att jag blir så sjukt avis på folk som hopptränar och dressyrtränar varje vecka men jag ser bara ljuset för att allt jag gör nu kommer spela roll när Tor är helt ridbar och ska utbildas. Att miljötränas för uteritter framöver, göra honom van med redskap så som spö och andra saker som troligtvis kommer finnas i omgivningen.

Jag har aldrig tyckt de vart jobbigt att åka ut till stallet. Jag cyklar i snöstorm, och är där i flera timmar och jag klagar verkligen aldrig. Och jag kan inte säga att de är jobbigt, jag kan inte säga att de är jobbigt att mocka,jag kan inte säga att det är jobbigt att packa hö. För att jag uppskattar detta så mycket.Tor är min häst mer eller mindre och jag gör allt för honom.Jag skulle aldrig kunna säga att "Idag orkar jag verkligen inte åka till stallet" . Det finns inte i min värld att jag skulle säga så för att den jädra styrkan hästarna ger mig är så sjuk. Och jag tror att den gången jag säger att de är jobbigt att åka till stallet så ska jag nog sluta med ridsporten. Jag tror att de är samma sak för alla. Kommer det en dag du tycker det är jobbigt att åka till stallet så ska du nog inte hålla på med denna sporten. Håller man på med ridsporten så måste man ju mer eller mindre ge hela sitt liv för sporten och jag tror att de är en av sakerna jag gillar med sporten och tror att och jag tror de är en sak som också förstör och gör att vissa slutar med sporten på grund av att man inte vill lägga så mycket tid på sporten.

Jag uppskattar verkligen att ha Tor så sjukt mycket.Jag har något att göra varje dag och jag tycker de är så sjukt kul varje dag och ingen dag är sig lik. Och jag är så jädrans glad för alla grymma chanser jag får i livet nu. Jag får chansen att utbilda en häst från scratch och även kunna dokumentera allt här.

I fucking live fot this sport.

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Sitter just nu ock käkar frukost och ska snart till bege mig till skolan.Jag tycker att de ska bli hyfsat skönt att åka till skolan så jag troligtvis blir frisk igen då jag har ju vart sjuk hela mitt lov. Så om jag bara får hålla igång och ha mycket att göra igen så kommer jag nog bli frisk.Jag hatar att alltid bli sjuk när jag slappar av.Så jag får hoppas på det iallafall.

Jag har ju bara körning på schemat idag och sedan efter de så ska jag till Tor direkt. Jag ska gå med honom en liten sväng, ingen lång sväng alls, bara för att omväxling skull. Han har gått i ridhuset en del så nu ska han få gå och checka samhället lite.Hoppas dock att de inte är några bilister ute då jag var med om en vidrig grej nyligen. Jag var ute gick och bakom oss kommer en bil och de var typ som en sportbil och den åkte jätte nära oss och då gasar han så hela bilen mer eller mindre vibrerar, tänk vilket oljud den gör av sig. Egentligen så reagerade inte Tor så mycket, han blev lite spänd och trippa lite, inget jätte allvarligt men de är otäckt för vad händer nästa gång? Ingen vet. Och jag blir så sjukt trött på alla bilister, man gör verkligen inte så när man ser en häst som inte kan stå still för att den dånar bakom den. Jag blir så sjukt trött verkligen på sådana människor.Så hoppas jag inte möter någon sådant folk iallafall.

Sedan efter så ska hem och kolla farmen och sen sova. Hur ser eran dag ut?

Likes

Comments

Hej på er!

Sorry för ingen uppdatering igår. Gårdagen var så sjukt seg och jag vaknade upp jätte sent och när jag väl var upp blev jag tvungen att göra i ordning mig då jag var på kalas. Jag kom hem runt 19.00 och direkt efter de så gick jag till en kompis och färgade mitt hår. De blev verkligen så sjukt bra. Jag fick sitta med blekning i typ en halvtimme och sedan i med två blonda färger.Så nu är de gråttvitt som jag alltid velat ha. Så jag satt med färg i året fram till typ 00.00 i natt.

Sen idag då. Jag vaknade runt 12.00 idag. Hur skönt? Jag ska ut till stallet runt 16.00 och bara mocka och kolla igenom Tor. Han ska vila idag. Han har gått väldigt hårt denna veckan och han har presterat jätte bra denna veckan tycker jag så han är verkligen förtjänad en liten vila. Sedan så kommer de bli en lugn vecka för honom fram över då jag ska jobba på Ghs i två dagar och sedan ett jobbpass på mitt "Vanliga" jobb så han kommer få gå på halvfart i veckan.

Hur har eran helg varit?

Likes

Comments

Hej på er!

Fredag idag och jag är så sjukt taggad på denna helgen. I morgon vankas de kalas och sedan söndag sak det vara en bara ta de lugnt dag.

Jag har redan fixat stallet för idag. Jag lät Tor stå idag, kollade igenom han lite bara och sen gav han massor med godis. Och de tror jag han uppskattade mycket. De är verkligen kul att se ju mer jag jobbar med honom så som longera och att han blir riden. Ju lugnare blir han och han är mer arbetsvillig, Innan kunde man knappt inte få upp honom i galopp alls i volten. Nu så är de bara att säga galopp och han fattar galoppen direkt och orkar galoppera flera varv.Så de är kul att se skillnad.Men sen så är han ju unghäst också han behöver ju ett par vilodagar i veckan så han ska vila Idag i morgon så har han haft 3 vilodagar denna veckan. Sedan nästa vecka får vi se hur mycket han får vila. Troligtvis på Fredag,Lördag och torsdag för då är det tajm för GHS!Är såå taggad!

Ska ni dit?


Likes

Comments

Gud så duktig Tor var idag.HJÄLP !

Först och främst så var han inte lika jobbig att tränsa idag. Han panikade inte över huvud taget. idag var han mest jobbig och "retade" mig vi tränsningen. Han var bara allmänt jobbig och trotsig som en unghäst kan va.Men jag blev klar ganska fort faktiskt. efter de så gick jag till ridhuset och Anette kunde idag sitta upp direkt på honom. Han var väldigt lugn om man jämför med i måndags och hon var väldigt chockad över hur de kan vara sån skillnad på bara 4 dagar . Så idag provade hon även att galoppera på honom och han var så sjukt duktig.Hon börjar nu känna hur Tor reagerar på vikthjälperna och så vidare, Han exempelvis tvärstannar om man lutar sig framåt så de var mycket att sitta rak och bara liksom driva fram.Och de gick verkligen så sjukt bra för dem idag. Vi kom även överens om att jag ska börja longera honom med inspänning då han behöver stärka för att kunna galoppera i volter och så vidare.

Kolla så duktig han va

Likes

Comments