​Sammanfattning:


Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko. 
På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland. 
För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.
Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?Recension:


En vacker bok om att försöka finna sig själv efter en absolut hemsk händelse. Hur hade man själv reagerat om allt helt plötsligt bara vändes upp och ned? Miljön där boken utspelade sig gjorde även sitt. Man fångades och allt kändes levande när omgivningen i boken beskrevs så vackert och levande. En sak jag måste kommentera innan jag går in lite mer är omslaget, herregud vad fint det är, redan när jag såg det kände jag mig tvungen att läsa boken. 


Jag har inte läst Anna Lönnqvists debutbok, men denna imponerade verkligen på mig och hennes första bok finns nu på listan över böcker jag vill läsa. 


I boken får man följa Linn när hon ska försöka hitta tillbaka till sig själv och den hon en gång var, man får även se hur Linn påverkas när kärlek helt plötsligt stiger in i hennes liv igen. Kommer Linn efter en sådan svår förlust hon faktiskt led, kunna ta risken att det möjligen kan hända något liknande igen så snart efter? 


Jag gillade verkligen Carina, hon var utan tvekan min absoluta favoritkaraktär. Hon var lugn och målinriktad hela tiden, hon blev inte lika vimsig som Linn som hela tiden drog förutfattade meningar. Det var en sak jag inte gillade med Linn, hon känns lite väl hetsig, hon tar inte in allt innan hon bestämmer sig för något, men samtidigt speglade det en hyfsat stor del av befolkningen som tyvärr beter sig så. I det stora hela byggdes en bra grupp karaktärer upp som tillsamans skapade en jämnvikt i boken, det blev inte för mycket utav något. Allt jämnades ut. 


Det är en varm bok som jag rekomenderar till många, den är absolut värd att läsas. 


Jag ger boken 8/10 poäng och tackar för recensionsexemplaret som jag fick utav Ordberoendeförlag. Jag tackar även Anna Lönnqvist som gav mig en härlig läsupplevelse.​Information:

Författare: Anna Lönnqvist

Antal sidor: 291

Förlag: Ordberoendeförlag

Antal kapitel: 46 + epilog

Omslag: Jessica Eklund, Stilgrepp

Utgivningsår: 2016


Du kan köpa boken här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments