Det var ett tag sedan jag skrev nu. Jag ska försöka ta upp mitt bloggande igen efter det här inlägget.

Jag har nu varit här i lite mer än 6 månader vilket även betyder att jag har startat en ny termin i skolan. Den här terminen går jag American Government, Matte, Clay 2, Engelska, Drawing och tyska. Nya kurser betyder också nya vänner. Jag känner fortfarande i alla fall en person i varje kurs från innan vilket är skönt men jag lär känna andra mer och mer.

För lite mer än en vecka sedan gick jag på Morp. Morp är samma sak som prom fast lite mindre och det är tjejen som frågar killen. Jag gick med en av mina tjej kompisar som också är en utbytesstudent. Vi hade jättekul tillsammans med andra som vi träffade där. De hade ett ställe där man kunde ta kort med varandra och få bilderna utskrivna vilket var väldigt roligt.

I lördags gick jag och Jude på en kurs för att lära sig att sticka. Då jag redan kan sticka så var det inte så lärorikt men nästa vecka så ska läraren hjälpa mig att sticka saker jag inte har gjort förut så det ska bli kul.

Det har självklart hänt mer saker sedan jag skrev sist men tyvärr kommer jag inte ihåg allt. Jag ska därför börja skriva oftare igen.

Kram Alva

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tyvärr har jag inte haft så mycket tid att blogga på ett tag vilket betyder att jag inte kommer ihåg allt jag har gjort men jag ska göra mitt bästa för att skriva allt jag kan komma på. För några veckor sedan åkte vi till Mall of America som är USA:s största köpcentrum. Det är ett jättestort köpcentrum med karuseller i mitten. Vi gick inte i hela köpcentrumet men det var kul att se ändå. Den veckan var det också Thanksgiving. Vi lagade mat och sen kom några släktingar och vi umgicks hela dagen och tittade på fotboll. Dagen efter åkte vi till andra sidan av släkten och firade. Sedan dess har jag fyllt år. På min födelsedag gick vi ut och åt och sen när vi kom hem så kom det massa folk och överraskande mig. Dagen efter åkte vi med min kompis på en konsert med Matt Maher. Jag har också blivit klar med mitt första projekt i keramik klassen jag går. Det är en platta för värmeljus. Jag lägger upp en bild längre ned. Mina bild lärare gjorde mig också till veckans elev som jag fortfarande inte riktigt vet vad det betyder mer än att lärarna väljer elever ibland för det. I Fredags åkte vi till några från kyrkan och åt och umgicks och sedan åkte vi till skolan där de hade en musikal av "En julsaga". I lördags hade vi en övernattning i kyrkan med ungdomarna. Vi byggde ett stall till en musikal de skulle ha i kyrkan dagen efter. Vi blev klara kl två på natten efter att ha tittat på film i väntan på några plankor och verktyg. Efter det stannade jag och en ledare uppe en timme till och spelade carpetball för att vi var inte trötta. Carpetball är ett spel där man försöker träffa biljardbollar och få ned dem i ett hål. På morgonen gick vi på gudstjänsten i våra pyjamasar. Senare den dagen gick jag på  musikalen i kyrkan och sen hämtade min värd mammas dotter upp mig på väg till en konsert med Jamie Grace och Jeremy Camp.

Likes

Comments

Det var längesedan jag skrev nu och en del saker har hänt men nu är jag tillbaka och kommer att berätta vad som hänt. För ungefär tre veckor sedan kom vår områdes representant hem till oss och hade familjemöte. Den ändra utbytesstudenten berättade att hon inte trivs med oss och att hon inte ville bo med oss längre. Efter en lång stund av försök till att reda ut det hela så att hon kunde bo kvar ändå bestämdes det att hon skulle flytta då hon sagt en del elaka saker i sitt försök att flytta. Det var en jobbig kväll men nu känns allt bra och det är faktiskt lite skönt att hon inte bor med oss längre. Dagen efter åkte jag med min kompis, som är en utbytesstudent från Italien, och åt pizza och sedan åkte vi till ett corn maze med hennes familj vilket var kul. Dagen efter åkte jag och samma kompis till Anoka som är världens Halloween huvudstad och tittade på en parad. Den kvällen var det massa små utklädda barn som gick runt och sa bus eller godis. Nästa dag åkte vi till min värd pappas bror och tittade på Amerikansk fotboll och fotografen som tog mina Senior pictures skickade dem till mig. En vecka efter det åkte vi med kyrkan och lyssnade på två kristna komiker. Först så var det ett kristet band som spelade några av sina låtar och sen några kända lovsånger. Efter det kom komiker ut på scenen och började göra sina sketcher. De kallar sig själva för "the skit guys" och de var väldigt roliga. Den kvällen fick mig att inse att jag har saknat att bara vara tillsammans med folk och sjunga lovsång. För att jag har saknat det åkte vi till en annan kyrka i lördags som hade en lovsångskväll/gudstjänst. Igår hade vi en spelkväll i kyrkan vilket var väldigt kul. Vi spelade flera olika spel och jag lärde mig nya spel.

Likes

Comments

Det var nu länge sedan jag skrev sist och mycket har hänt. Vi har bland annat haft Homecoming. Under Homecoming veckan klädde elever och lärare ut sig efter olika teman. Temana var "get up and go day", "yatch day", "outdoors day", "throw back thursday" och "spirit day". På fredagen hade vi "peprally" som går ut på att alla elever och lärare har en lektion i gymnastiksalen där det är underhållning. Under "peprally" fick vi även veta vilka som var skolans Homecoming King and Queen. Senare den dagen var det en kort parad och sedan skolans Homecoming amerikansk fotbollsmatch. Vi förlorade tyvärr den matchen men det var kul att vara där men kompisar ändå. Under den veckan gick dessutom min mobil sönder så att det var en jobbig men rolig vecka. Sedan dess har jag fixat min mobil, köpt en vinterjacka och varit på oktoberfest.

Likes

Comments

Nu är det nästan två veckor sedan jag skrev har sist så jag tänkte bara göra ett kort inlägg på vad som här hänt sen sist. Eftersom jag har gått i skolan har det inte hänt så mycket men skollivet rullar på. Jag trivs fortfarande väldigt bra i skolan och börjar nu få kompisar att umgås med. Jag har en kompis som jag har två lektioner och lunch med. Vi har blivit bra kompisar vilket är kul. Det har varit väldigt mycket läxor men det börjar lugna ned sig nu. Förra helgen var jag sjuk så att då stannade jag bara hemma och tog det lugnt men Jude hade en klass återträff på lördagen så jag var med på den en stund. Jag har varit på ungdomssamling i kyrkan två gånger och jag trivs verkligen med med dem. Det är ett roligt gäng med ungdomar som jag kommer att umgås mycket med.

Likes

Comments

Den kommer lite senare än planerat då jag hade fullt upp i helgen men här kommer den i alla fall. Min första vecka på High School var rolig men tröttsam. Skolbussen åker här ifrån 6:38 så jag måste gå upp 5:30. När jag väl är i skolan så är allt nytt och intensivt. Vi har tillexempel bara 6 minuters rast och 20-30 minuters lunch. Detta gör så att man inte riktigt hinner slappna av mellan lektionerna. Själva lektionerna är däremot bra. Jewlery och Clay är mina favoriter då de är kreativa kurser men tyskan är också väldigt rolig. De andra tre kurserna jag går den här terminen är Engelska/tala, college pre-calculus och U.S. History. Vi har samma schema varje dag förutom att vi börjar en halvtimme senare på onsdagar och har hemklassrum på tisdagar. Det är ganska skönt att ha samma schema varje dag för att då vet man alltid vart man ska och behöver inte tänka så mycket på det. Det är lite svårt att lära känna folk här då läraren pratar väldigt mycket så att man inte har tid att prata med sina klasskamrater. Eftersom det nyss var sommarlov så är dessutom alla väldigt glada att träffa sina kompisar igen efter lovet och håller därför hårt i sina grupper. Jag har lyckats lära känna några lite grann, speciellt en tjej som jag har två lektioner med vilket är skönt.

Likes

Comments

I torsdags var vi på en amerikansk fotbollsmatch igen. Skolans lag vann med 59-7 så det var ganska tråkigt att titta på. I fredags åkte vi till gymmet och fixade så att jag och Alina kan träna där. På kvällen kom en granne som också är Senior på min skola och sa hej. Vi pratade lite och sen kom hans kompisar också så vi pratade och lärde känna varandra innan skolan började. I lördags åkte vi till Daves bror och hämtade upp deras mamma. Med henne åkte vi och handlade saker till skolan och åt på pizza ranch. Det fanns en pizza med mac n cheese på. I söndags var vi först i kyrkan och jag sjöng "Heart of worship" och gick över i att sjunga "hjärtats lovsång". Sedan åkte vi till några släktingar och firade massa födelsedagar. I måndags var vi hos Judes kompis och åt god mat och umgicks. Igår och idag var mina två första dagar i skolan. Jag kommer att göra ett eget inlägg för det i helgen så att jag kan skriva om hur min första vecka i skolan var.

Likes

Comments

I fredags var vi på den första hemma matchen för skolans amerikansk fotbolls lag. Det var ganska roligt då jag och Alina satt med hennes kompis från träningen och sedan gick vi och ställde oss bland de andra eleverna på skolan vilket var väldigt kul. I lördags åkte vi till ett ställe med massa outlets så vi gick runt där och tittade på kläder. I söndags var vi först I kyrkan och sen åkte vi till Daves släktingar. Där badade vi i deras pool och åt god mat. Jag fick även massa garn så att jag kan sticka vilket gjorde mig väldigt glad. I måndags hade Alina sin första tävling så vi åkte upp och tittade när hon sprang. Det gjorde mig lite sugen på att springa själv så jag får väl springa lite i området innan det blir vinter. Efter åkte vi till Foley vilket är staden där min områdesrepresentant bor. Där träffade vi alla andra utbytesstudenter som har henne eller en annan tjej som områdesrepresentant. Där träffade jag Josefin som bor hos min områdesrepresentant och som jag kände innan jag åkte. Vi pratade om hur vi har det och hade en tävling och jag vann 1,5kg Skittles. Igår var vi på Minnesota state fair vilket är en stor marknad med karuseller och bondgårdsdjur. Det var kul och vi fick smaka massa mat som är typisk för marknaden men det var bara en stor marknad inget speciellt. På kvällen var vi och tittade på en volleyboll match. Vi förlorade men de var väldigt duktiga ändå. Ikväll ska vi till skolan på öppet hus och träffa lärare och hitta våra skåp och klassrum.

Likes

Comments

I måndags åkte vi till skolan för att ta kort till yearbook och skol id och så hämtade vi våra scheman. I tisdags följde vi med Jude till kyrkan för att vi skulle hjälpa henne lite men Jude kom på att vår kompis Lauren från kyrkan och några tanter var i ett hus bredvid kyrkan och sydde lapptäcken så jag och Alina gick över dit och var med dem. Vi sydde och skar upp fyrkanter i olika färger. Vi åt på ett buffé ställe med Kina mat och det var jätte gott. På vägen tillbaka stannade vi för att köpa mer tråd och det var en jättestor affär med massa garn och tyger och allt möjligt. På eftermiddagen åkte vi till Walmart och köpte schampo och balsam mm. När vi ändå var på stan så passade vi på att gå till frisören för att klippa oss. Igår följde vi med Jude till kyrkan igen för att den gången faktiskt hjälpa henne med det hon ville ha hjälp med. På kvällen tittade vi på pitch perfect vilket var kul. Idag kom en kille som är senior och som spelar Amerikansk Fotboll på vår skola och hämtade upp mig och Alina. Vi åkte och köpte glass och satte oss och fikade vid Mississippi river. Han var släkt med någon från EF så vår områdes representant hade mejlat honom och frågat om han ville göra något med oss innan skolan började så att vi kände nån innan vi börjar. Han var trevlig och det var roligt att få träffa någon som går på vår skola.

Likes

Comments

Eftersom jag ska vara senior i år så måste jag vara i det duktiga laget om jag vill spela volleyboll som jag har funderat på att göra. På grund av detta var jag på tryouts för volleyboll i tisdags. Tryouts går ut på att man har som vanliga träningar men tränarna kollar på allt vad man gör och antecknar. Det var väldigt kul men alla var väldigt mycket duktigare än mig så att jag bestämde mig för att inte gå på tryouts dagen efter. Jag känner inte att jag gav upp för att jag började tvivla på om jag verkligen ville spela redan innan tryouts och sen när jag kom dit så kände jag att jag inte ville även fast det var kul att spela. Alina har däremot börjat på cross country running och ger inte upp även fast hon måste gå upp mellan 6:00 & 6:30 varje morgon. På onsdagen var Alinas lediga dag från träningen så vi tog båda en lång sov morgon, pusslade och tog det lugnt den dagen. I torsdags när Alina var på sin träning åkte jag och Jude till skolan igen för att välja vilka kurser jag ska gå i år. De kurserna jag ska gå är pre-calculus (matte), engelska, U.S. History, Government, tyska, Jewlery, Clay och Drawing. Clay kommer i stort sett att vara drejning vilket jag har velat prova ganska länge nu. Vi kommer att göra massa olika smycken på Jewlery och teckna på Drawing. Tyska läraren kan prata fem språk var av ett av dem är svenska vilket är ganska roligt. I går hade vi också en lugn dag så jag lärde dem hur man spelar kubb och så hade vi film mys på kvällen. Idag har vi varit och tittat på när Judes dotters son Matthew spelade sin första match amerikansk fotboll i det duktiga laget på hans skola. Jag börjar förstå hur det funkar nu men jag tycker fortfarande att det är väldigt tråkigt att titta på. Något som däremot var väldigt roligt var att vi åkte till IKEA efter och åt och gick ett varv i butiken. Det var kul att se något som är väldigt svenskt så här mitt i allt det amerikanska.Likes

Comments