Header

allmänt

Hej!
Lite saker har hänt. Känns som en hel del men det är inte mycket som faktiskt har hänt. Vet inte riktigt vart jag sak börja.
Vi kan ta lite om gårdagen. Var och kollade upp mig hos läkaren eftersom jag krockade med bilen förra veckan. Har ändå känts helt okej i kroppen nen huvudet har gjort fruktansvärt ont. Speciellt efter 1.20 klassen i söndags.
Så igår var jag alltså hos läkaren, var där i ca 2 timmar. Kollade först igenom ryggen och backen då det gjort ont innan. Nen har inga fysiska skador. Bara huvudet som gör ont, och det var det som kollades efteråt. Allt fungerar så har haft tur, men har antagligen hjärnskakning. Ingen fysisk ansträngning för mig tills huvudverken försvinner.
Skulle startat Robin en klass i Åstorp på fredag men det händer alltså inte. Suck... men försöker att inte ta det så hårt. Planen är ändå att satsa på utomhus säsongen i år. Så missar jag en eller två tävlingar inomhus, det kommer roliga tävlingar till sommaren... försöker tänka så iaf.

Idag, har alltså inte hänt mycket då jag inte har ridit. Men vi var hos min mormor för att hämta lite saker och sen åt vi lunch och fika där.
Har kollar lite serier och tänkte hitta nån bra podd att lyssna på, har ni förslag?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tips

Hej!
Här kommer ett liter filmtips. Eller ja den har inte kommit ut än men verkar sjukt rolig! En film jag måste se så fort den kommer ut på bio! 😂

Likes

Comments

Hej!
Nu ör jag henna igen efter tävlingsdag 2. Väldigt nöjd ned första klassen, 1 ner men så bra känsla. Hon har nog aldrig hoppat så bra som hon gjorde i 1.20!!
Tyvärr inte samma känsla i klassen efter.

Har så sjukt ont i huvudet. Ville bara uppdatera er. Men vlogg kommer ju som sagt men tänkte ladda upp 1.20 rundan innan det!
Vi hörs lite senare 😊

Likes

Comments

Tävlingar, vlogg och Videos

Hej!

Då var tävlingsdag 1 på Skabersjö, på det igen imorgon.

Transporten rullade hemifrån strax efter 7 i morse. Skulle vara där runt 8. Kom i god tid idag. Så hade gått om tid att gå banan och rida fram. Eftersom jag hoppade två hästar i första klassen hade jag ett tidigt start nr. Chamsin var först ut. Kändes bra på framridningen. I början var han lite seg och snubblig och inte riktigt framme, men sen blev han fin och hoppade bra också. Kom in på banan och han var så glad och till och med små bockade innan start. Hoppade 1 an bra, Hinder nr 2 var ett litet räcke ur sväng. Där tog det stopp. Han bara surar ihop sig och jag får inte alls fram honom. Stannade en gång till innan jag fick över honom men sen stannade han på 3an så då var vi uteslutna.... Blir så trött på honom! Innan när han har stannat har det varit för att han inte har varit framme för skänkeln. Nu har vi löst det hemma, han är framme där och på framridningen. Sen slutar det när vi får startsignal. Det här är ett jävla trams han har fått för sig och nu är det 5e tävlingen i rad han kommer undan med det!

Men får bar släppa det för stunden och fokusera på nästa häst, Simply Miler. Han börjar bli rätt lugn på tävlingarna nu. Fortfarande väldigt spänd i kroppen. Han kan bli lite introvert ibland när han blir stressad, men trotts det så släppte han in mig idag och lyssnade på mig. Väldigt duktig på framhoppningen. i 80 cm som var första klassen var han rätt spänd och blev då lite vingligt. Fick 1 ner på 4e hindret och det för att han spänner sig. Sen blev det lite klydd på sista hindret men det löste sig så stannade på 4 fel. Han gick runt alltså!

Simply Miler var först ut i nästa klass som var en 90 cm. I den här klassen tog han för sig lite mer och kändes mer säker. Har länkat videon längst ner. Blev en felfri runda!! :D Som sagt, väldigt spänd men han lyssnar på mig och går runt så jag är väldigt nöjd. Massa klappar på vägen ut!

Tänkte göra ett försök till med Chamsin. Vi var ju anmälda till 90 också. Red fram till klassen och skulle börja hoppa fram. Hoppade krysset 2 gånger sen skulle vi gå till räcket. Låg på kanske 50 cm och han bara stannar och tjurar igen. Fick inte fram honom alls och blev bara mer och mer förbannad på honom. Valde att avsluta tävlingen där. Var så sjukt arg och trött på honom så hade inte blivit något bra av det.

Har ridit Robin på eftermiddan, packat in och fixat allt för imorgon. Hon känns väldigt fin och taggad så håll tummarna för oss imorgon!

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
Nu är jag hemma igen efter första tävlingsdagen den här helgen. Blandade resultat. Chamsin var dum och tjurig precis som han varit sen i höstas. Fjärde gången i rad sol han gör så här. Hoppade 1an sen tog det stopp. Så sjukt äckligt trött på den hästen. Hoppar seriöst 1.20 hemma men kan inte ens få runt honom på 80cm...

Men nog om honom! Simply Miler var så duktig idag. 4 fel i första klassen och felfri i den andra!
Kommer film i eftermiddag, ska iväg och rida Robin nu. Vloggar i helgen också så ni kommer kunna se alla rundor i den!
Älskar bilden. Man får vara diva om man är bäst ❤️

Fake it til you make it 😁👊🏾

Likes

Comments

Hej!
Så här kommer inlägget om vad som hände i måndags sent på kvällen.
Jag skulle köra och hämta min lillasyster i Veberöd som kom med bussen. Hade varit + grader under Dan så all snö var borta men sen blev det - på kvällen.
La till En video då ni bättre ska kunna förstå. Jag kommer körandes och det är en rätt så skarp sväng med ett stup som dike och där är det massa träd. Vid den första vita pinnen får bilen sladd. Jag svänger allt jag kan men bild svänger inte utan fortsätter rakt fram. Står bokstavligen på bromsen men inget händer. Kör på dom vita stolparna och kommer sen på fel sida om dom. Kan inte bromsa eller svänga utan bilen bara fortsätter i full fart ner. Hinner tänks en miljon tankar. Ni har säkert hört folk som sagt att när man har nära döden upplevelse så swishar hela livet förbi.
Kan nog säga att det här var en nära döden upplevelse, men var inte riktigt så som man har hört.
Fick istället upp masa tankar och minnen från när alla har sagt vad man ska göra när man får sladd, hur det var när jag hade halka på körskolan, vilken hastighet man dör i när man krockar, ska jag fortsätta svänga/bromsa bilen eller inte, vilket träd kommer jag krocka in i osv... gick sjukt långsamt men ändå sjukt fort. Var som allt stod stilla men ändå gick bilen fort och jag hade absolut ingen kontroll över någonting. Pang! Och det var det träder vi krocka i och bilen stannade äntligen, men var också sönder.
Jag kom undan helt utan skador, nästan iaf. Efter ett tag började jag få ont i vänster sidan på nacken, där bältet sitter då det drogs åt så hårt. Sen spred det sig till vänster halva av ryggen och sen vänster halva av huvudet.
Nu gör det inte ont i rygg eller nacke längre, men har fortfarande sjukt on i huvudet och har hjärnskakning. Slog inte i någonting. Men tydligen så slog bilen i så hårt att jag kan få hjärnskakning fast jag inte slog i någonting.
Men var vid medvetande hela tiden så kunde ringa mamma direkts så hon kom och hämtade mig.inte förens jag klev ur bilen och ut på vägen såg jag hur halt det var. Såg ut precis som vanligt bör det inte var is men hela vägen var typ som en isbana...

Det här är nog nåt av det läskigaste jag varit med om. Men måste ändå säga att jag har extrem tur ibland och känner mig rätt så odödlig... kunde så lätt gått mycket värre och kunde faktiskt dött men klarade mig ändå nästan helt från skador!
Men alltså dom där träden kan aldrig låta mig va... 😉 har sagt det hels tiden, kommer antingen dö av en ridolycka eller bilolycka... men inte den hör gången! 😄
(Förlåt men jag är en sån som måste skämta om allvarliga saker)

Likes

Comments

Ridning

Hejsan!
Hade ingen bild från idag på hästarna så får bli en på mig...
Men idag har jag hunnit med rätt mycket. Har köpt en ny bil (igen haha) men jag krockade ju i måndags kväll, den bilen jag körde may you RIP. Så vi var tvinga att köpa en ny bil så den var jag och hämtade idag på morgonen, en bit ovanför Kristianstad.
Började rids direkt när jag kom tillbaka och det var vid lunch. Robin var först ut idag. Lösgörande och trimma lite. Hon var fin som alltid.
Milo och Chansin har gått ett lösgörande pass idag och lite upphöjda bommar för att förbereda inför imorgon. Båda kändes riktigt bra!
Har fixat, putsat, packat och allt sånt inför imorgon. Åker väl runt 7 så inte farligt tidigt!
Så nu får ni hålla tummarna. Första starten är kl 9 😊

Likes

Comments

Hej!
Känner mig rätt så ensam här hemma. I morse var vi på Kastrup och lämnade min lillasyster på flyget. Hon flyger till Sydkorea där min storasyster bor sen i början på sommaren förra året. Ska vara dör i två veckor så blir rött tilt här hemma. Bara jag , min bror och mamma kvar här hemma.

Var bara tvungen att ta lite bilder till instagram så det ser ut som att jag ska någonstans. Älskar att resa, men får bli nästa gång för min del.

Förklaring: vi var bara tvungna 🤪

Körde runt i Köpenhamn lite och gick runt och kolla lite innan vi åkte hem igen.

Nu på eftermiddag/kvällen har jag varit duktig och hoppat alla hästar inför helgen.
Började med lilla Milo. Blev lite bana med honom. I början på banan är han ändå rätt lugn och jag han va väldigt lätt i handen, men ju mer han får hoppa ju piggare och lite ner stressad blir han! Eller han blir taggad och så typ stressar han upp sig själv för han ör så taggad. Makes no sens... men rätt fin idag ändå 😋
Hoppade Chansin sen. Han fick ju skutta över lite 1.20 förra veckan men vi höll oss under 1m idag då han inte ska tävla högre i helgen. Hoppade så högt och fint över hinderna idag, som att säga ”Mariama du vet att jag kan hoppa mycket högre”
Väldigt söt idag 💕
Blev Robin sist på kvällen. Mamma var ned då och hjälpte nig höja och fixa hinderna. Går så mycket snabbare och smidigare då.
Robin var sjukt övertaggad. Är hon alltid vid den här tiden på året och sen har hon inte hoppat sen Helsingborg så sjukt glad över att äntligen få hoppa igen! Hoppade en övning och studs. Inte mer komplicerad än så. Blev inte så högt idag. Ju högre hindens blir ju högre och fler gånger får jag flyga. Hon kasta av mig en gång haha och det räcker! 😂 som sagt, väldigt taggad och glad idag! Har film om ni vill se!

Likes

Comments

Hej!

I helgen blir det tävling igen. Kommer åka iväg med alla hästarna den här gången. Vi åker till Skabersjö och hoppar. På lördag är det Chamsin och Simply Miler. Dom två kommer hoppa samma klasser, två väldigt låga bara för att komma runt och få en bra känsla.

The Last Robber hoppar på söndag. Två klasser för henne också. Blir 1.20 och 1.30.

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Mina hästar har varit så fina idag!
Började med Robin. Väldigt pigg då det inte har gått att longera henne när jag var i Stockholm då det var fruset. Men hon var fin ändå. Lösgörande arbete idag med mycket övergångar. Blev så med alla hästar idag.
Red Robin vid lunch och fon andra två på eftermiddagen/kvällen.
Chansin, började med att trava fram längs spåret och sen galoppera när jag står upp. Tycker den uppvärmningen fungerar bra för honom. Då kommer han lite mer igång. Sen börjar jag jobba honom. Har märkt att han blir sjukt fin om jag efter uppvärmingen trimmar honom utan stigbyglar. Red kanske 5-10 min utan, inte mer än så och då går han väldigt fint! Fin och lösgjord efter passet så väldigt nöjd med honom!
Milo sista för dagen. Började på samma sätt med honom som med Chansin.
Red sen en övning med mycket övergångar och volter i både trav och galopp. Milo var också väldigt fin och lösgjord efter passet!
Väldigt nöjd med alla hästar idag 😄

Likes

Comments


Better Blogging Nouw