Header

Mitt liv, Prado

Som jag sa imorse, så skulle vi åka skridskor idag. Jag brukar tycka att det är rätt roligt, men nej. Skridskorna skavde och jag fattade ingenting utav vad jag gjorde. Plus är väl att jag inte ramla, inte en ända gång. Efter det gick jag hem och lagade mat, det vart jättegott och jag är glad över att jag har "lärt" mig att laga mat. För som idag är det skönt att jag bara kan göra det när jag kommer hem.

Kommer upp till stallet hyfsat tidigt. Borstade honom och gjorde i ordning honom inför det kommande, väldigt bra passet. Vi var bara tre stycken idag så det vart väldigt mycket hoppning. Prado hoppade helt fantastiskt men var lite tittig, tyvärr. Så på vissa hinder ibland blev det väldigt nära och lite konstigt på, men han var i största de väldigt snäll och hoppade. Det märktes ju att han tyckte att det var kul. Tyvärr ingen film men idag behöver jag inte veta hur det såg ut.

Imorgon är det sista dagen innan sportlov och det ska bli så skönt! Men vad som händer imorgon vet jag inte, så vi hörs då för nu är jag jättetrött!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt liv

Alltså förlåt för att jag inte har uppdaterat men jag har inte gjort något efter skolan och sen har klockan blivit mycket så jag har inte hunnit.

I tisdags kväll satt jag pappa och Joel bara och prata, mamma var inte hemma för hon var på någon typ av kurs, tror jag. Men så jag han inte.

Igår red jag inte då jag valde att stå över istället för att skritta. Istället så skrev jag färdigt en svenskauppgift som ska vara klar på fredag. Men det är skönare att skriva hemma, för då är det inget som pratar.

Idag blir förhoppningsvis en väldigt lugn dag, ska åka skridskor på profilen. Har sista lektionen med min matte/teknik lärare idag, lite tråkigt men så är det. Okej vet ni vad, vi hörs ikväll istället!

Likes

Comments

Mitt liv

Alltså min dag. Skolan var väl inte dem mest produktiva jag gjort, men vi hade kul och skrattade mycket. Så det vart ju lyckat i alla fall.

Efter skolan tränade jag, det blev pyramid passet och efter det satte jag igång en film. Och nu är jag inne på min tredje. Först kollade jag på, okej kommer inte ihåg, sen kollade jag på Expelld, det bästa och roligaste jag typ någonsin har sätt. Och nu kollar jag på Be somebody.

Imorgon blir en rätt chill dag, eller resten av veckan kommer bli rätt lugn. Aja nu ska jag kolla på filmen, vi hörs!

Likes

Comments

Prado

Min dag har varit tillbringad i stallet. Kalt som jag vet inte vad var det och sen tror jag att jag var lite nervös över det som ni ser på filmen nedan. Jag var där tidigt för att fota men det var inte nå kul så väntade av tiden lite.

Det ni ser på filmen är min andra 80 cm i tävlingsliknande form. Och detta är också min första felfria. Hade absolut inga krav på hur jag ville att det skulle gå, men målet var att gå felfritt. Vilket vi ju också var. Jag är så stolt över hur otroligt fin och duktig han var idag. Det känns lite som om att, desto högre det blir desto mer fokuserad blir han på vad han ska göra och inte att han måste testa ens balans..

Det roliga är ju att detta nu är lite som ett bevis på att det kommer att gå att starta en LD någon gång under vårterminen. Frågan är ju bara när... Men resten av kvällen ska jag njuta av helgen och kolla på film. Frågan är bara vilken, eller jag ska kolla färdigt på en jag började på igår. Men efter det vet jag inte. Vi hörs i alla fall imorgon!

Likes

Comments

Mitt liv

Igår önskar jag att jag kan få spela upp en gång till. Den dagen var den bästa på senaste. Igår så fyllde ju Mia 15 så vi firade henne efter skolan. Och som vanligt kan jag säga att skolan var inte så speciell. Men efter det så gick vi till Ica för att köpa en tårta, okej vi köpte två, en tobleråne (inte god!) och en vanlig kladdkaka. Och för att få tiden att gå under tiden vi vänta på att vi skulle bli hungriga kollade vi på bortspolad. Den är ju bra.

Till middag åkte vi upp till Astas ved ugn. Jag och Olivia åt en Natcho talrik och Mia åt en calzone. I början var det väl lite stelt, vi typ hittade inget att prata om, men desto längre in i måltiden vi kom desto bättre blev det. Efter den goda middagen gick vi till Ica och köpte godis och cola för att efter det gå hem i kylan.

Väl hemma satte vi igång Legenden om Tarzan. Det är en bra film så har du inte sätt den se den. Efter filmen åkte Mia och Olivia hem, jag städade på mitt rum och gick och la mig. Så vill inte påstå att det fanns något utrymme för att uppdatera här. Imorgon blir förhoppningsvis också en bra dag. Och idag ska jag passa på att bara ta det lugnt! Vi hörs ikväll!

Likes

Comments

Prado

Idag i som sista ämne idag har jag ju profil, och då skulle vi vara på F&S och träna. Och vi fick träna, vi körde ett cirkelpass med tabata i mitten. Som jag brukar säga, jag trodde jag var stark, men nej. Eller jag, ska man vara nära på att spy när man tränar så är det väl bra men tror inte det. Det är bra när man in ser att man ska klara av och rida efter det också. Och ärligt, det absolut skönaste var att gå hem. Okej jag har extrem skavsår, men blandningen med att få röra sig och den friska luften var bara så bra.

När jag kom hem var jag hungrigare än hungrigast. Och maten jag laga var hur god som helst, pasta med tomatsås och vegobullar. Vill på stå att dom var godare än vanliga, men det var kanske bara jag. Typ en halvtimme senare var vi på väg upp till stallet.

Väl uppe fick mamma fixa med Prado medans jag fixade med grejerna. Sadlade tränsa, gick ut, satt upp och skritta fram. Han kändes väldigt framme i skritten och han lyssnade ibland väldigt bra för skänkeln. Framridningen gick bra, delvis väldigt fin delvis lite stretig. Men det hänger ju med det också. Framhoppningen gick faktiskt bra, han var lite av en tickande bomb som inte ryttaren kunde rida, så vart lite ur fokus. Men fin var han. Första banan gick väldigt bra. Vi fick ett väldigt bra flyt efter att ha vänt undan och tagit om ettan, då han inte kändes med mig, men på filmen såg det bra ut. Sen gick det väldigt bra, han var en väldigt modig ponny idag, hoppade av när vi hamnade stort.

Andra banan gick lite sämre. Vet inte vad som hände men jag slutade väl rida eller något. det började nämligen bra, men till trean som det var tre galoppsprång fram var jag inte riktig säker på vad han skulle göra, så jag gjorde ingenting, skyll dig själv Lina säger jag bara. Sen vart Prado stressad som han "alltid" blir efter stopp. Det ända han gör är att springa, men vi lyckades omvandla det till något positivt tills vi kommer in på andra hindret, vi ligger stort och jag säger till honom att ta av men tror inte att han ska göra det så sitter själv kvar i sadeln. Men även fast att vi hamnar lite kort länger han fint galoppen och tar kommande oxer jättefint på tre galoppsprång. Sen blir det lita halv långa tyglar på det två återstående hinder, men hoppa, det gjorde han.

I,morgon är det skola och efter skolan ska vi fira Mia som fyller år. Planen var att vi skulle kolla på film men efter som att hon ska på pimpel sm dagen efter äter vi nog bara middag, vad jag vet.. Men vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Prado

Tänkte inte skriva så mycket om idag då jag inte har så mycket att säga. Jag fick Prado vilket jag är väldigt nöjd över. Men han hade verkligen noll bjudning, han var stel och smet hela tiden i vägarna, och vägrade lyssna på skänken. Men det blev bättre i slutet när Hanna hjälpte mig lite mer, ibland när han är som idag behöver jag någon som kan säga, där är han fin och där räcker det.

Hannas kommentar i slutet lät ungefär precis som mamma brukar säga, "det har gått väldigt fort de senaste månaderna så du får inte ställa så höga krav på dig själv". Hatar att höra det men det är sant så är bara bra att jag får höra det av flera.

Imorgon är det hoppning på schemat, hoppas det går bra.. Men innan det ska vi till frisiskis och svettis. Så kommer vara lagom dör i helgen känner jag.. Ska sova nu, hörs imorgon.

Likes

Comments

Mitt liv

Woop´s, Jag uppdaterade inte igår för jag hade fult upp med att läsa in inför dagens So-prov. Och som btw gick helt över förväntan. Självklart, man glömmer vissa saker men kan inte vara den ända som kan allt innan man kommer in och får provet och helt plötsligt har man glömmer allt man lärt sig... Det är seriöst standars för mig, speciellt när det gäller matte.

Annars har min dag varit bra, vi hade pingsis på idrotten och vi körde med, vad han nu är, inte våran idrottslärare, men en annan vuxen person. Vi kallar honom fofo i klassen så vi skriver det här också. Han hade massa roliga saker vi kunde köra, vi körde "king" och rundpingis och båda var väldigt roliga även fast man typ åkte ut först alla gånger. Efter det hade vi språk, fattade seriöst ingenting. Bild efter det som är lika rolig som vanligt:)

Lunchen som var egentligen tacofisk, men åt det vegetariska som var ost och broccoli paj, jättegod! Efter lunch hade vi engelska, och på rasten innan visade killarna i klassen en massa äckliga saker... Säger inte vad men äckligt var det! Och på engelskan kollade vi på film, men eftersom vi var i det ända klassrummet på typ hela skolan som inte har (vad det nu heter) mörkläggningsgardiner så såg man ingenting, folk prata, så blir kul om vår engelska lärare kommer tillbaka och vill att vi ska recensera filmen.. Efter det hade vi musik. Och som sista sak, So-prov.

När jag kom hem satte jag på musik och tränade lite. Sen var det middag, jättegod vill jag säga. Och nu har jag precis duschat och ska snart gå och lägga mig, vi hörs imorgon. Onsdag, redan..

Likes

Comments

Prado, Bildbomb!

Alla bilder är tagna av mamma, så tack till henne som ville hänga med och fota min och Prados första uteritt efter nästan två månader. Och jag kan säga att han var överlycklig. Och det var nog rätt bra att jag red i paddocken, för om jag känner honom rätt är han "galnare på andra sidan av stängslet". Han vise ju vad som skulle hända när jag gick ut och hoppade upp på stallplan. Han kunde inte stå still.

Vi gick ner till paddocken, skrittade några varv och Prado var jättespänd. Så när jag tog tyglarna var det mer fokus på att han skulle acceptera omgivningen och slappna av en att han skulle gå fint i form, vilket han verkligen inte gjorde hela tiden. Men desto längre in i "passet" vi kom, desto lugnare blev han.

Jag galopperade lite, första galoppfattningen var han så taggad att han "exploderade" in i galoppen. Han tänkte bocka men han lyssnade på fint på min hand, så utan att rycka honom i munnen så hade vi gjort en halt direkt. Det var nämligen så att jag vet om att han bockar i galoppfattningen, så jag hade gjort honom uppmärksam på min hand redan innan och fattade lite i broms (om i fattar) Så jag slöt bara handen hårt om tygeln och rörde på fingrarna. Sen viste han ju vad som skulle komma så vart lite skritt och lite trav innan vi försökte igen. Och självklart fattade han fel galopp.

Galopperade i båda varven och han var hur duktig som helst, sen var jag tvungen att trava ner honom så att han skulle lugna sig. Efter det kände jag mig färdig så jag skulle skritta ett varv, men hade pratat lite med mamma. Nä jag börjar skritta bort hör Prado något så han tar ett skutt framåt, säg 1 meter minst. Kollar bak och ser att det kommer en bil. När den sen har rundat paddocken och kommer fram bakom hinder frådet rycker han till igen. Han är väldigt speciell. På väg upp till stallet ville hade jag hoppat av för han hade värsta styltorna. Och självklart så ska Prado, precis vid en isfläck bara få för sig att bocka. Seriöst, vid min sida skjuter han helt plötsligt rygg (om det är de det heter) Han liksom ställer sig och kickar och sen var det inget mer med det. Väl inne i stallet var han helt galen...

Efter det åkte jag och mamma och handla, på ica tog all min energi slut. Först vart jag hungrig, sen vart jag väldigt trött och se fick jag huvudvärk som fortfarande inte har släppt. Så ska antagligen gå och lägga mig när jag lagt upp detta. Men vet ni vad, har inget mer att skriva om så vi hörs imorgon!

Likes

Comments

God morgon. Sitter i min säng och tänkte skriva lite om går dagen. Anledningen till att det inte kom upp något igår var framför allt för att jag var väldigt trött efter kalaset. Såhär var det mer specifikt, jag var på väg att börja blogga, men jag satte mig och kollade på blide i stället. Sen var det middag och efter middagen kollade jag på någonting, kommer inte ihåg men tror Youtube Sen var det mello och mina ögonlock höll på att ramla ner så gick och la mig.

Kalaset då? Det gick verkligen så bra. Barnen var väldigt lugna och lyssnade på vad vi sa.. Vårat fika var omtyckt, lekarna tror jag att dom tyckte var roliga. Dom var väldigt taggade på att rida och som tur var så kunde nästan alla rida så det var väldigt skönt. Och det bästa av allt jag fick spendera lite tid till att busa med min älskade ponny. Men självklart var dom lite överexalterade till skattjakten. Bästa av allt, det vart tårta kvar till oss.

Idag så ska jag rida ut. Antagligen i paddocken medans mamma fotar. Och sen så ska jag plugga, för det har jag inte gjort. Men det var allt, vi hörs ikväll!


Likes

Comments