Idag är det lördag och idag har jag ett fullspäckat schema, jag har redan varit uppe och tvättat håret i silverschampo för att få en kallare ton. Snart ska jag sätta igång med att baka en s.k ryttarkaka, som en kärleksmums fast med toskakokostäcke, så sjukt god! Sen är det dags för att hämta upp Elin som är så snäll och hjälper mig idag när jag har så mycket att göra i stallet jag ska nämligen rida Kornelia, Kay och Collsan (Elin tar Bosse) så det är mycket att stå i idag. Men det blir jätteroligt, Kornelia ska hoppas och Kay och Collsan ska joggas lite. Ikväll är det cellomiddag hos Fanny och efter det vidare på partaj, en lång men oj så rolig lördag jag har framför mig! Hoppas ni också har något roligt planerat idag, berätta!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag stod det hoppning på schemat för mina grabbar och idag var verkligen en BRA dag, jag gjorde mitt jobb och de gjorde deras. Började med Collsan som kändes väldigt pigg, något stark men det ser jag bara som positivt för då vill han framåt och det vill jag bibehålla, plockade bara bort ett galoppsprång lite här och var istället och han hoppade väldigt luftigt och fint, lugn var han också :D Det stod en trekombination uppe också med räcke 2 galoppsprång räcke 1 galoppsprång oxer, den testade jag och som han hoppade! Fick lite trångt ut så han rev nån gång så jag la upp det lite högre och satt upp lite tidigare över mittenräcket samt prooade lite i luften och då smällde han av ett fantastiskt språng. Där nöjde jag mig och tur var väl det för lagom till att jag saktat av så gick strömmen i hela ridhuset, tänk om jag hade varit mitt i hoppet, det hade kunnat sluta illa....Men nu hade vi tur!

Bosse hoppade också när strömmen var åter och ja vad ska man egentligen säga om honom, han är fräsch nu riktigt riktigt fräsch. Hoppade mest runt på lite olika enkelhinder och han var lite väl kaxig fram till hindret, upp med huvudet, höga framben och det typiska "kan själv" Men jag låter han va lite sån för då hoppar han som bäst, hoppade trekombinationen även på honom och först trodde jag han skulle få långt för collsan hade rätt gott om plats in så jag tröck på bosse lite för mycket så han fick jättetrångt ut till oxren så han fick med sig frambommen, gör om gör rätt, höll ihop honom gången efter med lite mer uppåt galopp och då satt det felfritt! Grym liten häst det där.

Nu ska vi titta på 150 hoppning från GBG horseshow, min kompis Viktor ska starta så vi är riktigt nervösa här hemma och håller alla tummar vi har! Kom igen nu!!!


Likes

Comments

Hej! Carl sov här igår och har precis åkt för jag var tvungen att plugga, har inget schemalagt i skolan idag utan har bara hemstudier. Jag ska beta av lite litteratur i religion nu och anteckna till morgondagens seminarium, sen ska jag till stallet och rida hästarna. Tänkte rida lite markarbete med cavaletti idag, igår promenerades de endast så förhoppningsvis är båda pigga och glada idag :) Vi kollade på sändningarna från GBG nu på morgonen och såg både morgondagens vinnare och krafft young rider cup, så inspirerande.Likes

Comments

Skulle kunna gå igenom eld för den hästen <3 Det här är vårt sjätte år tillsammans, min speciella häst i livet.

Likes

Comments

När vi har flyttat våra hästar (som det snart bara är en månad kvar till) så kommer jag att fixa nya foderstater till dem. Det nya stället har väldigt fint hösilage där vi får nästintill fri tillgång vilken är helt underbart för om det är något som är viktigt för hästars välmående så är det bra grovfoder. Jag kommer välja att använda KRAFFTS foder för det är något jag använt förut och hästarna älskar det, finns så mycket bra alternativ och foder anpassat för varje häst samt väldigt prisvärt. Jag kommer skicka min analys på höstlaget till min foderrådgivare och så räknar de ut en foderstat till varje häst anpassat till träning och deras hull. Så himla proffsigt!

Tillskotten jag använder är följande:

Collsan: Äter magnesium just nu för att lugna nerver men under tävlingssäsong äter han stress relief. Kommer även börja ge honom nyponpulver, han äter även matolja för pälsen och magen.

Bosse: Äter nyponpulver för lederna, matolja för pälsen, bakjäst för att stabilisera magen (tips!!! vanligt bakjäst i mataffären funkar utmärkt på hästar för de har annat PH värde än vi och det är bra vid foderbyten, billigt också).

Om det behövs något mer så kommer jag lägga till det efter att jag fått mina nya foderstater.


Likes

Comments

Jag har ett par nya idéer till min blogg som jag hoppas ni kommer tycka/finna intressant, presenterar dem här nedan.

*Veckans upplägg: Vet att detta var populärt på min gamla blogg, här skriver jag ett upplägg för varje dag under veckan med vad som händer i skolan, vad hästarna ska göra samt vad som händer i allmänhet varje dag.

*Wanties: Tänkte att jag skulle blanda lite hästsaker och "vanliga" saker till dessa inlägg där jag visar upp de senaste saker jag har kikat på som jag gärna skulle vilja införskaffa mig.

Det var de två saker som jag har funderat på och som jag vill genomföra :) Hoppas ni tycker det ska bli roligt att följa mig under mina dagliga äventyr. Just nu sitter jag i ett "torn" i skolan, ensam och ska beta av en hel del litteratur inför morgondagens hemtenta. Kommer vara tillbaka här vid 08.00 imorgon ;) Livet som student!


Likes

Comments

Mitt liv verkar ibland endast kretsa kring mina studier haha, dock tycker jag att det är väldigt roligt att plugga på universitetet och trivs verkligen med upplägget med studierna. Sen tror jag att det är en stor fördel när man verkligen är intresserad av det man läser, då blir allting mycket enklare. Imorgon släpps vår hemtenta som vi ska skriva mellan ons och tors, den släpps redan 08.00 så jag tänker sätta mig i skolan vid den tiden och skriva där istället för hemma. Får så mycket mer gjort i skolan och skönt att kunna sära på plugg, jobb och hemma. Fredag är jag schemafri så jag har skrivit upp mig på jobb så hoppas jag får hoppa in på mitt gamla ställe.

Hästarna ska ridas men på den fronten är jag inte jättemotiverad just nu då jag längtar så mycket till flytt så jag äntligen kan få variera träningen igen, trodde aldrig jag skulle kunna bli trött på att rida i ett ridhus ;)
Likes

Comments

Hej! Jag vaknade upp till Kallas OS-guld, vilken bra start på helgen va? Alltså WOW vad grym hon är! Duschade och åt äggmackor till frukost medan jag fortsatte titta lite på skidorna, är inte jätteinsatt men lite koll bör man ha tycker jag ;)

Hästarna ska nog bara joggas idag, jag är ju inte supermotiverad nu när hästarna bara rids i ridhuset då vi inte har så mycket andra ridmöjligheter just nu. Kommer bli supermotiverat däremot när hästarna har flyttats för då kan jag rida helt andra tider på dagen, lägga upp ett bättre träningsprogram där jag verkligen kan variera och stärka upp hästarna. Åka iväg och träna kommer bli jätteroligt då när man inte gör det så ofta :D

Ikväll blir det mellomys hos Fanny, finmiddag står på schemat. Tjejkvällar är ovärdeliga!


Likes

Comments

Hej! Idag bockade jag av ett litteraturseminarium angående "främlingsfientlighet och rasism" klockan 12. Intressant och ett väldigt aktuellt ämne, ligger mig nära hjärtat då jag alltid gått i skolor med stor kulturell mångfald vilket jag är väldigt glad över. I mina ögon är alla lika mycket värda oavsett utseende, bakgrund eller sexuell läggning.

Sen åt jag lunch hemma lite snabbt, stekt potatis, sötpotatis och en biff som tydligen smakade karibien ;) Gott iaf! Hämtade mamma vid 15 och åkte till stallet där jag började med att rida en annan häst i stallet. Ett skimmelsto som heter Kornelia, har ridit henne två gånger tidigare och gillar henne skarpt. Ett typiskt sto med attityd och ett bra språng, helt i min smak :) Hon jobbade bra och jag hoppade lite, kommer göra det fler gånger så ni också får se henne! Jättefin är hon.

Hanna som äger Kornelia red Bosse under tiden och det såg fint ut, de passar bra ihop :D Avslutade med min egen skimmel som verkligen fick jobba idag. Red i kort samlad galopp med fokus på lång och lösgjord hals och jag höll knappt i tyglarna, Han blev svettig och jobbade bra! Nu är det fredagsmys i huset på landet, mysigaste på veckan! Förutom när jag är med Carl förstås ;)


Likes

Comments

Ja, det stämmer innan påsk kommer vi att flytta hästarna igen. Då är det nästan ett år sen vi flyttade till stallet vi står i nu, det är med blandade känslor som vi flyttar den här gången faktiskt. Vi trivs jättebra verkligen och det är en enorm lyx att stå med både ridbana och ridhus i toppskick men det kostar därefter. Eftersom att jag pluggar på universitet nu har jag inte jättemycket pengar att röra mig med och det går runt varje månad men det är tight och jag känner att jag vill ha pengar över till annat nu de här 3.5 åren som jag har kvar och därför flyttar vi till ett billigare stall där hästarna kommer få fler timmars utevistelse eftersom att jag inte alltid har möjlighet att hinna rida om jag har mycket i skolan. Så vi går back to basic helt enkelt men jag kommer såklart att åka och träna hos Jenny och Uffe ändå, minst en gång i veckan ;)

Stallet vi flyttar till är våra kompisars gård som är jättefin och mysig så hästarna kommer behandlas som kungar (sammanträffande att ett slott även ligger på anläggningen ;) ) Jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att kunna leva lite igen, samt att hästarna kommer få det bra :D
Likes

Comments