... Rut vet hur det känns!

Knut: Pappa är du en storebror?
Martin: Ja... och mamma är en lillasyster.
Rut: Och jag är en storasyster. Mamma du vet inte hur det känns, men det vet pappa och jag.
Jag: Jaa, det har du rätt i.
Rut: Dina storasyskon vet hur det känns. De hade det jättejobbigt, på grund av DIG!

Haha! Jag är i alla fall glad att jag fick komma till världen för 33 år sen! 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På väg hem från förskolan...

Knut: Är du stark mamma?

Jag: Jag är lite stark.

Knut: Men kan du bära mig då?

Jag: Nej, så stark är jag inte.

Knut: Pappa är hela dagen stark.

Senare på kvällen...

Knut: Är lök stark?

Jag: Ja, lök är starkt.

Knut: Pappa, har du ätit lök?

Martin: Ja...

Knut: Mamma det är därför pappa är stark. Han har ätit lök. Mamma du måste äta lök så blir du stark. Men mamma du har ätit lök så nu är du stark.

Likes

Comments

Jag: Kan ni le?

Knut: Kan vi göra en tavla då?

Jag: Ja, kanske det!

Likes

Comments

Knut: Jag tycker om kaffesocker som är kvadrat! (Bitsocker 😄)

Knut: Mina ögon är glada!

Vet inte om ögonen var glada för att det var mörkt och det var dags att sova, eller om någon kanske sagt till honom att han har glada ögon. Det är ju en komplimang som skulle passa bra till Knut.

Titta vilken fin lövgubbe Knut gjort. Och så fint han skrivit sitt namn!

Rut: När jag var barn (!) tyckte jag 8-åringar hade jättelånga ben men nu när jag är 8 känner jag mig bara som mig själv.

Likes

Comments

Knut: Vad är 1000 på engelska?
Jag: Thousand
Knut: Men vad är 1001?
Jag: Thousand one
Knut: ... Fajsen two
Jag: Ja! Bra!
Knut: Fajsen three, Fajsen four, Fajsen five, Fajsen six, Fajsen seven
Jag: Thousand eight


Hehe! Knut är rätt bra på att räkna till 20 på engelska men han är så ivrig att lära sig mer. Varje dag frågar han något om siffror och övar på olika sätt.

Likes

Comments

Inför hösten kände jag att jag verkligen ville testa om färdig matkasse kunde vara något för oss. Jag var så trött på all den där energin som gick åt till matplanering och ständigt funderade över vad vi ska äta med tillhörande frustration över brist på variation och barn som är kinkiga med maten. Så vi testade City gross barnkasse en vecka men gick sedan över till Tastelines barnkasse som Mathem kör ut. Jag har nämligen handlat via Mathem i mer än 1,5 år nu och trivs bra med det så det var enklast att köra på deras matkassar och komplettera handlingen med allt annat vi behöver också.

Nu har det gått så pass lång tid att jag också kan göra en ekonomisk utvärdering. I Swedbank-appen är det lätt att se hur mycket man lagt ner på olika kategorier månad för månad och det ser hittills ut som att våra matkostnader minskat med 3000kr i månaden! Det verkar ju ganska enormt men det var välbehövligt. Jag tror att den stora boven var att vi ofta löste vardagspusslet genom att äta ute på McDonalds, Ikea osv. Det beteendet har minskat väldigt mycket pga att vi måste laga all maten som finns hemma i vårt kylskåp. Det finns också ofta rester som Martin och jag kan ha till lunch.

Vi kör på femdagarskasse som kostar 799kr (prova på pris är 499kr). Det kan låta som ganska mycket men för vår del räcker det ju till en del rester också plus att vissa varor (pasta, potatis, morötter) räcker till många fler måltider. Och så sparar vi som sagt in flera restaurangbesök och då blir det plötsligt billigt! Övriga måltider i veckan brukar bli något billigt och enkelt som typ fiskpinnar eller köttbullar från frysen, något som garanterat går hem hos barnen.

I övrigt är jag så nöjd med all energi jag sparar in på att fundera och planera över matinköp. Martin och jag är också glada över den ökade variationen i vad vi äter och avsaknaden av halvfabrikat. Barnen är i ärlighetens namn inte jätteglada över alla nya rätter. Skulle de få bestämma skulle det vara ett rullande schema på fem rätter varav fyra är halvfabrikat, typ. Men det står jag inte ut med så nu får de stå ut istället, hehe. Och jag är generös med att ställa fram fil och flingor till den som inte vill äta maten. Rut är i alla fall ganska duktig på att äta det mesta. Knut vägrar ofta ens smaka på maten, men Rut var likadan i hans ålder. Det har hänt fler än en gång att jag börjat gråta vid matbordet över att han inte äter, men jag tröstar mig själv med att det kommer bli bättre.

Sen får jag inte bara hjälp med hemkörningen utan också med att ställa in i kylskåpet. Igår ställde Knut in alltihop och sa Har gäster kommit med den här maten till oss?

En dag åt vi fish tacos. Alltid färsk fisk en gång i veckan.

Några fler som har film på vid matbordet? Haha. Vår enda regel är ingen film vid matbordet när vi har gäster. De äter faktiskt mycket bättre om de får se på film samtidigt och hos oss är det värt mycket.

Likes

Comments

Knut tar min hand och säger Kom mamma, vi ska sitta soffan och prata litet varandra.

Sagt och gjort. En liten pratstund med Knut i soffan. Åh, han är ju för fin!

Jag hittade förresten lite rester från när Rut och Knut lekte skola.

Muntligt matteprov där Rut skrivit ner och också visat med smiley om det var lätt eller lite svårt för Knut.

Här har Knut skrivit 1 2 3

Och en liten anteckning från läraren.

Åhh! ❤️

Likes

Comments

Knut: Mamma jag är död

Jag: Oj, är du trött?

Knut: Mamma jag är död. Det är därför jag är trött.

Det var ju ganska logiskt ändå. Att man känner sig väldigt trött om man är död.

Likes

Comments

Knut: Titta vad fint jag har gjort! Ingen får gå här och ingen får ta bort det här!

Okeej! Nya stilen hemma hos oss alltså!

Likes

Comments

Det här med syskon kan vara världens finaste eller ibland rena katastrofen (när de slåss och bråkar). Men igår inträffade en sån där världens finaste stund.

Rut hjälpte Knut att klä på sig på morgonen och kom på att hon ville hämta Knut på förskolan på eftermiddagen. Vi har sagt nej till det hittills men nu kändes det som att det kan vara rätt tid för det. Och vi bor så otroligt nära förskolan så det underlättar ju. Så Knut och Rut fick komma överens om att Rut skulle hämta och Knut blev ju så glad!

Sen på eftermiddagen började Rut med att plocka fram saker för att ha skola med Knut när hon hämtat honom. Sen gick hon och hämtade, Martin ringde och förvarnade förskolan, och vi väntade på att de skulle dyka upp. Det tog lite lång tid så vi hann bli lite oroliga men precis när Martin skulle gå ut genom dörren för att möta upp dem så kom de gående utanför dörren, och var så glada.

Sen lekte de skola ett bra tag.

Knut pratar förresten mycket om att han vill börja skolan men nu har han lärt sig att först ska man börja förskoleglass. Låter mycket roligare än förskoleklass. Men det är ju fortfarande nästan två år tills dess.

PS: Knut har pyjamasparty hela veckan på förskolan, därav pyjamasen.

Likes

Comments