Författare: Eli Åhman Owetz

Titel: En sommar på luffen

Format: Pocket

Förlag: Pocketförlaget

Antal sidor: 291

Finns att få tag i hos: Bokus och Adlibris m.m

Handling (från bokens baksida):

En vild ide...

När trettioårskrisande Anna-Lisa ramlar över romanen "Vägen till Klockrike" på loppis tar hennes liv en ny vändning. Hon fascineras av berättelsen om luffaren Bolle och bestämmer sig för att själv gå på luffen i Sommar-Sverige. Skaffa sig mat och husrum genom att måla staket och klippa gräs. Tjäna pengar på det hon är allra bäst på, att fynda dyrgripar på loppis och sälja vidare. Fundera över vad hon vill göra med resten av sitt liv. Och kanske finns där ute någonstans en kille för henne?

En omöjlig man...

Men deb flirtiga raggaren som ger Anna-Lisa lift i sin risiga Cheva är verkligen så långt från drömkillen man kan tänka sig. Hur kan någon vara så irriterande?

En sommar som förändrar allt...

När luffen går mot sitt slut har Anna-Lisa vandrat många mil genom Roslagen, Norduppland, Bergslagen och Östergötland. Hon har mött både snälla och farliga människor, jobbat sig fram och sovit under stjärnorna. Och tagit ett beslut som förändrar hela hennes liv.


En sommar på luffen utspelar sig före de tidigare utgivna böckerna i Anna-Lisa serien, Anna-Lisas Antik och Flickorna i speceriaffären.


Vad tyckte jag om boken:

Jag hade aldrig hört om Anna-Lisa böckerna tidigare. Men så var jag i en bokaffär och frågade om några somriga böcker att läsa under semestern och då var En sommar på luffen en av dem jag fick i handen. När en på jobbet såg mig läsa boken och frågade om jag läst de tidigare böckerna i serien blev jag överlycklig över att få veta att det fanns fler böcker om Anna-Lisa då jag verkligen älskade hennes personlighet! Anna-Lisa är en person som jag hemskt gärna skulle vilja ha som vän. Jag får en känsla av att man inte skulle ha tråkigt särskilt ofta om man kände någon som henne.

Och Ralf! Jag vet inte vad jag ska säga mer än OMG! Ge mig en egen Ralf! Vilken karl!

En sommar på luffen gav mig riktig sommarkänsla och jag kan inte vänta på att få åka ut på loppisar och glida runt på större och mindre vägar i vårt fina Sommar-Sverige. Boken var lättsam och hade precis rätt humor för mig! Eli Åhman Owetz har skrivit så man verkligen kan känna allt som Anna-Lisa känner och man fick verkligen vara den där tjejen som bestämt dig för att spendera en sommar på vägarna. 

En sak jag också älskade är den lilla intervjun med författaren som fanns som extramaterial längst bak i boken. Svaret på sista frågan i intervjun fick mig att rysa! 

Så är ni ute efter humorfylld, lättsam, romantisk, somrig och underhållande läsning så kan jag starkt rekommendera En sommar på luffen! Jag själv ska precis påbörja nästa bok om Anna-Lisa (som egentligen är den första boken), Anna-Lisas Antik.

Betyg: 5/5 Valar! 🐳Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments