Header

Svenska Mad Artwork släpper sitt debutalbum I still breathe nu den 10 oktober, och i-och-med detta så blev jag erbjuden att göra en recension på skivan vilket jag mer än gärna gjorde! 

Bandet, som är ifrån Uppsala, levererar skön, tung rock där man kan ana lite influenser av Halestorm i låtarna! Framför allt så tycker jag själv att det är så kul med en kvinnlig sångerska som kan riva loss, det behövs lite nytt kvinnligt blod i en ganska mansdominerad genre av musiken, så detta band var verkligen mer än välkommet! Låtmässigt så pendlar det lite mellan ett mjukare sound till hårdare rock och både instrumentalt och röstmässigt klarar de det alldeles utmärkt! Det är dessutom väldigt skönt att se ett nytt band som faktiskt vet vilken genre de vill tillhöra och har gjort en skiva med ett genuint sound, vilket inte tillhör vanligheten numera. Bara det är ett gigantiskt plus och har de redan hittat det till sitt debutalbum så kommer det utan tvekan fortsätta att gå lika bra för deras utveckling och jag hoppas jag kommer få höra mer av dem i framtiden! 

Så detta är ett band jag verkligen kan rekommendera att man kollar in om man gillar rock överlag eller är ett fan av Halestorm, ni lär inte bli besvikna! Är ni dessutom i Uppsala eller i närheten så skulle jag tipsa er att gå på deras releasfest om ni kan! Jag själv har inte möjligheten att gå, men hade jag kunnat så hade jag åkt upp utan tvekan!

Länk till deras hemsida: http://madartwork.com/

Länk till facebook: https://www.facebook.com/madartwork

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments