Team 7punkt0

Hej på er!
Well, nu börjar vi bli ett härligt gäng här, så jag tyckte att det var dags för en liten uppdaterad version av mig och @7punkt0

Mitt namn är då Jeanette, men är mer känd som @Mamaizon på sociala medier och det är jag som är grundaren av 7punkt0.

Hej på er!

Så vem är jag då?
Jo, jag kan försöka få till en snygg presentation 😉 😇 *host*
Jag är född 86, gift(ig) 4-barnsmamma med barn födda '07, '11 & 2x'17, är för tillfället mammaledig (hur "ledig" en nu är när man är hemma med twins) annars så jobbar jag som fritidsledare dvs med barn i åldern 12-18 år i skolan och på deras fritid.

Jag är en rätt häftig person om jag får säga det själv. 😎🤘🏻

Är en lättsam person som tar livet med en klackspark, med rätt sjuk humor, är rak och ärlig utan krusiduller med skinn på näsan. Ironi och sarkasm ligger mig varmt om hjärtat, och det är väl inte alltid så populärt hos vissa - men det skiter jag i! 😂 Jag kör mitt race och bjuder gärna på mig själv. 😏

Annars i mitt liv, som i så många andras, så kämpar jag mot samhällets normer, hjärnspöken och en kronisk sjukdom vid namn #fibromyalgi.
Jag har sen barnsben alltid haft en osund relation till mat.
Kalla mig känslomänniska. Jag äter mina känslor, så kan vi uttrycka det.
Jag har vägt så mycket som 140kg (utan graviditet) och kämpat mig neråt, lyckades gå ner nästan 50 kg innan jag blev gravid (största gåvan!) och på operation hade jag gått upp till 123 kg. Så där är jag nu.
Skapligt nöjd över mig själv och min kropp - över vad den lyckats åstadkomma, fått utstått och hur mycket jag misshandlat den - för typ 17 år sen, så vägde jag 63 kg. Men inte ens där och då så tyckte jag om mig själv. Jag ägde inte mig själv och mina tankar.
Idag kan jag säga att jag lärt mig så mycket mer… Mitt värde sitter inte i vilken storlek jag har på kläderna, eller vilken hårfärg jag väljer att lägga pengarna på. Mitt egenvärde är så mycket mer idag och jag önskar att jag hade känt så när jag växte upp.
Idag, så vet jag bättre.
Jag vet att jag kan, om jag vill - förändra mitt utseende, jag menar “been there done that”.
Det är jag som styr skutan helt enkelt.

Självklart så har även jag sämre dagar, jag är inte mer än människa och det är där och då som mottot som grundade 7punkt0 kommer in (läs mer om det i bloggen, länk hittar ni i profilen) 😉

Jag är idag överviktig efter en tvillinggraviditet & skitviktig för mina barn- så mitt välmående är prio ett, det är där, här och nu som en förändring ska och kommer att ske! MEN: vikten är INTE på priority listan som för 2 år sen… Nu handlar det mer om att hitta min #sizelycklig och faktiskt börja uppskatta, anamma, #allastorlekarärvackra.

Jag får ofta frågan vad #7punkt0dieten är…
Well, den handlar inte om någon “diet” utan om att finna sin väg i vardagen… och givetvis är alla våra vägar olika.
Britt-Marie kanske MÅSTE äta #rawfood för att hennes kropp inte pallar alla “e och hela alfabetet” som finns i maten idag.
Och Gullan kanske behöver gå hos #viktväktarna medans Kerstin hänger hos #itrim. Det är här vi är olika, men vi har ändå samma mål: att få må bra!
Att må bra med och i sig själv.
Så om det nu är utan mätning, vägning och allt du nu kan göra med maten eller att följa ett #kostschema så är det så. Huvudsaken är att du mår bra!
Ingen mår bra av att jojobanta (säg någon som inte testat?) - nej, det handlar om att hitta balansen mellan välmående och vardagen!
Det är absolut inget fel i att äta gott och må gott, det ligger ingen #shame i att faktiskt leva #livet och njuta.
Jag hoppas att Ni fått en bild av vem jag är och jag hoppas att Ni hänger på!
Xoxo //@Mamaizon #team7punkt0

Gillar

Kommentarer