Boken jag läst heter Hungerspelen och den har en spännade handling. Jag har läst alla tre men jag ska skriva om den första. Boken var även med 2008 som bästa äventyrsbok. och författaren till boken heter Susanne Collins. Om jag skulle betygsätta boken skulle jag ge den en 4,5 för den var bra, men även fattades något för en 5. 

Boken handlade om Katniss som ställer upp frivilligt för sin syster i ett spel om att en person överlever. Katniss bor distrikt 12 och det finns 12 olika distrikt. I spelet handlar det om att 2 personer från samma distrikt kommer in i en arena för att kämpa för sitt liv. Katniss hamnar i arenan med Peeta som är bagare och hon var väldigt duktig på att skuta pilbåge då har hon en starkare chans att överleva. Hon får vara med om mycket inan spelen och när spelen även börjat.

Likes

Comments

Boken handlar om Eddie och Elsa. Eddie är klassens värsting som stjäl och skiter fullständigt i skolan. Men en dag kommer en ny tjej till klassen. Hon heter Elsa och kommer från en liten skola med en lung klass till Eddies klass där det är väldigt skrikigt. Ingen verkar gilla henne och Elsa längtar tillbaka till sin gamla klass. Eddie känner igen Elsa från en bild på sin mobil och när Elsa berättar att hennes mobil blivit stulen uppstår problem för Eddie. Historien är uppdelat i två olika perspektiv ett för Elsa och ett för Eddie alltså två historier i en bok., Den som läser boken får själv bestämma från vilket perspektiv man vill börja att läsa men jag skulle rekomendera att börja med Eddie. Tyvärr slutar boken mitt i det spännande och jag kan inte hitta en andra del. Boken var spännand och det var väldigt bra att man fick läsa från bådas perspektv. Boken har ca 130 sidor och är lättläst. Jag rekomenderar boken från 8 till 14 men såklart kan du läsa den om du är yngre eller äldre.Boken är skriven av Thomas Halling. Den var bra men inte den bästa så den får 3 av 5 aliens


👽👽👽

kram A

Likes

Comments

Hej!

Vi i klass 6:a har skapat en bok blog​g som vi hoppas att ni som läsare kan ha användning av. Våran blogg kommer innehåla bland annat om böcker och våra recensioner om boken.

kram 6:a

Likes

Comments