Vem kan leva utan glass?

Innehåller affiliate-länkarRecept, Dessert, Glass

Hej hej.

Vem kan leva utan glass? Inte jag iallafall....... Nu har jag gått och funderat länge på hur man kan göra glass som är lchf vänlig. Gillar inte yoghurt med frysta mixade bär som ofta rekommenderas..... Idag trillade polletten ner och jag kom på att det är ju inte alls så svårt! Det är ju "bara" att göra en laddning smet till frozen cheese cake fast utan socker då förstås. Smaksätta kan man ju göra med olika bär eller osötad hemkokt sylt om man vill. (äter man strikt kanske man ska låta bli bären) Själv äter jag lite blandat, både strikt och liberal.

Jag gjorde glassen i muffins/bullformar den här gången eftersom glassen blir väldigt hård om man gör den i en större form, men självklart går det också bra om man vill det. Glassen behöver tas fram en liten stund innan den ska ätas så den hinner tina lite, den blir så mycket godare då.

1 sats ca 20 formar

4 ägg

½ dl sötströ (om man vill)

2 krm vaniljpulver eller skal av 1 citron.

3 rutor mörk choklad, riven

200 g philadelphiaost

4 dl vispgrädde

Gör så här

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.

Vispa vitorna till ett hårt skum i en rostfri bunke och vänd försiktigt ner dem i smeten. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.

Frys in i ca 6 timmar innan du äter glassen.

Gillar

Kommentarer

ffeliciaholmgren
ffeliciaholmgren,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229