Het ytterfilé

Kött & färs, Recept
Hej igen.Här kommer receptet på ytterfilén. En lättlagad rätt med mycket smak som vi lagar ofta är hemma.
4 port
500g ytterfilé1 gul lök1 ask färska champinjoner (250g)3 dl vispgrädde1 dl lätt cremefraishe1 msk Ox fond
1-2 vitlöksklyftor1 msk kinesisk soya1-2 tsk sambal oelek Salt och svart peppar

Gör så här
  • Skiva filén och salta och peppra. Bryn den hastigt i smör i en stekpanna och lägg över dem i en annan gryta.
  • Hacka löken, ansa och skiva champinjonerna och stek även det tills löken är glansig och lägg över i grytan.
  • Slå på grädden, creme fraischen, soya, sambal och fonden låt puttra ihop ca 10 minuter på låg värme. 
  • Servera med fullkornsris eller annat tillbehör samt en god sallad.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229