Fläskfilé med lingonsås

Dagboken, Recept, Kött & färs

Hej.

Galet vad segt det är att logga in på nouw på kvällarna sedan sista uppdateringen 😡 Har försökt att publicera detta inlägg i flera timmar men det har inte funkat. Funderar starkt på att bojkotta nouw och hitta någon annan portal att blogga på, frågan är bara vilken? Känns jätte trist för jag gillar ju upplägget här för övrigt.

Idag blev det en tidig lunch. Har varit på klubben och tränat Nose work och fordons sök hela eftermiddagen. En riktigt rolig dag med massor av olika sök. Allt från bilar och cyklar till fälgar och annat skrot. Kul också att James går från klarhet till klarhet! Kommer bli en kanonhund på tävlingar. den 28/10 ska vi göra doftprovet sen kan vi anmäla oss på tävling.

Tänkte dela med mig av receptet på fläskfilén vi åt idag. Fick det för några år sedan av min chef på mitt gamla jobb. och det är en perfekt rätt att laga när man inte har tid, den sköter sig själv i ugnen.

Fläskfilé 4 port

1 fläskfilé ca 650g

1½ dl lättsockrad lingonsylt

1 dl kinesisk el japansk soya

2 köttbuljongtärningar

3 dl matlagningsgrädde 15%

Sätt ugnen på 225°.

Skiva fläskfilén och lägg i en smord ugnsfastform.

Bred lingonsylten över köttet.

Häll över sojan. Smula över buljongtärningarna. Häll över grädden.

Grädda i ugn i 35 - 40 minuter. Skydda med folie efter halva tiden.

11 SmartPoint för en port. Lägg till för potatis, ugnsrostade rotfrukter eller ris.

För den som räknar kcal innehåller 1 port 403 kcal.

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Såg gott ut! 😊nouw.com/evelinarou
Felicia
Felicia,
åh vad gottfrokentv.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229