Blåljus & sirener

Dagboken

Hej! Jag har inte glömt bort Er, även om det kanske verkar så. Det har varit så sjukt mycket att göra veckan som gått så bloggen har fått hamna åt sidan lite.

Men en kort sammanfattning av veckan är att 1 vecka på rättspsyk är gjord (4v. kvar), blivit stoppad av polisen, tränat Nose work, jobbat helg, haft bilen inlämnad och skrivit lite på tentan och levt på matlådor.

Polisen då?

I torsdags morse på väg till praktiken så såg jag polisen komma från vänster i första rondellen. Jag lyckades komma iväg före dem men fick dem precis bakom mig. Tänkte inte mer på det mer än att jag var lite extra noggrann med att hålla hastigheten (som man gör), de svänger nog av motorvägen tänkte jag för jag hade bestämt mig för att åka andra vägen in mot Örebro. Sagt och gjort, jag svänger av och åker höger. Ser då att polisen följer efter mig och jag svär högt för mig själv för jag har lite bråttom och vill köra på lite.

Jaja när jag åkt någon kilometer eller två på den vägen, fortfarande med polisen bakom mig så slår de på hela paketet med blåljus, rödljus och sirener. Först så tänker jag att de fick ett larm och tänker köra om, Men sedan inser jag att det är mig de vill stoppa. Kör in mot kanten och stannar, varpå den ena polisen kommer upp på min högra sida och kollar in i bilen. Jag vevar ner rutan och säger hej. Då säger han att kollegan kommer på andra sidan. Så jag vevar ner där också och får visa körkort. De frågar ifall det är min bil och om jag vet varför de stoppar mig. Eftersom jag inte kört för fort eller något annat så svarar jag ju naturligtvis nej på den frågan.

- Vi vill bara tala om att du inte har några bakljus 😲 Vi såg i rondellen att du bara har parkeringsljus bak. (Och så fick jag blåsa)

Till saken hör att jag kollade bakljusen kvällen innan då min far sagt att jag bara hade ett fungerande bakljus. Och då lös båda!! Och det var inte heller parkeringsljus för självklart klev jag ur bilen senare på parkeringen och kollade!

Nu kan man ju undra varför de slog på hela arsenalen med blåljus för att stanna mig och påtala att mina bakljus inte fungerade! Min teori är att antingen hade de haft en långtråkig och händelselös natt eller så letade de efter någon annan som gjort något skumt eftersom de kollade in min bil så jäkla noga.

Hur som helst är ljusen fixade nu så nu slipper jag fler adrenalinkickar halv 7 på morgonen.

Nu ska jag ta och fixa lite käk till morgondagens matlåda.

Ha en trevlig kväll.  • Dagboken
  • 1 458 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229