Svarta bananer vad gör man?- Banankaka såklart!

Innehåller affiliate-länkarRecept, Bullar & Kakor

Hej hej.

Idag har jag verkligen fått massor gjort (klappar mig själv lite på axeln) har inte suttit ner på hela dagen faktiskt, jo när vi åt lunch men inte annars. Har storstädat hela huset och bäddat rent. Tvättmaskinen har gått varm och hunden har fått både träning och långpromenader. Varit och handlat och tankat bilen. Och sist men inte minst så har jag bakat!

Var jag har fått all denna energi ifrån vet i sjutton, det var länge sen jag kände mig så här pigg. Men nu har jag både ont i ryggen och ont i fötterna. Så nu tänker jag dö i soffan resten av kvällen.

Hittade ett par svarta bananer i fruktskålen och tänkte att jag måste göra något med dem, är ju synd att slänga bort! Så jag slängde ihop våran favorit banankaka. Detta recept har jag haft sen tonåren och bakat många, många gånger och den har aldrig misslyckats! Godast blir den om den är lite kladdig i mitten tycker jag.

Banankaka

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 bananer

2 ägg

3 3/4 dl vetemjöl

1½ tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl lättmjölk

Gör så här.

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en sockerkaksform.

Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt. Blanda i de mosade bananerna.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsockret och rör ner i smeten. Sist så blandar man i mjölken.

Häll upp i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen. 175 grader i ca 45 minuter eller tills kakan känns torr.

Hela kakan innehåller 2822 kcal, dela det med antal bitar som du får ut på kakan för att få reda på värdet för en bit. Tänk på att värdet bara är ett ca värde då bitarna inte väger lika mycket. Ex. på 15 bitar blir det ca 188 kcal / st.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229