Januari: Atmosfär

En dag för inte så länge sedan ställde Tobias en fråga till mig. Den var inte så stor och viktigt som en del kanske tror, utan löd såhär: "Orkar du stå ut med mig ett år till?". Min spontana tanke var "inte fan vet jag?" Men med munnen full av mat (han vet verkligen när han ska välja sina tillfällen) och en massa kärlek i hjärtat, så svarade jag självklart ja!

Han hade en idé om att vi skulle välja om 6 restauranger var i Malmö, oberoende av varandra, och sedan ha en dejt varje månad. Super rolig och söt idé och tro det eller ej, vi valde inte en enda restaurang lika! (Vi skrev på separata papper och tror även jag skrev mina ca 2 veckor efter honom, jag var inte lika taggad som honom till en början).

Hur som haver. Igår var det dags för dejt nr 1. Vi tog en restaurang från min lista, Atmosfär. Detta är ett ställe Tobias besökt ett par gånger förut, men aldrig jag.

Klockan 18.30 hade vi ett bord bokat och som de matnördar vi är hade vi redan bestämt vad vi skulle äta. Vi beställde vars en kvartersmeny vilket bestod av 4 olika rätter

Vi startade med att beställa en flaska Nostre Païs (2014) och fick sedan in första rätten som var en getost på fritésallad med betor, valnöt, vanilj och örter. Denna rätt var fantastiskt god, dock är jag en getost junky, men oj vad jag njöt!

Nästa rätt var nog en av de godaste soppor jag ätit. Min absoluta favorit hittills finner ni faktiskt på min nuvarande arbetsplats (Wallmans Cirkusbygningen i Köpenhamn)

Denna soppa hos Atmosfär, gjord på kastanj och svamp kan vara den godaste jag ätit på länge, fastän färgen på soppan inte var så festlig. Alltså är det tur att det faktiskt är smaklökarna som bestämmer.


Sista rätten innan dessert var Oxbringa med morot, äpple och pepparotssås. Denna rätt var den enda som inte imponerade (alls) på mig. Tvärtom. Jag gillade det inte alls, dock vill jag ej beskylla Atmosfär för det, jag kunde bara inte minnas att jag inte gillade Oxbringa, förrän jag fick in den. Detta torra salta kött är inget som faller mig i smaken, dock tyckte Tobias att det var super gott och vi båda älskade all tillbehör! Framförallt moroten.Sista rätten för ikväll var (världens minsta -helt ärligt Pinchos style) Creme Brulee. Detta är en dessert jag ALDRIG gillat, sedan jag var 8 år har detta varit min ångest dessert. Jag har alltså med glädje hellre ätit en torr sockerkaka istället. Men! Atmosfär hade en underbar Creme Brulee. Den var söt och krämig på insidan och sockret på toppen var bränt, men inte till den graden att jag trodde jag själv hade gjort det.


Tobbe tog en konjak och vi båda kaffe innan vi avslutade kvällen. En bra start på vår 12 dates a year.

Gillar

Kommentarer

linneafunck
linneafunck,
Helen
Helen ,
Åh vilken ide o kul att ni delar med er. Lycka till med de andra 11 daterna, ser fram emot att följa er. Kram fr mig ❤️😘
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229