TOMATSUPPE UTEN MELKEPRODUKTER

Det regner utenfor vinduet. Høsten er på vei. Ser antydning til gule blader på trærna. Skolen er startet opp, både for de minste og for de større her i huset. Og når man kommer hjem hutrende fra skoleveien, eller fotballtrening er det utrolig deilig å tørke seg opp og varme seg på en deilig suppe. Her i huset er det tomatsuppa som er favoritten. Og den er både næringsrik og har verken melkeprodukter eller gluten i seg. Men den går ned på høykant. De minste spiser suppa gjerne med polarbrød eller litt makaroni. Vi voksne har gjerne litt egg og basilikum i suppa. Men her er det bare fantasien som setter grenser.

DU TRENGER:

1 rød løk

1 gul løk

10-12 tomater

vann

salt og pepper

ev litt rømme fra Oatley

SLIK GJØR DU:

1) Hakk opp løken og brun dem i olivenolje oppi gryta

2) Hakk opp alle tomatene og tilsett med et par kopper med vann og gi det et oppkok.

3) Kjør suppa i en blender før du heller den tilbake i gryta for å ferdigstille den. NB! Siden jeg ikke har en blender som tåler supper over 80 grader blender jeg den før den når kokepunktet og heller den tilbake i gryta for oppkok.

4) Tilsett litt mer vann om trengs etter at suppa er blendet. Tilsett salt og sukker etter smak og ev et par spiseskjeer med havrerømme fra Oatley

5) Gi det hele et oppkok og la den småkoke noen minutter.

​Neste uke er det allerede høstferie fra skolene, og vi skal på hytta et par dager. Etter flere uker over bøkene i EØS rett skal det bli deilig å ha et par dager fri, og bare slappe av. Noen som har høstferie denne uka?

Liker

Kommentarer

martineeljostveit
martineeljostveit,
Den så utrolig god ut <3
nouw.com/martineeljostveit
susannem
susannem,
Nam! Her hadde vi faktisk tomatsuppe til middag i dag – det er jo såå godt innimellom 😃
nouw.com/susannem