BRINGEBÆRSAFT UTEN SUKKER

I vår familie er vi opptatt av å vite hva vi får i oss. Dessuten prøver jeg å kutte ned kraftig på sukkerbruken. Og hjemmelaget bringebærsaft er veldig populært blandt både barn og voksne her i huset.

Nå er jo bærsesongen litt på hell, men det er fremdeles steder du kan få kjøpt bær slik at du kan lage god og sunn saft.

Jeg lager saftsirup slik at jeg lett kan fryse det ned og ta opp gjennom vinteren. Saftsirup betyr at du må tilsette vann før du drikker det, akkurat slik som saften du kjøper på butikkene. Hvor mye vann du trenger til sirupen avhenger litt av sirupblandingen.

DU TRENGER

3 kg bær
1 liter vann
200 gr stevia

FREMGANGSMÅTE

Kok opp bærene i vannet og la det koke 5 min.

La blandingen renne gjennom en saftsil. Jeg lar det gjerne renne godt og vel en halvtime. Mot slutten trykker jeg bærene godt mot silen slik at all saften kommer ut.
NB! Det som er igjen av bærene kan brukes til syltetøy. Oppskrift på syltetøy finner du HER.

Tilsett steviaen og la saften koke opp. Fjern skummet underveis og la det koke til saften er klar.

Jeg bruker å fryse saftsirupen i isbitposer. Så tar jeg ut 3-4 biter pr mugge når jeg skal ha saft og tilsetter vann.

Jeg har allerede laget kaserolle full av saft, men her i heimen har saften fått bein å gå på og jeg tror jeg må lage en til blanding før sesongen er over.

Du kan jo selvsagt lage hvilken safttype du vil bare ved å bytte ut bærene.

Liker

Kommentarer

martineeljostveit
martineeljostveit,
Det er så kjekt å kunne gjøre og lage slikt selv, helt fra bunnen av <3
nouw.com/martineeljostveit
glimt
glimt,
Dette hørtes skikkelig godt ut 😋 Hjemmelaget gir alltid best smak og dom du sier, man vet hva man får i seg. Dette skal testes 👍
nouw.com/glimt