Sitter här på flyget ned till soliga Marbella och funderar på det här med hår. Otaliga gånger har jag fått höra ”Du kan inte ha långt hår när du är över 40 år!” Nähä! Varför inte då undrar jag? För, guess what? Jag har ju det så då är det ju fullt möjligt, eller hur?

Det lustiga är att det är enbart kvinnor som påminner mig om detta faktum hela tiden. Jag har aldrig nånsin fått höra det från en man.

När jag frågat varför jag inte kan ha långt hår vid min ålder har jag fått lite spridda svar.


  1. Långt hår är BARA för ungdomar.
  2. När man är över 40 då SKA man ha kort hår. Hår efter sin ålder helt enkelt.
  3. Ska håret bara hänga där då eller? Och min favorit:
  4. Om en man ser dig bakifrån så tänker han, jävlar vilken het brud! Sen vänder du dig om och då ser han att du är en gammal kärring!!!

Ve och fasa tänker jag... Eller, guess what, är det inte bättre att se het ut från åtminstone ett håll än att se ut som en gammal kärring både bakifrån och framifrån?

Jag vet inte vad detta bottnar sig i... Är det någon som vet så berätta gärna? Jag har alltid undrat över det. Kanske är det den vanliga gamla svenska avundsjukan? För faktum är att alla kvinnor KAN inte få långt hår. Håret slutar helt enkelt att växa vid en viss längd. Och faktum är att håret blir tunnare med åren och därför kan många äldre inte ha långt hår. Men, grattis till oss som har tjockt hår, säger jag! Let it grow, be wild and beautiful! :-)

Jag klippte mig faktiskt häromveckan. Kände att jag behövde ta ett rejält tag eftersom det var ganska slitet. Ta 10 cm sa jag till kvinnan på den norska salongen. Hon tog minst 20 cm och dessutom så tunnade hon ut det. Jag var inte nöjd alls... Jag vet inte heller varför frisörer så gärna vill tunna ut håret? När jag frågade henne varför jag inte kunde få behålla mitt hår tjockt svarade hon ”Det kan ju inte se ut som om det är klippt med en yxa!”

Suck...

Men det växer så det knakar så snart är det långt ned på ryggen igen. I just need to hold on :-)

Likes

Comments

Ja, jag fyller ju faktiskt hela 50 år i år :-) Kanske är det på tiden att jag börjar blogga om hur det är att vara en kvinna i denna magiska ålder, om tiden före och tiden efter. Jag kommer säkert att få på tafsen för jag kommer att vara naken och ärlig om mina upplevelser, men på tafsen får jag hela tiden, so what? Har blivit för gammal för att bry mig helt enkelt :-) Hoppas ni vill vara med mig på denna resan! 😊

Be brave! Even if your not, pretend to be!

Likes

Comments