Mumsiga dinkelrutor som passar perfekt som frukost bröd. Eftersom att det innehåller både äpple och morot blir dem verkligen otroligt saftiga🍎🥕😋
Ingredienser
1/2 pkt jäst
6 dl fingervarmt (37 grader) vatten
1/2 dl olivolja
1 nypa flingsalt
1 stor morot
2 äpplen
2 msk honung
1 dl solrosfrön
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl dinkelmjöl
1 dl valfria fröer
Gör så här:
Skala och riv moroten och äpplena. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt olivolja, salt, morot, äpple och solrosfröna.
Tillsätt mjölet lite i taget. När allt mjöl är tillsatt kommer degen att vara ordentligt klibbig men dinkelmjölet kommer suga upp en del av vätskan.
Låt jäsa i 50 minuter.
Klä en form med bakplåtspapper. Häll i degen och strö över valfria fröer.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen ca 30-40 minuter.
Grundreceptet kommer från köket.se
Hoppas att ni gillar receptet💕
Kramis😊
/Julia💞