Idag måste jag påstå att jag överträffat mig själv i matlagning. Jag gjorde en soppa som va gudomligt god! Och de som äter viktväktarkost kan njuta av att den bara kostade 2sp! Men oavsett rekommenderar jag ALLA att prova den! Den var gudomlig!

Förberedelsetid: ca 10min
Tilllagningstid ca 10min

1 gul lök
1/2 vitlök
1 paket (500g) krossade tomater
1 paket (370g) krossade tomater med vitlökssmak.
1 rågad t-sked sambal oelek
Salt och peppar efter smak
2 grönsaksbuljonger
1/2 dl créme fraiche 34%
Flytande smör.

- finhacka (eller i skär i valfri storlek) och stek löken så den blir mjuk. (Den ska inte få färg, bara bli mjuk)

- tillsätt de pressade tomaterna och lägg i buljongerna.

- pressa i vitlöken.

- vänta tills buljongen smält och tillsätt i créme fraichen.

- salta och peppra lite och tillsätt sen sambal oelek.

Servera med eventuellt en klick créme fraiche i (valfritt)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter dagens tävling, Den började bra, men slutade i vapenfel. När jag sköt på näst sista stationen klickade min pistol och jag tänkte då att jag kunde dra bak hanen för att se om jag kunde lösa felet själv, den satt dock där den satt vilket var bra. Hade den laddat om hade jag skjutit och det kunde sprängt pipan om jag haft otur, men nu skedde inte det, men pga mitt vapenfel fick jag skjuta om och att stå där och skjuta helt ensam med allas blickar mot ryggen var något jag inte gillade, jag satte för mycket press på mig själv med de blickarna, och därför sköt jag väldigt dåligt på de två sista. Så där har vi ett arbetsområde jag behöver träna på innan jag åker på SM (vilket jag planerar försöka ta mig på i år om jag är tillräckligt bra) Men dit är det långt kvar och än har jag flera månader på mig att kunna träna upp den presstoleransen. Nu ikväll väntar tentaskrivande och tentafilande, förhoppningsvis får jag båda uppgifterna klara idag, annars skickas de in imorgon.

Likes

Comments

Och ÄNTLIGEN, äntligen så kommer dagen för tävlingen den som jag längtat efter hela veckan som fått den att gå riktigt långsamt !

Det är pistolskytte tävling i fältskytte där det går ut på att träffa mellan 1-6 figurer under en viss tid. Den längsta tid jag skjutit med var 12 sekunder. Inte nog med att det ska gå snabbt, utan vissa av målet är rörliga, dvs, de står inte still, vissa av dem kan snurra, vi har en gunga som gungar fram och tillbaka med tavlor på. Vissa gånger vänder tavlan fram 3 sekunder är borta 3 framme 3 borta 3 framme 3 och sista gången den vänder bort är skjutningen över. Det innebär att du har 9 sekunder att skjuta 6 skott. Två i varje visning av figur. Men det måste inte vara rörliga mål, det kan vara så att man skjuter på lerduvor, de är svåra, men också på julgranskulor. 6 skott i vanliga kiwi stora julgranskulor, med dessutom två mindre än det. De var RIKTIGT roliga att skjuta på!!

Idag Arvika som tävlingen är på och vi börjar dagen med 2 stekta ägg och 3 körsbärstomater jag kommer koka två ägg + kaffe sen och ha med mig så jag har något att äta mellan varven på tävlingen förutom kaffet som jag tänker dricka i bilen. Första varvet skjuter jag med en 22kalibrig pistol, mild för handen har ingen rekyl alls. Andra varvet skjuter vi lite grövre och går med revolver, den är 38 kaliber och smäller betydligt mer... och är generellt svårare att träffa med trots större skott. Men skjuter jag idag som inskjutningen igår, så kommer det gå riktigt bra idag!

Dessutom planerar jag att om jag får möjlighet fråga de äldre männen med svartkrutsvapen om jag skulle få kunna testa skjuta en runda... det är något speciellt när de skjuter svartkrut. Lukten, all den rök som blir, smällen. Det låter konstigt men man får en svag adrenalinpåslag när man hör någon skjuta svartkrut. Så idag ska jag försöka om någon skjuter det våga fråga om jag får testa.

Den vita cirkeln på bilder över symboliserar mitt i tavlan.

Likes

Comments

Igår kväll städade jag lite smått, jag bytte gardiner började plocka ner julgranens klädnad för förberedelse av utkastning någon gång när jag har tid, som blir eventuellt nästa vecka. Men jag fick sånt städsug igår efter jag städat köksbordet och bytt duk så idag blev det resten av köket med skrupp och liknande. Senare blir det att ta tag i sovrummet med damtork och småplock. Men innan dess blir det lite pistolskytte och inskjutning inför tävlingen på lördag då jag byter skott och då de har en annan laddning krutmängd i sig går de annorlunda och det måste jag kolla nu hur jag ligger och eventuellt skruva om.

Likes

Comments

Jag är en sån här person som gärna vill en massa saker men som inte är så jätteduktig på att få det att hända, dessutom är jag väldigt duktig på att skjuta på saker tills dagarna innan saker och ting ska ske. Samma gäller med skoluppgifter tyvärr, men nu sen jag börjat universitet har jag faktiskt blivit bättre att ta ansvar och faktiskt sätta mig ner och plugga. Sitter med en tenta nu, som orden flöt på väldigt bra på så är snart klar, men den gör jag klart efter maten, håller på att laga Rotmos... Är kanske lite onyttigt förtjust i det, har aldrig gjort det förr men, idag testar vi.

Likes

Comments

Idag är första universitetsdagen efter jul uppehåll, det har varit en alldeles för kort jullov då jag personligen känt att den bara susat förbi. Så idag ska jag plugga, jag ska skriva tenta, och allmänt sen tror jag att jag ska ta det lugnt.

Jag har (klumpig som jag är) insett att fingrar är inte lika lätt att hyvla som ost är.... Jag skulle hjälpa en hyvla ost och ta bort den röda kanten på det, varav att den va stengård så jag slinter med hyveln och rakt in i tummen, som det ser ut är det ca en halv cm (0.5) på det djupaste stället... och det slutar aldrig blöda, det var lite lugnt nu imorse förutom att hudfliken inte helt vill fästa, men efter duschen grät mitt finger lite blod.. Jag får helt enkelt ta med mig x-tra plåster till universitetet, igår blödde jag igenom 4 plåster.

Igår kväll line-artade jag klart en till bild, så nu har jag bara 3 bilder kvar att line arta i datorn och sen även en bild till att måla, vilket jag nog gör på resorna hem och till universitetet.

Likes

Comments

Nu har jag varit borta länge nog! Jag har haft så mycket att göra på sistone att jag inte haft tid till annat än att skriva tenta den tid jag varit hemma. Fredag, lördag förmiddag var fullt upptagen att fixa och dona uppe i klubbstugan tillsammans med mitt skyttegäng, vi blåste upp ballonger, klistrade tavlor. Frös in isblock i olika färger. Och allt det skulle skjutas sönder på söndag morgon då det var dags för tävling. På eftermiddagarna har jag spenderat på jobbet, och idag blir det jobb igen, Mellan vad jag gisslar på 9-21.30 för att imorgon åka till skolan! De ca två timmarna jag haft hemma har gått åt till att skriva tenta.

Likes

Comments

Att sitta på ett flyg klockan 06.40 och få gratis kaffe kändes lyxigt, att jag fick den för att mitt tidigare plan blev inställt och de tyckte synd om oss eller att vi fick den för att det var ett morgonflyg vet jag inte... men! godare kopp kaffe har jag nästan aldrig druckit. Den var jättegod. Nästa gång jag flyger lär det nog bli morgonflyg då också... Ni ska bara veta hur vackert det är!!

på den sida jag såg hela tiden kunde jag följa hur himlavalvet långsamt vaknade, hur himlen mer och mer fick regnbågens färger och hur ljuset började sippra sig fram över molnen... det var en magisk syn... men ännu mer magisk var den när vi skulle landa och planet helt vände om insåg jag att de andra passagerarna hade en ännu mäktigare syn, månen stod högt och stor, mäktigt. månskenet sken ner och lös på det fluffiga golv av moln och bildade som en drömbild av månen och moln. Det var hur vackert som helst, och om älvor och änglar finns och dansar på de ängar som finns gissar jag på att detta var den äng de dansar på.. Det var en helt otrolig syn!

Idag ska jag fika, hemma hos min mamma, även kanske släpa med målarblocket medans syrran masserar och måla lite. Idag ska jag försöka tvätta lite, samt line Arta lite så jag kan lägga ut lite mer bilder, har 4 bilder jag måste måla på datorn som jag skissat för hand, och nu ska målas i datorn. Vi får se hur långt jag hinner :)

Likes

Comments

Idag försöker vi igen då mitt flyg var inställt igår, det är mycket halkigare här än vad jag är van med o h det skapar problem i flygtrafiken, tänkte skriva igår men kvällen försvann i tecknande och att hämta den jag bor hos bror, sen sömn.

Men nu försöker vi åter igen att ta oss tillbaka hem, först flyg sen buss, den bör gå som den ska med tanke på att jag än inte fått ett sms om annat, men i och för sig, saker kan ändras. Det är 1 timme och 20 minuter till avgång.

Likes

Comments

​Vem kunde tro att ekbord är så djävulskt tunga? Jag pratar inte om ett litet plutt bord utan ett bord stort nog att ha 8 personer vid, 10 om man räknar med bordsändarna, två stora bastanta ben, och en pinne i mitten alla delar till bordet är minst 5 cm i tjocklek.

Nu till varför jag skulle flytta det, den jag bor på skulle jobba idag, och så han inte skulle komma hem från arbetsagen och hade städningen kvar tänkte jag att jag skulle flytta det, det va sjukt tungt, kämpade i kanske en kvart. Skulle ju passera en dörröppning som var för smal för dörren. I vilket fall lär jag ha träningsvärk imorgon, jag ville ge upp och strunta i det. men när jag fått för mig att nu ska jag göra detta och ställt in mig på det då jag planerade det redan igår, så var min envishet såpas stark att jag lyckades!

Likes

Comments