Tips för att hantera stress

Jag skrev ju ett långt inlägg om stress häromdagen och det känns som att man vill avsluta det med lite tips. Jag skulle kunna rabbla en massa tips för att stressa mindre, men det känns som att vi hört dem förr. Jag vill ändå lyfta några saker som man kan göra.

  • Öva på att avbryta det du gör även om du inte är klar. Det är väldigt sällan att-göra-listan är helt avbockad, utan det kommer alltid nya saker. Jag kämpar med detta varje dag då jag vill göra klart precis allt innan jag kan lägga mig och vila. Det slutar alltid med att det inte finns någon tid kvar för vila.
  • Försök bli medveten om vad du själv vill. Man hör om hur folk lyckats i karriären genom att komma först och gå sist, inte sova, inte ha tid att äta och det har nästan varit coolt att vara på gränsen till utbränd. Eller att gå upp fem på morgonen, träna och vara på kontoret två timmar innan alla för att man på så sätt skulle ha vunnit två extra timmar. Ni vet Fredrik Eklund typen.. Det är mycket möjligt att man måste leva så ett tag om man är entreprenör och ska bygga upp ett nya bolag, men helt ärligt - hur många av oss är det. Kom ihåg va DU vill och vad DITT mål är. Personligen så finns det mycket mer än jobbet som jag bryr mig om.
  • Kom ihåg att du inte är så viktig som du tror (det låter så hårt haha!). Såklart är vi alla viktiga, men när man är uppslukad av stress så kan man lätt tro att världen kraschar om man inte är där och löser allt det där man borde. Inget gick åt helvete av att jag var sjukskriven. Istället skapades en ny struktur som blev bättre för alla.
  • Sluta blint bekräfta människor som jobbar kvällar, helger, nätter och svarar på jobbmejl på toan eller i sömnen. Är det verkligen coolt eller duktigt? Det är ofta en viss personlighetstyp som håller på så och dessutom ska trycka upp det i ansiktet på oss andra. Hjälp personen att hitta balans i livet istället!

När jag frågade om era bästa tips för att hantera stress för ett tag sedan så var det många som lyfte listor, struktur och rutiner. Det där håller jag med om för det är lätt att det blir kolasås i hjärnan annars!

Det allra bästa tipset mot stress, om man har den möjligheten, är att sätta sig och titta ut över havet och bara andas. Havet är det bästa vi har!

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
så bra tips och det du skriver är sant! man måste vara lite ödmjuk och nästan "fördumma" sig själv och det man faktiskt gör på jobbet. när jag känner mig övervälmad av jobb brukar jag tänka "jag jobbar inte med att ta fram botemedlet till cancer och ingen kommer dö om jag inte hinner med dagens alla arbetsuppgifter". det tar ned en på jorden 😅nouw.com/megkaup
Kirre
Kirre,
så bra tips 😍nouw.com/kirre
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229