Min hatkärlek till Stockholm

Ända sedan jag var liten har jag älskat Stockholm och vetat att jag ville bor där någon gång. När jag pluggade träffade jag en kille som var från Stockholm. Perfekt, tänkte jag! En sommar fick jag jobb i Stockholm och vi bodde tillsammans hemma hos hans familj. Egentligen åkte jag mest mellan jobbet på Gärdet och hans föräldrars hus i en villaförort utanför stan så jag kunde absolut ha utforskat staden mer.

Efter att vi tagit examen flyttade jag till London i ett år för att läsa min master’s degree medan alla mina tjejkompisar flyttade till Stockholm. När jag var klar i London och hade mellanlandat hemma i Göteborg i några månader fick jag jobb i Stockholm och flyttlasset gick dit. Vid den tiden hade det tagit slut mellan mig och min kille, men jag kände att Stockholm var helt rätt för mig ändå.

Jag minns min första vecka då jag och en av mina nya kollegor skulle åka ut till Stockholmsmässan för att bygga monter inför Formex. När vi kom fram till spärrarna vid tunnelbanan stoppade jag ner handen i väskan för att plocka upp mitt SL-kort. Sekunden sedan blev jag typ nermejad av människor och min kollega sa ”Du måste vara mycket snabbare! Dom går rakt över dig annars. Hade vår chef varit med hade hon åkt utan dig!”. Livrädd såg jag till att alltid plocka fram kortet i god tid efter det.

Denna gången fick jag uppleva staden mycket mer. Jag bodde och jobbade centralt på Djurgården. Genom jobbet fick jag massa roliga erfarenheter så som att jobba på olika form och designmässor, gå på modevisning på Berns under modeveckan, årsstämma på Stockholmsslott, Elle Decoration awards och mycket annat. Jag och mina vänner testade restauranger, barer och klubbar och jag fick koll på stadsdelar och gator. Det var jättekul i ett år ungefär, men sedan tappade jag lusten totalt. Jag hade egentligen bestämt mig för att köpa lägenhet och börjat gå på visningar så det gick i princip från en dag till en annan innan jag insåg att jag ville hem till Göteborg. Sedan tog det inte lång tid innan jag fick jobb och flyttlasset gick söder ut igen. Då hade jag bott i Stockholm i ett och ett halvt år ungefär.

Jag har inte ångrat en enda gång att jag valde att flytta hem. Såklart saknar jag alla mina tjejer där uppe, men vi ses med jämna mellanrum ändå. Det känns som att det hände mycket i Göteborg strax innan jag flyttade hem i form av nya caféer, restauranger, butiker och annat som gör att det känns mer som en storstad. Nu känns Göteborg perfekt för mig! Och om vi alla ska vara ärliga nu, med handen på hjärtat så finns det väl ingen som inte tycker att atmosfären här är ungefär en miljard gånger härligare. Jag förstår inte vad det är med Stockholm som gör att det är ett sånt oskönt klimat många gånger. Såklart inte alltid och överallt, men jag har stått på många AWs där det känts som att alla bara står och posear. Man har inte trevligt, utan bara iakttar alla andra. Det beror inte på att det är en större stad än Göteborg. Jag har bott i London och där är det ju ännu trevligare än i Göteborg till och med. Jag tror aldrig att jag har fått en ursäkt när någon gått in i mig på gatan i Stockholm. I London får jag en ursäkt även om det är jag som går in i någon annan. Göteborg ligger väll någonstans där emellan.

Jag älskar fortfarande Stockholm, men det är som det där förhållandet där kärleken finns kvar men som måste ta slut för att det helt enkelt inte funkar. När jag ser bilder därifrån eller är där så får jag alltid en oskön känsla. När jag kommer hem till Göteborg igen så tar jag alltid ett djupt andetag och då inser jag hur mycket jag spänt mig där uppe. Efter dagarna där denna veckan så var jag helt slut och spänningarna verkar ha gjort att jag idag har legat på soffan med migrän. Det är inte stadens fel utan det beror nog mest på att jag hade en galet intensiv och tuff tid där, speciellt mot slutet. Jag var på en väldigt ohälsosam arbetsplats och det var under den perioden som mina ätstörningar drog igång och snabbt blev värre. Det känns som att Stockholm tog mig och stoppade mig i munnen, gurglade runt mig, och spottade ut mig som en blekare version av mig själv. Jag hoppas att jag lyckas bearbeta det så att jag snart kan gå till bara till att älska Stockholm på riktigt igen. Det är ju trots allt en otroligt vacker och härlig stad!

Gillar

Kommentarer

Tessjohans
Tessjohans,
Åh håller med dig till hundra! Har inte bott i Stockholm, men har känt exakt likt det du beskrvier när jag väl har varit där under ett par dagar. Göterborg är så otroligt mycket härligare på alla sätt och vis. En av de bästa städerna i Sverige skulle jag vilja påstå <3nouw.com/tessjohans
fannyeskilson
fannyeskilson,
Vad jobbar du med finis?nouw.com/fannyeskilson
37grader
37grader,
Jag jobbar med marknadsföring och analys inom Ica gruppen och när jag bodde i Stockholm jobbade jag som marknadskoordinator på ett annat företag 😊nouw.com/37grader
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229