Min guide till second hand och vintage online

Jag tycker att det är så roligt och härligt att sitta och kolla på kläder på nätet. Speciellt second hand och vintage där man kan hitta unika grejer. Min favvosida är Vestiaire Collective där jag kan fastna i timmar och kolla på allt fint. Jag är ofta inne på Tradera där jag även handlar ibland, men framförallt säljer mycket. Jag älskar det! Nu har jag smittat av mig på mina kollegor så alla är i full gång med sin försäljning och att fynda billiga saker som är unika eftersom de inte finns i butik just nu.

Här är mina favoritsidor för vintage och second hand:

Vestiaire Collective: Livets hemsida! Jag var på en frukost en gång där deras grundare Fanny Moizant höll en presentation. Hon är sjukt snygg och inspirerande! En jäkla förebild! På Vestiaire finns allt lyxigt man kan tänka sig från världens alla märken. Lägger man ner lite tid så kan man fynda "billigt" och är man rik så kan man köpa Hermés Birkin bag för över hundra tusen kronor. Det finns en "negotiation area" där du kan förhandla med säljaren om ett lägre pris. De har experter som granskar allt som säljs för att du som kund ska vara säker på att det är 100% äkta och uppfyller den beskrivning som gjorts av varan. Alla varor bedöms utifrån skicket "fair condition" "good condition" och "very good condition". Jag minns inte om jag köpt något i fair condition, men när jag köpt i good condition så har det verkligen varit extremt fint. Typ någon liten fläck på insidan, men det är allt. Jag har bland annat köpt min Chanel väska, Givenchy t-shirt, Balenciaga väska och Céline solglasögon här. Jag har ingen erfarenhet av att sälja på Vestiaire Collective.

Tradera: De flesta känner nog till Tradera. Jag ÄLSKAR Tradera, framförallt för att sälja och har sålt jättemycket där. Jag köpte hem snygga påsar där det bara är att lägga i varan, försluta påsen, sätta på en adresslapp och frimärken, och sedan skicka iväg. Serious business och nu har mina kollegor gjort samma sak! Jag har även fyndat en hel del grejer här, mest billigare grejer. Det finns även dyrare saker från designers, men var noga med att säljaren har kvar alla orginalkvitton, tags, äkthetsintyg, eventuell låda mm. Du vill inte betala flera tusen för något som är fake. Verkar priset för bra för att vara sant så är det garanterat det. Eftersom jag är så besatt av att kolla runt på dessa grejer så har jag bildat mig en bra uppfattning om vad som är rimligt att till exempel en väska från Balenciaga går för så gör research innan om du vill köpa något sånt på Tradera. Kontakta säljaren med alla frågor du har. En seriös säljare är hjälpsam!

Sellpy: Grymt att köpa från, men jag skulle aldrig sälja med dem. Jag har hört att man får extremt lite pengar själv eftersom de lägger ut varorna till väldigt låga priser och sedan tar en hög procent själva. Jag har köpt från Sellpy och när plagget inte passar har jag sålt det själv på Tradera och gått med vinst. De låga priserna gynnar en dock som köpare så in och fynda för sjutton gubbar!

Usedby: Blandat med billigare och dyrare märken. Mycket influencers och andra profiler lägger upp kläder och accessoarer här. Jag har varit inne och kikat rätt mycket, men varken sålt eller köpt något.

Delicate Vintage: Jag har aldrig köpt eller sålt här, men håller koll på vad de har då och då. Jag hade kontakt med dem om en väska när jag skulle köpa min Louis Vuitton Petit Noé, och de verkade ha en bra service. Det slutade dock med att jag köpte väskan på Vestiaire Collective.

Trendsales: Jag vet att en del har handlat här, framförallt för några år sedan. De har mycket designergrejer tror jag. Jag tycker dock att det verkar komplicerat att köpa där så jag har aldrig gjort det.

Bukowskis: De har inte jättemycket, men lite kläder och accessoarer. De är i alla fall väldigt pålitliga och kunniga! Jag var ute och åt lunch med några av dem när jag jobbade på mitt gamla jobb i Stockholm. De berättade om vikten av att ta väl hand om sina saker för att de ska ha en längre livslängd. Det blir även viktigt vid värderingen av varan om du vill sälja den så tänk på det.


Här är några saker att komma ihåg när du köper och säljer online:

Köpa: Kolla noga på bilderna! Be om fler bilder och ställ frågor till säljaren om du är osäker. En seriös säljare svarar!

✩ Köpa: Var noga med att du får med någon typ av äkthetsbevis så som orginalkvitto, tags, låda osv. om du ska köpa något dyrt märke. Alternativt att varan certifieras från en tredje part av experter så som Vestiaire Collective, Delicate Vintage eller Bukowskis.

✩ Köpa: Verkar priset för bra för att vara sant så är det antagligen det!

✩ Sälja: Var snabb och hjälpsam om du får frågor!

✩ Sälja: Var ärlig! Det är bättre att köparen får veta att det är en fläck som inte går bort på tröjan än att hen blir besviken och ger din en dålig recension.

KÖR PÅ! Det är roligt, billigt och bättre för miljön!

Här är några annonser som ligger ute just nu. Mest lyxgrejer eftersom det är roligast att kolla på.

1. Fendi BAGUETTE CLOTH MINI BAG 3.096,44 SEK / 2. Louis Vuitton POCHETTE ACCESSOIRE CLOTH CLUTCH BAG 3.138,42 SEK / 3. Baenciaga CLOTH HANDBAG 2.125,64 SEK

Det är supertrendigt med den typen av väska ovan från Fendi och Balenciaga. Helt plötsligt var de överallt på Instagram. De är betydligt billigare än många nyare designerväskor så vill man passa på att haka på senaste trenden till ett bättre pris så är det ju ett guldläge! Jag har köpt en likadan väska från samma säljare som har lagt upp väskan från Louis Vuitton innan. Det är ett franskt företag som har som business att köpa och sälja vintage. Den väskan jag köpte var i superfint skick och jag var helnöjd!

1. Givenchy EARRINGS 682,27 SEK / 2. Balenciaga TRIPLE S CLOTH TRAINERS 8.082,23 SEK / 3. Céline Solglasögon - Helen CL 41397/S T7D/Z3, Ledande bud 700 SEK 700 SEK (priset lär gå upp innan auktionen avslutas. Min uppfattning är att de säljs för runt 1500 kr)

1. Self Portrait klänning 800 SEK / 2. Chanel Hårspänne 1000 SEK / 3. Balenciaga Tröja/klänning, utropspris 7 900 SEK

Man är ju väldans sugen på den där tröjan från Balenciaga, men den är ju alldeles för dyr. Den har legat uppe i flera omgångar med några prissänkningar, men aldrig sålts så jag är nog inte ensam om att tycka att priset är för saftigt.

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Åh tack snälla för tipsen❤️nouw.com/byalma
Linn
Linn,
Hej! Tack för tipsen<3 har själv kikat in Vestiaire ocj funderar på att köpa därifrån. vet du hur det är med frakten? Tar det lång tid innan man får hem sin vara ? Och kommer det tull avgift?
Linn
Linn,
Tacksam för svar:)
37grader
37grader,
Det beror lite på vart säljaren bor. Är det inom Europa så är det ingen tull, lägre frakt och går snabbare. Jag har bara beställt från säljare i Europa. Generellt tar det längre tid att få leveransen eftersom säljaren först ska skicka varan till Vestiaire Collective, som sedan ska bedöma skick och att varan är äkta och sedan skicka den till dig. Det är alltså fler steg än vanligt men det är det värt. Min erfarenhet är att det brukar ta mellan 1-3 veckor för leveransen 😊 Frakten är också lite dyrare och brukar ligga mellan 100-200 kr har jag för mig. Så det är lite mer komplicerat än att beställa från H&M, eller i alla fall lite dyrare och långsammare, men det är värt för att de ska granska alla varor. Jag har alltid varit supernöjd och litar verkligen på dem! Hoppas du hittar något fint att unna dIG <3nouw.com/37grader
Linn
Linn,
Så snällt av dig att svara! Tack så mycket:)
ska kika vidare på sidan 😉
kram!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229