På väggen hemma

Jag har yogat nu ikväll. Bara hemma framför youtube. Det var så härligt och jag kände hur spänningar släppte i axlarna och nacken. Det var en stund av kärlek till min kropp och min hjärna och jag måste komma ihåg känslan och göra det oftare. Jag prioriterar bort det för "hårdare träning" när jag ändå ska lägga ner tiden och går hellre ut och springer en runda. Nu när jag sagt upp gymkortet och det är mörkt och kallt så kanske jag håller mig inne mer och myser med yoga och meditation. En blandning är bäst!

Gillar

Kommentarer

Goda förutsättningar för en bra vecka

Diadem är ändå en himla bra grej. Perfekt för mig när jag tröttnar på luggen och man känner sig lite som ett barn igen.

Nu är det ny vecka och den har goda förutsättningar att bli riktigt bra. På schemat står jobb, fysioterapi, fixa naglarna och eventuellt en kväll med min ny bokklubb. På fredag jobbar jag från kontoret i Stockholm och stannar sedan där i helgen för att fira Saras födelsedag!

Gillar

Kommentarer

Tips för att hantera stress

Jag skrev ju ett långt inlägg om stress häromdagen och det känns som att man vill avsluta det med lite tips. Jag skulle kunna rabbla en massa tips för att stressa mindre, men det känns som att vi hört dem förr. Jag vill ändå lyfta några saker som man kan göra.

  • Öva på att avbryta det du gör även om du inte är klar. Det är väldigt sällan att-göra-listan är helt avbockad, utan det kommer alltid nya saker. Jag kämpar med detta varje dag då jag vill göra klart precis allt innan jag kan lägga mig och vila. Det slutar alltid med att det inte finns någon tid kvar för vila.
  • Försök bli medveten om vad du själv vill. Man hör om hur folk lyckats i karriären genom att komma först och gå sist, inte sova, inte ha tid att äta och det har nästan varit coolt att vara på gränsen till utbränd. Eller att gå upp fem på morgonen, träna och vara på kontoret två timmar innan alla för att man på så sätt skulle ha vunnit två extra timmar. Ni vet Fredrik Eklund typen.. Det är mycket möjligt att man måste leva så ett tag om man är entreprenör och ska bygga upp ett nya bolag, men helt ärligt - hur många av oss är det. Kom ihåg va DU vill och vad DITT mål är. Personligen så finns det mycket mer än jobbet som jag bryr mig om.
  • Kom ihåg att du inte är så viktig som du tror (det låter så hårt haha!). Såklart är vi alla viktiga, men när man är uppslukad av stress så kan man lätt tro att världen kraschar om man inte är där och löser allt det där man borde. Inget gick åt helvete av att jag var sjukskriven. Istället skapades en ny struktur som blev bättre för alla.
  • Sluta blint bekräfta människor som jobbar kvällar, helger, nätter och svarar på jobbmejl på toan eller i sömnen. Är det verkligen coolt eller duktigt? Det är ofta en viss personlighetstyp som håller på så och dessutom ska trycka upp det i ansiktet på oss andra. Hjälp personen att hitta balans i livet istället!

När jag frågade om era bästa tips för att hantera stress för ett tag sedan så var det många som lyfte listor, struktur och rutiner. Det där håller jag med om för det är lätt att det blir kolasås i hjärnan annars!

Det allra bästa tipset mot stress, om man har den möjligheten, är att sätta sig och titta ut över havet och bara andas. Havet är det bästa vi har!

Gillar

Kommentarer

Claude Louis

Ni kanske undrar vart Claude Louis tagit vägen. Det var längesen han var med här nu (inbillar jag mig). Han mår finfint i alla fall och här är några bilder på oss.

Gillar

Kommentarer

Second hand shopping

Efter att jag varit hos sjukgymnasten igår så tog jag en liten vända på stan. Jag var sugen på att kolla lite second hand. Jag hittar sällan second hand fynd i butik, utan det är mest Tradera, Sellpy eller lite lyxigare grejer från Vestiaire Collective. Igår hittade jag i alla fall denna kavajen i ull från Ralph Lauren inne på Pop Boutique vid Magasinsgatan. Jag gillar den!

  • Stil

Gillar

Kommentarer