På väggen hemma

Jag har yogat nu ikväll. Bara hemma framför youtube. Det var så härligt och jag kände hur spänningar släppte i axlarna och nacken. Det var en stund av kärlek till min kropp och min hjärna och jag måste komma ihåg känslan och göra det oftare. Jag prioriterar bort det för "hårdare träning" när jag ändå ska lägga ner tiden och går hellre ut och springer en runda. Nu när jag sagt upp gymkortet och det är mörkt och kallt så kanske jag håller mig inne mer och myser med yoga och meditation. En blandning är bäst!

Gillar

Kommentarer

Goda förutsättningar för en bra vecka

Diadem är ändå en himla bra grej. Perfekt för mig när jag tröttnar på luggen och man känner sig lite som ett barn igen.

Nu är det ny vecka och den har goda förutsättningar att bli riktigt bra. På schemat står jobb, fysioterapi, fixa naglarna och eventuellt en kväll med min ny bokklubb. På fredag jobbar jag från kontoret i Stockholm och stannar sedan där i helgen för att fira Saras födelsedag!

Gillar

Kommentarer

Min hatkärlek till Stockholm

Ända sedan jag var liten har jag älskat Stockholm och vetat att jag ville bor där någon gång. När jag pluggade träffade jag en kille som var från Stockholm. Perfekt, tänkte jag! En sommar fick jag jobb i Stockholm och vi bodde tillsammans hemma hos hans familj. Egentligen åkte jag mest mellan jobbet på Gärdet och hans föräldrars hus i en villaförort utanför stan så jag kunde absolut ha utforskat staden mer.

Efter att vi tagit examen flyttade jag till London i ett år för att läsa min master’s degree medan alla mina tjejkompisar flyttade till Stockholm. När jag var klar i London och hade mellanlandat hemma i Göteborg i några månader fick jag jobb i Stockholm och flyttlasset gick dit. Vid den tiden hade det tagit slut mellan mig och min kille, men jag kände att Stockholm var helt rätt för mig ändå.

Jag minns min första vecka då jag och en av mina nya kollegor skulle åka ut till Stockholmsmässan för att bygga monter inför Formex. När vi kom fram till spärrarna vid tunnelbanan stoppade jag ner handen i väskan för att plocka upp mitt SL-kort. Sekunden sedan blev jag typ nermejad av människor och min kollega sa ”Du måste vara mycket snabbare! Dom går rakt över dig annars. Hade vår chef varit med hade hon åkt utan dig!”. Livrädd såg jag till att alltid plocka fram kortet i god tid efter det.

Denna gången fick jag uppleva staden mycket mer. Jag bodde och jobbade centralt på Djurgården. Genom jobbet fick jag massa roliga erfarenheter så som att jobba på olika form och designmässor, gå på modevisning på Berns under modeveckan, årsstämma på Stockholmsslott, Elle Decoration awards och mycket annat. Jag och mina vänner testade restauranger, barer och klubbar och jag fick koll på stadsdelar och gator. Det var jättekul i ett år ungefär, men sedan tappade jag lusten totalt. Jag hade egentligen bestämt mig för att köpa lägenhet och börjat gå på visningar så det gick i princip från en dag till en annan innan jag insåg att jag ville hem till Göteborg. Sedan tog det inte lång tid innan jag fick jobb och flyttlasset gick söder ut igen. Då hade jag bott i Stockholm i ett och ett halvt år ungefär.

Jag har inte ångrat en enda gång att jag valde att flytta hem. Såklart saknar jag alla mina tjejer där uppe, men vi ses med jämna mellanrum ändå. Det känns som att det hände mycket i Göteborg strax innan jag flyttade hem i form av nya caféer, restauranger, butiker och annat som gör att det känns mer som en storstad. Nu känns Göteborg perfekt för mig! Och om vi alla ska vara ärliga nu, med handen på hjärtat så finns det väl ingen som inte tycker att atmosfären här är ungefär en miljard gånger härligare. Jag förstår inte vad det är med Stockholm som gör att det är ett sånt oskönt klimat många gånger. Såklart inte alltid och överallt, men jag har stått på många AWs där det känts som att alla bara står och posear. Man har inte trevligt, utan bara iakttar alla andra. Det beror inte på att det är en större stad än Göteborg. Jag har bott i London och där är det ju ännu trevligare än i Göteborg till och med. Jag tror aldrig att jag har fått en ursäkt när någon gått in i mig på gatan i Stockholm. I London får jag en ursäkt även om det är jag som går in i någon annan. Göteborg ligger väll någonstans där emellan.

Jag älskar fortfarande Stockholm, men det är som det där förhållandet där kärleken finns kvar men som måste ta slut för att det helt enkelt inte funkar. När jag ser bilder därifrån eller är där så får jag alltid en oskön känsla. När jag kommer hem till Göteborg igen så tar jag alltid ett djupt andetag och då inser jag hur mycket jag spänt mig där uppe. Efter dagarna där denna veckan så var jag helt slut och spänningarna verkar ha gjort att jag idag har legat på soffan med migrän. Det är inte stadens fel utan det beror nog mest på att jag hade en galet intensiv och tuff tid där, speciellt mot slutet. Jag var på en väldigt ohälsosam arbetsplats och det var under den perioden som mina ätstörningar drog igång och snabbt blev värre. Det känns som att Stockholm tog mig och stoppade mig i munnen, gurglade runt mig, och spottade ut mig som en blekare version av mig själv. Jag hoppas att jag lyckas bearbeta det så att jag snart kan gå till bara till att älska Stockholm på riktigt igen. Det är ju trots allt en otroligt vacker och härlig stad!

Gillar

Kommentarer

Två dagar i huvudstaden

I måndags kväll packade jag det jag behövde för två dagar i Stockholm. Till er som väntat med spänning sedan det här inlägget på huruvida jag fick plats i min "lilla" väska kan jag säga att - yes, mission completed!

Min kollega hade tänkt i samma banor skulle man kunna säga.. Great minds think alike liksom!

Jag körde Chanel i håret som jag skrev om här .

Mer peppande lappar på toaletter tack!

När arbetsdagen nått sitt slut tåg vi oss bort till Söder och Nytorget för middag på Nytorget 6.

Och vilken middag det blev! Mini taco med hummer och riven anklever till förrätt och råbiff med sötpotatis pommes till varmrätt. Mums mums mums!

Och banana split till efterrätt! Det kunde vara mer glass och mindre torra saker, men annars wow!

Efter middagen gick vi runt hörnet till Ugglan. Jag värmde upp med att låtsasspela lite minipingis.

Efter några timmar kröp jag ner i sängen på hotellet med denna obehagliga vägg mitt emot mig..

Efter att ha käkat hotellfrulle och jobbat i några timmar sa jag hejdå till min nya vän creepy bear..

Och klädde på mig för att ta mig ut på stan.

Jag strosade runt på söder, åt lunch, och gick vidare längs med slussen och vattnet in till city. Det var såklart kul med en eftermiddag i Stockholm, men jag var svintrött och kylan bet i kinderna så jag längtade mest hem till Göteborg om jag ska vara helt ärlig.

Jag köpte med mig en tidning, en capuccino och en favvomuffin från Blueberry (något vi inte har i Göteborg tyvärr) och placerade mig i mitt säte på tåget. Stockholm är en underbar stad, men jag tar alltid ett djupt andetag och återfår mitt lugn när jag rullar in på Göteborg central igen. Jag har ju bott i Stockholm och ikväll kommer det upp ett inlägg om hur jag upplever skillnaden mellan Stockholm och Göteborg.

Jag kom hem till min lägenhet som jag tycker är så trygg och mysig just nu. Min katt mötte mig i dörren och jag kände mig väldigt tacksam över att vara hemma och livet här!

Gillar

Kommentarer

You look awesome!

Titta vilken trevlig toalett jag trillade in på igår! Man tackar, man tackar! Jag skickar vidare budskapet till er - YOU LOOK AWESOME!

Just nu sitter jag i hotellfrukosten här i Stockholm. Jag hade en toppendag igår med jobb och sedan kickoff. Mina kollegor har åkt iväg åt olika håll, men eftersom jag inte har några möten tänkte jag sitta kvar på hotellet och jobba med mitt i lugn och ro. Efter det ska jag gå en vända här på söder tror jag innan jag tar tåget hem. Det känns som en bra onsdag!

Gillar

Kommentarer