Claude Claudine - Min egen parfym

Igår fick jag lära mig mer om hur man skapar parfym och jag fick även göra min egen parfym, vilket var hur kul som helst! Jag blev faktiskt himla nöjd med min doft!

En parfym kan antingen vara alkoholbaserad, vilket de vi köper i butik oftast är, eller oljebaserad. Vi fick göra en oljebaserad parfym och fördelen med en sån är att dofterna triggas av den egna kroppsvärmen och pulsen. Vi använde Jojoba-olja som är doftfri i sig.

En parfym innehåller en basnot, en mellannot och en toppnot. Ibland kan man lägga till ytterligare en. Toppnoten är det man känner först, medan de andra två framträder senare och finns kvar längre.

Det fanns många goda oljor som vi fick dofta på och välja ut våra favoriter. Jag valde: Basnot - Amyris, Mellannot - Svartpeppar, och Toppnot - Grapefrukt.

Såhär ser parfymen ut. Jag döpte den till Claude Claudine eftersom den är unisex. Såklart inspirerat av min katt Claude Louis.

Gillar

Kommentarer

Äntligen en ny kappa

Kappa - Weekday / Byxor - Zara

Jag har verkligen ingen brist på jackor. Jag älskar jackor! Men i år behövde jag en ny kappa och jag har spanat runt ett tag. Mycket viktigt är att de inte ska dra till sig katthår, vilket det känns som att de flesta gör. Tillslut landade valet på denna från Weekday och den är verkligen gosig. Lång och stor så att jag kan ha många lager under. Perfekt!

Jag kom nyss ur duschen och ska snart äta lite och kolla Bachelor tror jag. Har sett ett avsnitt hittills. Jag är mer inne i Paradise Hotel, men jag börjar tröttna. Är det bara jag som tycker att det känns för mycket och bara extremt mörkt och tragiskt i år? Man ser att deltagarna är så himla trasiga och mår pisspotta. Den enda vettiga personen är Adam. De andra två jag gillade har åkt ut. Jag lär fortsätta kolla, men egentligen borde jag bara lägga ner. Well, nu blir det myskväll i alla fall. Jag är hungrig!

  • Stil

Gillar

Kommentarer

Safe place

I lördags var jag som sagt i vår sommarstuga på Tjörn i några timmar. Vi gick ner en sväng till badplatsen, en av mina absolut favoritplatser på jorden. Den är trygghet och barndom och var lika vacker nu som en varm sommardag.

Gillar

Kommentarer