Long time, no see. Det har hänt en hel del sen jag senast skrev. Badrummet är in princip klart, nu saknas bara att handdukstork sätts upp. Utöver badrummet har det börjats målas i kök, hall och vardagsrum. Dessutom har golvet slipats och lackats och jag är hur nöjd som helst. Det börjar märkas att inflyttning inte är långt borta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Även denna helg blev det en vända i lägenheten, och även denna gång har mycket hänt.

Nu har färgen sakta börjat ta sig upp på väggarna, om än grundfärg + ett lager kulör. Dessutom har badrummet fått kakel och klinkers på plats och jag är väldigt nöjd med hur resultatet blev. Frågan är nu bara om badkaret kommer gå in genom dörrkarmen, jag håller tummarna.

Nästa steg som väntar är att badrumsinredningen kommer på plats, att väggarna målas och golvet slipas och lackas. Är förväntansfull för de kommande veckorna!

Likes

Comments

Varje gång jag är i lägenheten numer sker förändringar, och fort går det. Nu har väggarna spacklats och oj vilken skillnad. Med ljusare väggar istället för apelsinfärgade, känns lägenheten verkligen mer luftig och större. En ny vägg har byggts upp, golvvärme har installerats och grundarbete i badrummet har utförts, så mycket har hänt.

Förutom förändringarna i själva lägenheten har jag beställt ett badkar och spegeldörrar till klädkammarn, dessutom har jag och min far kört en rejäl runda på IKEA och Bauhaus där vi plockade upp tvättställ med handfat, handdukstork, toalett och spegelskåp. SÅ man kan minst sagt säga att mycket har hänt och händer!

Likes

Comments

För någon vecka sen for jag och mamma fram och tillbaka mellan olika byggvaruhus och kikade på färger till de olika rummen samt kakel och klinkers till kök och badrum. Min tanke har varit att ha ljusa färger i rummen för att få lägenheten att kännas större. Därför föll mitt val i vardagsrummet och hallen på en gräddig vit som ska passa med de varma dragen i furugolvet. Färgen i köket ville jag också ha i en ljus, varm kulör men eftersom min tanke var att ha ett vitt kök ville jag bryta av lite och valde därför en färg kallad gryning som är knäckt mot en naturfärgad grön/brun ton.

Kaklet som är tänkt till köket är en enkel vit, matt kvadratisk platta och i badrummet har jag tänkt ha grått klinkers och på väggarna ska jag ha vita, glansiga rektangulära plattor. Förutom att kika på färg och form tittade vi även på handfat, badrumsmöbler och badkar. Jag älskar att bada i badkar och skulle därför mer än gärna ha ett badkar men frågan är bara hur jag i ett såpass litet badrum, ska få plats med både badkar och handfat mot samma vägg. Vi får helt enkelt se hur möjligheterna ser ut när väl väggar och kakel är uppe.

Likes

Comments

Välkommen hit!

Kul att ni hittade till mitt kryp-in. Här kan du som är nyfiken få följa renoveringen av min lägenhet.

Lägenheten är en genomgångslägenhet på 35 kvadratmeter med sovalkov. Den är i behov av en totalrenovering och renoveringen förväntas vara klar i Januari. Lägenheten är byggd på 40-talet och har genuint furugolv och gamla gjutjärnselement. Min vision är att lägenheten ska vara ljus med en modern touch men ändå andas vintage genom att behålla den gamla strukturen i den mån det går. Nedanför kan ni se hur lägenheten ser ut idag.


Likes

Comments