Ny mĂ„nad 😊..

Hade svÄrt att somna igÄr sÄ jag somnade efter 02:00..

Idag ska jag inte göra sÄ mycket för jag gjorde det mesta igÄr och sÀngklÀderna jag tvÀttade och torkade vek jag ihop och la i garderoben .

Fick bestĂ€llningen frĂ„n matsmart igĂ„r 😊..

Matsmart Ă€r en livsmedelsbutik pĂ„ nĂ€tet som erbjuder vad man kallar â€Ă¶verskottsmat”. Det Ă€r frĂ„ga om tjĂ€nliga livsmedel och andra produkter för hemmet som pĂ„ ett eller annat sĂ€tt inte kan sĂ€ljas i vanliga livsmedelsbutiker.
Exempel pÄ överskottsvaror;

‱FelmĂ€rkt mat
‱Varor som bytt förpackningar
‱Varor som snart nĂ„r bĂ€st-före-datum

AffĂ€rsidĂ©n Ă€r att köpa in stora kvantiteter av överskottsmat för att sedan sĂ€lja det till kraftigt rabatterade priser pĂ„ nĂ€tet. Leveranser sker i ”lĂ„dor” som levereras till nĂ€rmaste utlĂ€mningsstĂ€lle eller till dörren. Ett mĂ„l Ă€r att minska pĂ„ matsvinnet och det Ă€r ocksĂ„ denna faktor som brukar nĂ€mnas i relation till bolaget i media. Webbutiken har varit igĂ„ng sedan 2012 och den har vuxit snabbt för varje Ă„r.

Visste du att :
Genom att handla pÄ matsmart rÀddades över 700 ton mat frÄn soptunnorna förra Äret. I genomsnitt Àr det dessutom ca 50% rabatt pÄ de produkterna som finns att handla i webbutiken . Bra för konsumenten och miljön.

Utbud
Sortimentet inkluderar en stor del av de livsmedel och andra produkter som ett hushĂ„ll har löpande behov av. I kategorin livsmedel Ă„terfinns till exempel mjöl, konserver, mĂŒsli, sylt, pasta, bönor, kex och snacks. Det som inte gĂ„r att köpa, nĂ€r det gĂ€ller livsmedel, Ă€r fĂ€rskvaror sĂ„som grönsaker, frukt, mjukt bröd och mejeriprodukter. Anledningen till att dessa typer av produkter inte finns med har givetvis att göra med att de snabbt gĂ„r ut i datum.

Andra kategorier Àr köksgerÄd, engÄngsartiklar, produkter för hemmaapoteket samt hud-, hÄr- och intimvÄrd. Exempel pÄ varor i dessa kategorier Àr toalettpapper, solkrÀm, vitaminer, tandborstar och fryspÄsar.

Den som vill kunna spara mycket pengar kan vĂ€lja att köpa ”hela lĂ„dor”, det vill sĂ€ga exempelvis hela kartonger med soppor eller stycksaker vad gĂ€ller godis.

Betalning
NĂ€r du klickar pĂ„ köp pĂ„ en vara kommer den att lĂ€ggas till i din ”lĂ„da”. NĂ€r du sedan Ă€r nöjd med innehĂ„llet i din lĂ„da kan du snabbt gĂ„ till kassan. InnehĂ„llet vad gĂ€ller antal varor, det totala vĂ€rdet, vad du har sparat pĂ„ ditt matsmarta köp samt den berĂ€knade fraktkostnaden presenteras dĂ„ klart och tydligt. NĂ€r du har fyllt i personuppgifter och kontaktuppgifter fĂ„r du vĂ€lja betalningssĂ€tt. Du vĂ€ljer mellan bank- och kreditkort, faktura, konto och delbetalning. Alla betalningssĂ€tt hanteras av Klarna. För delbetalning tillkommer aviavgifter och rĂ€nta.

Leverans
Det finns tvÄ leveranssÀtt, nÀmligen direkt hem till dörren samt leverans till servicestÀlle. Oavsett leveransmetod Àr det Postnord som Àr leverantör och det tar mellan 2-5 arbetsdagar för lÄdan att komma fram. NÀr du har genomfört ditt köp fÄr du ett SMS frÄn Postnord med ett ID-nummer. Med hjÀlp av detta kan du spÄra din försÀndelse.

Fraktpriset Àr 49 kr per varje 20 kg volymvikt (sammanvÀgning av volym och vikt) för leverans till utlÀmningsstÀlle. Det betyder att frakten för en lÄda som vÀger exempelvis 30 kg kostar 98 kr. Vill du ha hemleverans Àr priset i stÀllet 99 kr per varje 20 kg.

UppsÀgning
Matsmart har inte nÄgon prenumerationstjÀnst. Det finns dÀrmed inga regler kring uppsÀgning. Sajten fungerar mer som en vanlig livsmedelsbutik dÀr du handlar nÀrhelst du vill.


Har anvĂ€nt mig av matsmart 3 gĂ„nger och tycker det Ă€r bra 😊..
Har ni anvÀnt er av matsmart ? Vad tyckte ni om det ?

#nouw #nouwbloggare #nymÄnad #november #fredag #matsmart #2barnsmamma #personligblogg

  • 104 visningar

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Tycker allt sÄdant hÀr Àr bra det underlÀtter för flerbarnsfamiljer och hektiska livnouw.com/sweetwords
Kirsi
Kirsi,
Yes. Äntligen november. 😃 Jag har handlat frĂ„n matsmart flera gĂ„nger och tycker att det Ă€r jĂ€ttebra. Hur nöjd som helst. kirsi.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Twitter
@