LĂ„ngfredag 🐣

Idag Ă€r man ledig men mannen jobbar 😊

Jag har jobbat sen i lördags och det Ă€r skönt med lite ledigt tycker jag 😊.. Det Ă€r mycket snack om Corona nu tycker jag och jag undrar bara nĂ€r detta ska ta slut nĂ€r ska det vĂ€nda , mina hĂ€nder mĂ„r inte bra av all handsprit vi anvĂ€nder pĂ„ jobbet mina eksem Ă€r som köttsĂ„r 😱.. och jag kĂ€nner det ska bli skönt att fĂ„ vila en dag.

HĂ„ller pĂ„ att tvĂ€tta lite fĂ„ se om jag kan tvĂ€tta allt eller om jag ska spara tills i morgon med 😊....

Men annars ska jag ta det lugnt bara idag 😊

Hur ser eran lÄngfredag ut ?

LĂ„ngfredag

LÄngfredagen uppmÀrksammas inom kristen tradition till minne av Jesu korsfÀstelse och död pÄ Golgata utanför Jerusalem. Dagen Àr i Sverige en allmÀn helgdag och infaller fredagen nÀrmast före pÄskdagen. Namnet lÄngfredag kommer av att dagen var lÄng och fylld av lidande för Jesus och av att gudstjÀnsten var lÀngre Àn i vanliga fall.
HögtidlighÄllandet av lÄngfredagen började i Jerusalem under 300-talet pÄ initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem. I Norden blev lÄngfredagen helgdag pÄ 1600-talet.


#nouw #nouwblogg #lÄngfredag #april #2barnsmamma
#familjeliv #personligblogg

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
TrĂ„kigt med dina hĂ€nder. Med allt man gör saker sĂ„ Ă€r det nĂ„gon sak som inte Ă€ bra för sin hud eller att fĂ„ i sig. SĂ„ tröttsamt 😔. Men vi fĂ„r hoppas det Blir snart bĂ€ttre med allt. Skönt att ta en lugn dag. Det Ă€r du vĂ€rd 😘. För tvĂ€tta jag allt nĂ€r jag Ă€ndĂ„ var igĂ„ng 😊 KramâŁïž
nouw.com/fighterwomen85
Madelena
Madelena,
HÀnderna blir helt förstörda av allt tvÀttande- GÄr Ät mycket handkrÀm hÀr ockÄ.
nouw.com/madelena
Fröken Rödlök ,
Men fy vad jobbigt med fina hÀnder, förstÄr att det Àr pÄfrestande med handsprit.
Www.frokenrodlok.se
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Ja som man lÀngtar till att detta ska vara över nu! VÀldigt pÄfrestande för hÀnderna... Glad pÄsk pÄ dig!
nouw.com/sannaevelyne
Lillan Kind,
SĂ„ skönt med en lugn dag😊 Der har jag ocksĂ„ haft. Men fy vad det lĂ„ter ont att tvĂ€tta med sprit pĂ„ sĂ„rigt eksem!😣 Hoppas verkligen att den hĂ€r situationen tar slut snart.
varapavag.se
Elina,
Ja, man vill verkligen att det ska vara över nu. Mina hÀnder mÄr inte heller bra av all handsprit pÄ jobbet
detkaosvikallarvardag.com
Kamilla,
Ja visst Àter hÀnderna handcreme just nu av allt tvÀttande. Jag brukar köra pÄ olja funkar lika bra med olivolja för att fÄ in fukt ordentligt. Glad pÄsk
kamillaskamera.com/
Diana,
Skönt att hÀnderna fÄr lite vila, det Àr inte bra att tvÀtta sönder dem med sprit, Àven om det finns gelé sprit som jag hoppas de flesta anvÀnder, det Àr lite bÀttre för hÀnderna ju...smörj in ordentligt med handkrÀm nu nÀr du Àr ledig. Tack för att du upplyser om vad helgdagarna och just nu lÄngfredagen verkligen har för betydelse och varför den firas. Tror att mÄnga unga glömmer hÀndelsen bakom traditionen och jag tycker att det Àr viktigt oavsett om man Àr troende eller inte...att man var vÄra traditioner och kultur bottnar i. Hur ska man annars kunna bebvara det?
nouw.com/fibrolivet
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh vad jobbigt att du fĂ„r sĂ„na problem av handspriten. Det Ă€r ju ett jĂ€tte problem i dessa tider. HĂ„ller med. NĂ€r ska det fĂ„ ett slut? Hur lĂ€nge ska det hĂ€r hĂ„lla pĂ„? Det hĂ€r Ă€r verkligen ett test för tĂ„lamodet. SjĂ€lv ska jag försöka spendera sĂ„ mycket tid ute i naturen som möjligt under hekgen! Glad pĂ„sk! 😃 // Petra Elisabeth
nouw.com/petraelisabeth
Marie,
Ja man mÄste smörja sig nu Àr jÀtteviktigt =D
sweetwordsbymirre.com