Idag för 18 år sen terroristdramat i USA och 2.977 människor dödades i attackerna. Många av offren har aldrig hittats, andra har hittats men inte kunnat identifieras. Tusentals frivilliga hjälpte efter attackerna till att rädda och ta hand om andra offren samt att städa upp efter förödelsen. Vid en ceremoni 30 maj 2002 plockade man upp den sista biten stål efter World Trade Center.

Södra Manhattan förblev en krigsskådeplats under lång tid. Rasmassorna skapade ett enormt moln som låg i dagar över södra Manhattan. Den plats som varit World Trade Center, nu kallat Ground Zero, brann i över fyra månader.

I USA pekades terrornätverket al-Qaida med ledaren Usama bin Ladin ut som ansvarigt för dåden. Som en följd därav anföll USA knappt en månad senare Afghanistan, vars talibanregim sades härbärgera al-Qaida. Även invasionen i Irak sades falla under ”kriget mot terrorismen”, då USA hävdade att det fanns en koppling mellan Saddam Husseins Irak och al-Qaida.

  • 54 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
En hemsk händelse och katastrof iscensatt att andra människors onda tankarnouw.com/stenhagenbettan
MammaJenny
,
Usch. Denna händelse minns jag så väl. Vi stod i vardagsrummet, jag & min mamma när de avbröt sändningarna på grund av den pågående attacken. Fruktansvärt <3 nouw.com/mammajenny
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Twitter
@