If you want to follow me

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Samtidigt som det känns som om att bröstet ska slitas i 100 delar säger jag att det är okej.

samtidigt som hjärtat slår snabbare än vad jag kan hantera säger jag att det är okej.

samtidigt som jag är så pass yr så att jag knappt kan stå rakt säger jag att det är okej.

samtidigt som jag förlorar hörsel för att ångesten är så stor säger jag att det är okej.

samtidigt som jag knappt ser något för att ångesten äter upp mig inifrån säger jag att det är okej.

samtidigt som mina händer skakar så pass mycket så att jag inte kan skriva ett sms så säger jag att det är okej.

samtidigt som jag tar ångestdämpande för att ens klara av vardagen så säger jag att det är okej.

samtidigt som jag bara vill lägga mig ner och gråta för att ångesten är så pass stor säger jag att det är okej.

samtidigt som jag känner mig som den mest ensamma människa på denna jord så säger jag att det är okej.

samtidigt som jag frågar DIG hur du mår så äter ångesten upp MIG inifrån.


Ångest är något som många lider av, faktiskt så pass många som ca 40% av svenska ungdomar mellan 16-24 år. Vad detta beror på kan man bara spekulera om, kanske är det prestationskrav? Kanske är det sociala medier som gör det? Kanske är det familjeförhållanden som gör det, eller så kanske det inte beror på något alls, alltså generell ångestsyndrom. Ångest är något som förstör för många i vardagen. Ångest är något som många upplever men som det sällan pratas om. Därför känner man sig ofta väldigt ensam när man är själv i ångesten. Om det är det någon i din närhet som lider av ångest så fråga om det finns något du kan göra för att underlätta, och fråga hur dem mår. Vissa vill inte att du ska fråga, men det där lär man sig så snabbt. Hen kommer absolut inte bli arg för att du visar att du finns där snarare tvärt om! Ångest handlar om psykiska grejer som sitter uppe i hjärnan, något som är inbyggt hos människan. Så tro inte att ångest är något som man alltid kan göra något åt. Alltså är det inte alltid så lätt att bara "rycka upp dig" som många säger det. Jag ville bara skriva av mig! Vi hörs! PUSS och liknande! 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag: en helt vanlig människa med det där lilla extra. Men vadå vanlig? vem är vanlig vem är normen? det vet inte jag, men det är sällan jag känner mig som normen. Eller jo jag är ganska mycket som normen nu för tiden.. med tanke på att det som gör att jag inte känner mig som normen nu är trendigt. det är trendigt att ha ADHD och ångestproblematik. Förstå mig rätt nu, det är trendigt att ha jobbat så hårt att man har problem med det psykiska, om någon säger "för två år sen jobbade jag 14 timmar varje dag vilket resulterade i att jag gick in i väggen" så får man ofta medlidande och en klapp på axeln för att man har varit "duktig".

Men är man duktig och trendig för att man sen måste under hela sin livstid tänka på hur man ska lägga upp hela vardagen för att inte gå in i väggen igen? NEJ.

Vad är det då i min ADHD och mina ångestproblem som gör att jag inte känner mig som normen? Framförallt är det att jag helt plötsligt kanske måste gå ifrån en situation för att min ångest knackar mig på axeln och glatt tycker att jag ska sätta mig ner och tro att jag svimma av där på platsen. Min ADHD gör så att jag ibland måste fråga om och om igen för att ens förstå vad någon säger eftersom att min hjärna just då inte vill fokusera på det du säger. Min ADHD är den stora anledningen till varför jag har min ångestproblematik.

Jag måste tänka på så mycket för att jag både mentalt och fysiskt ska kunna funka i vardagen. Just nu äter jag medicin 12 timmar om dagen för att kunna fungera, jag äter också medicin för att slippa hjärtklappningen som jag får av adhd-medicinen, utöver det MÅSTE jag träna 4-5 dagar i veckan, tänka på vad jag äter, alltså utesluta, godis, kakor, läsk, glass, juice helst ska jag också undvika mat med snabba kolhydrater så som pasta, alltså ska jag gå på en lchf-diet. Jag måste också tänka på att sova bra, och bra i mitt fall är minst 9-10 timmar, under helgen sover jag ofta upp till 13 timmar/natt för att återhämta mig. gör jag inte detta så blir mina symtom med ADHD och ångesten mycket sämre. Bara att planera detta är ett heltidsjobb för mig, och utöver det pluggar jag på universitetet 100% och vill också hinna med mina fritidsaktiviteter. Jag klagar inte för tack vare min ADHD är jag också jäkligt kreativ och sprider glädje med min hyperaktivitet. (oftast, haha)

Det sämsta med dessa diagnoser är att folk som inte har dem använder dem som trenddiagnoser och att dem inte heller syns utanpå. detta är också de bästa, för om jag ger mig tusan på att jag ska må bra och gör att detta som jag tidigare nämnde så blir jag bara en helt vanlig människa med det där lilla extra.

Likes

Comments

Hej på er!

Just nu sitter jag med ansiktsmask och hårinpackning, kom för ett tag sen hem ifrån gymmet där jag körde trappintervaller! Skönt! Jag hade alltid ta hand om mig själv-söndagar förut för att vara mitt bästa jag när en ny vecka börjar! Något jag måste börja med igen!

Jag har funderat mycket på min inställning nu under några veckor eftersom att jag har förändratrs mycket i mitt tänkande under senaste året. Innan jag började skolan, vilket är för ganska exakt 1 år sen så hade jag en positiv inställning till inprincip allt! Jag var den där personen som många såg upp till för att jag hade en bra mindset! Den personen vill jag bli igen! Jag måste släppa all negativ energi och hitta tillbaka till mig själv igen! Jag behöver en förändring en omstart, typ som när man formaterar en dator, haha!

I morgon eller på tisdag får jag reda på om jag får lägenheten som jag sökt och om jag får den så kan det verkligen vara den omstart som jag behöver! Jag känner redan nu att jag är på rätt väg eftersom att jag har analyserat mitt egna beteende ett tag nu så försöker jag varje dag se det positiva och det är en bra bit på väg! Jag vill kunna inspireras av mig själv som jag kunde göra förut! Och vem vill umgås med en negativ, tråkig person? Inte jag i alla fall, och det tror jag inte att någon annan vill göra heller! Så nu ska det bli en ändring på det!

Nu ska jag fortsätta ha ansiktsmask och kolla på en utav mina favoriter, Anty! 😍

Puss och liknande! 😘

Detta var från igår när jag var nere på Katrineholms musikfest för att staden fyller 100 år! Det är också några av mina favoriter till människor eller ska man kalla dem strössel kanske? 😏

Vi hörs! 👐

Likes

Comments

Vissa perioder har jag mer problem med hyperaktiviteten, nu är en sån period. och jag hatar det men jag älskar det lika mycket. När jag har dessa perioder spelar det ingen roll hur mycket medicin jag stoppar i mig, mitt huvud går på högvarv i alla fall.. Jag älskar det för att jag kan köra på utan att ens bli trött, men jag hatar det för att när man är vuxen så får man inte vara hyperaktiv, man måste kunna sitta stilla, och i mitt fall plugga.

Att sitta still och plugga när man är hyperaktiv är inte det lättaste. När de flesta tänker hyperaktivitet så tänker ni nog att man går ut och springer och sen blir man trött och kan därför sitta stilla och ta det lugnt, men så är det inte, man skulle kunna gå och och springa för att sen komma hem och vara lika hyperaktiv efter 30 minuter igen.

Det är inte bara kroppen som är hyperaktiv, det värsta är nästan att hjärnan är hyperaktiv, hjärnan går alltså på högvarv, tänk er att inte kunna sluta tänka hur mycket man än försöker, tillslut sitter man och tänker på hur man ska kunna sluta tänka. och då kanske ni tänker att det borde vara bra att ha en hyperaktiv hjärna när man ska plugga, men nej, det bara snurrar, man har inga rena tankar utan det är som om att alla tankar vill komma fram samtidigt och då krockar det.

Och att ens försöka sätta sig och koncentrera sig på vad det står i en bok och försöka få ner något vettigt på ett papper då är inte det lättaste, bland det värsta med mina hyperaktiva perioder är att jag inte får sova, jag vaknar alltså flera gånger per natt för att min kropp är så pass rastlös och jag kan inte heller somna om, detta pågår inte på grund av att min kropp redan är utvilad, utan för att min kropp inte har producerat tillräckligt med dopamin och noradrenalin bland annat vilket gör att jag inte kan vara lugn, detta är bara att vänta ut. Jag kan inte göra något åt det, mer än att tänka extra mycket på att inte kolla på tv, dator, mobil minst 2 timmar innan läggdags och att jag försöker göra avslappningsövningar, men det är inte riktigt det man längtar efter när det bara kryper i hela kroppen!

efter dessa perioder kommer det dagar, ibland veckor då jag måste få vila upp mig, och då hjälper det inte hur mycket jag än sover, att jag är trött då beror inte på att jag har sovit dåligt för då kan jag sova 12 timmar/natt men ändå inte bli utvilad, detta är bara att vänta ut, tänka extra mycket på vad jag äter, hur mycket jag sover, träning är extra viktigt och att lyssna på kroppen då är prio ett, trampar jag ett steg längre då så kommer det ta minst en månad att återhämta sig. Dessa dagar pratar jag knappt med någon, när jag kommer hem stänger jag in mig på mitt rum och vill inget annat än att bara vara själv.

Jag kan jämföra detta med att springa ett maraton, efter att man har kommit förbi mållinjen efter ett maraton så skulle man inte ställa sig på startlinjen och springa samma sträcka direkt efter för då skulle skaderisken vara alldeles för stor, samma sak är det med min hjärna och min kropp, efter en hyperaktiv period så måste jag vila upp mig för att nästa gång kunna hantera det igen. Som sagt, jag har en enorm hatkärlek till denna hyperaktivitet!

Men det är också när min hjärna är hyperaktiv som jag blir som mest kreativ, det är då alla mina galna idéer poppar upp och det är då som jag sätter igång med allt samtidigt, det är tack vare det som jag idag har drivit 2 olika ungdomsföretag och det är tack vare det som jag inte är fyrkantig och att jag tänker utanför boxen och det är säkert därför som jag just nu pluggar till förskollärare, för det var i en sånhär hyperaktiv period när jag trodde att inget kunde stoppa mig som jag gick in och ansökte om en plats.. haha

Kära hyperaktivitet, vad hade jag gjort utan dig? Jag hade säkerligen både älskat och hatat mindre!

Nä hörröni, credd till dig som faktiskt läste allt detta! Vi hörs nästa gång! PUSS! 😘


Likes

Comments

Hej på er! Det var några dagar sen som jag skrev här nu!

Men idag har det varit en bra dag, det började med att jag och mamma städade hela lägenheten och sen gick vi och sola, efter det pluggade jag en stund för att sen gå och möta upp Kevin för att sen gå till perrongen!

Väl vid perrongen så skulle vi möta upp massa andra människor, blandannat julian, emelie och jacob för att köra catch the flag! Så jäkla roligt! 😍

Det går ut på att det är två lag och gömmer 3 olika rullar med olika "krafter" i, sen spelas det hunger games musik i alla rum, det var både under och övervåningar, och över 10 olika rum att gömma sig i, och sen var det mörkt! i vissa rum var det näst intill kolsvart, det gick ut på att hitta alla dessa "krafter" utan att bli tagen för då hamna man i fängelse! haha asså så sjukt kul! 😍 Måste göras om! Och himla härliga människor också! 👌

Nu är jag hemma och ska snart gå och lägga mig för nya äventyr väntar i morgon! Dock lite mindre roliga, då detta äventyr går till universitetet i norrköping! 😏

Haha, vi hörs! PUSS 😘Likes

Comments

Hej på er! Just nu ligger jag bokstavligt talat på golvet med datorn i knät och redigerar bilder till filmen i photoshop, har de uppe på tv:n för att lättare se detaljer!

Idag har jag mest av allt bara pluggat och redigerat, innan jag började plugga så var jag ute i någon timma och fotade, kul men kallt! 😳 Om några minuter så börjar farmen och mamma har bakat kladdkaka med lakrits! Mums! 😍 Så nu ska jag stänga ner detta för idag och i morgon tar jag nya tag i skolan och nästa helg står det föreläsning på schemat för min del!

Vi hörs! PUSS 😘


Likes

Comments

Hej på er!

Idag har den varit en väldigt kort men rörig dag, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde i morse.. Jag gick upp och sen tog det ett tag innan jag ens kom igång, men tillslut satte jag mig och pluggade och när jag hade pluggat ett tag så var det dags för lunchmöte tillsammans med vissa i filmteamet så jag for iväg till cafet där vi skulle ses och som vanligt spårar det ur när typ 80% i filmteamet har någon form av diagnostiserad/odiagnostiserad diagnos! haha 😂 Hela tiden fick vi påminna oss om att gå tillbaka till ämnet för att vi springer iväg i andra tankar istället. en typsik sådär, på tala om att vi måste filma den scenen så snöar det ute, liksom inte logik och helt plötsligt så snackar vi om något helt annat än vi skulle.. 😌

Men som sagt, jag trivs så bra med alla dem människorna och man känner att man alltid har fått ny energi när man har umgåtts med dem! 😍

När jag kom hem där ifrån så gjorde jag en lax och spenatpaj som förövrigt blev sjukt god och jag eldade inte upp hela lägenheten, det är ju ett mirakel! 😌

I morgon ska jag träffa julian och chris från filmteamet för att dra igång med redigering av film! spännande! Men nu ska jag sätta mig och bara ta det lugnt och sen få några timmars skönhetssömn så vi hörs i morgon! PUSS 😘Likes

Comments

Alright! man blir som man umgås, det uttrycket stämmer verkligen så bra. Om man umgås med folk som skiter i livet och bara lever för stunden så blir man sån själv, skiter i att planera osv. Jag vet inte men jag är lite så jag med, jag lever för stunden och är relativt impulsiv, kör på det som känns bra för stunden, men jag har ALLTID haft mål med mitt liv, har någon frågat mig vad jag vill göra i framtiden så svarar jag inte "jag vet inte" utan då kan jag komma med ett svar, även om det bara är att jag vill utvecklas inom något väldigt litet så vill jag ändå framåt.

Ni vet det som jag snackade om i tidigare inlägg, man måste ut ifrån sin comfort zone för att börja leva. Stannar man där man känner sig trygg så kommer man inte utvecklas. Och där snackar jag utifrån mina egna erfarenheter, jag var sjukt blyg för några år sen, jag lät alla andra fixa saker åt mig och tyckte det var grymt jobbigt att göra nya saker, men nu har jag lärt mig att det är bara o köra på så får man ta problemen när och om de uppstår för varför ska man lösa problem som inte finns? Fattar inte den strategien ärligt talat. Visst man kan förutse vad som kanske kan hända och ha det i bakhuvudet men varför sitta på en stol och fundera på vad som kan gå snett och tro att man kan lösa det innan det uppsår när man istället kan prova och se vad som händer? Bättre o bara köra på kreativt tänkande när det väl uppstår, right?

De människor som jag gillar att umgås med det är de människor som ser möjligheter istället för problem, orkar inte med negativa människor som HELA TIDEN säger "men tänk om". Det är det mest oinspirerande som finns. Säg istället, "ja vi kör och ser vad som händer!" Visst jag är inte dum, självklart om man ska utföra något som är risk för livet så måste man planera, då kan man inte bara köra på, men om det handlar om något som man faktiskt kan prova på för att sen kunna falla tillbaka på den stabila yta som man innan byggt upp, så kör! Det viktigaste av allt, umgås med de som du vill bli som! Känn inte att du är sämre än de, för alla måste börja någonstans! om några år så är det du som kommer stå där och lära ut dina strategier! Igen är född till något stort, alla har kämpat för det dem uppnått, det är väldigt få människor som får framgång gratis man måste vilja, och vill man så kan man! Ingen tvekan! 💪 och kan man inte, då vill man det antagligen inte tillräckligt mycket, Punkt.

Vet att det kan låta hårt för vissa, men what consumes your mind controls your life! Så är det bara, positiva tankar ger ett positivt liv! Dina tankar kontrollerar dig mer än vad du tror, testa själv att gå runt och bara tänka negativt och se hur du känner efter en dag, eller så tänker du positivt och gör det bästa av allt, lovar att framgång kommer med att bara ändra tankesätt, jag har själv provat och det funkar jag lovar! 😉

Vet ni va, nu ska jag sluta upp med att uttråka er med mina positiva (provocerande) tankar för idag, så hörs vi! PUSS 😘

jag är väl medveten om att många kan bli provocerade av mitt tänk om de inte känner mig och vet att jag är bland de mest ödmjuka människor som finns, jag kan ta emot kritik för att jag vet att långt ifrån alla tänker som mig och jag har inget emot att dem runt om mig inte tycker som mig! Tycker bara att det är spännande för hur skulle vi annars få igång en diskussion, det behöver alltså inte finnas något som är rätt eller fel men detta är min åsikt och jag uttrycker den på ett väldigt konkret sätt 😘

Likes

Comments

Hej på er! Just nu sitter jag på mitt golv framför min spegel och lyssnar på musik som vanligt, om ca 10 min ska jag kolla på farmen och bara mysa framför tv:n.

Idag har jag haft sån sjuk pluggångest, det har inte gått att läsa över huvudtaget, inget fastnar i huvudet men jag får ta med mig det som jag faktiskt klarade av, mer kan jag inte göra, får ta ikapp det någon annan dag.. ett av mina mål 2017 var ju att inte skjuta upp skolarbeten, men vad gör man när man inte kan koncentrera sig? 😓

Efter att jag faktiskt hade försökt plugga så tog jag min nya kamera som jag förövrigt köpte igår kväll och testade den lite, så sjukt nöjd! 😍 Det blev en Nikon D5300, vet dock inte vad jag ska göra med min andra kamera, får se om jag säljer den kanske!

När jag hade tröttnat på att fota så hoppade jag in i duschen och bara tog hand om mig själv, slängde också i en röd färgbomb eftersom att det var ett tag sen som jag var rödhårig, jag trivs i det, men tröttnar snabbt och då är ju en färgbomb bra! Längtar dock inte tills jag måste gå igenom den perioden när jag kommer vara rosa/orange/röd hårig.. haha det är det värsta som finns!

Men vi hörs i morgon! Puss! 😘


Här kommer det några bilder på resultatet på håret! 😍

Likes

Comments

Gdmorgon! Just nu sitter jag i sängen och kollar på youtube, bästa starten på dagen ❤ . Idag är jag ganska trött men jag mår bra ändå!

Om en stund ska jag göra mig i ordning och sen ska jag och mamma iväg och handla lite, sen måste jag sätta mig o strukturera upp den nya kursen som började igår så att jag har koll på den för den håller bara på i 3 veckor sen börjar nästa kurs igen så denna är nog ganska intensiv men hoppas på att den är kul! Den handlar om lekens betydelse för lärande och utveckling hos barn 👍

Nu ska jag börja ta tag i mitt liv! Vi hörs! PUSS 😘


Likes

Comments

Min instagram - @lundemilie

YouTube
Hursvårtkandetvara