Idag har jag varit hemma i drygt en månad. Under den här månaden har jag fått frågor som "Hur är det att vara hemma?" och "Hur var Afrika?"

Frågor som är otroligt svåra att svara på kortfattat. Precis som en annan tjej så fint har uttryckt sig så känns året som en dröm. När man tittar tillbaka på bilder och hör särskilda låtar och hela ens mitt hjärta börjar bubbla av lycka. Då börjar även saknaden av internatrummet och alla människor. Jag är otroligt tacksam för vad detta år har gett mig och hur jag har utvecklats som person genom mina erfarenheter. Jag skulle aldrig i hela världen ångra detta år och tror jag att alla människor skulle behöva göra ett år utomlands på gymnasiet för att utvecklas som person.

Tack för att ni har följt mig under mitt år, och nu checkar jag ut. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu börjar tiden rinna mot sitt slut. Det känns så konstigt, så mycket känslor som virrar runt. På ett sätt känns det skönt att komma hem, men samtidigt känns det jobbigt. Har bott hos Hanna i cirka 10 nätter och planerar inte på att flytta tillbaka till mitt rum, vill inte spendera sista tiden själv. Har sakta börjat packa och ta ner saker för jag vill inte tänka på det dom sista dagarna.

Detta har blivit mitt hem, jag umgås med samma människor varje dag och dom har blivit min familj. Så mycket minnen som vi alla har tillsammans vet inte någon hemma om, så många kvällar som man har smygit förbi boardingen, alla utgångar, middagar och tid i partybussen. Det jobbigaste är inte att lämna skolan, eller internatet. Jag har på sistone känt att boardingen tar över och inte ger något som helst frihet, så det är skönt att slippa. Men alla vänner som vi har skaffat som bor här, underbara människor som jag har lärt mig så mycket av och som har hjälpt mig växa som människa. Att lämna dom gör ont.

Det ska bli skönt att komma hem, det ska det. Att skaffa rutiner, kunna lämna dörren när det är mörkt och GÅ någonstans, att vara helt ensam ute, att inte behöva rapportera till någon vart man är hela tiden. Det ska bli skönt, men samtidigt känner jag att jag kommer bli kvävd. Jag kommer ha det tufft att ställa om till Sverige, för att det är otroligt stor skillnad på Sverige och Kenya. Att ha föräldrar hängandes över en när man har klarat sig själv i 10 månader kommer bli jobbigt. Så ge mig tid, och utrymme för att låta mig hitta den personen som jag har blivit under detta år. Ge mig tid att ställa om, för att flytta hem kommer ta tufft på mig. Det vet jag, men jag älskar min familj och mina vänner och saknar er mycket vilket gör det hela lite lättare.

Men ge mig tid, Kenya är väldigt olikt Sverige och det kommer ni märka på mitt beteende.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej! Tänkte bara slänga in ett inlägg och säga att jag inte har lust att blogga. Vi har kort tid kvar och jag känner bara för att njuta av tiden. Slänger kanske in något inlägg snart om en uppdatering, men just nu är det mycket i skolan och vill hinna njuta av tiden på helgerna.

Likes

Comments

Hej! Veckan har varit full av nationella i både engelska och spanska. Det har varit tufft men nu är det gjort.

I torsdags fyllde Kristin år, vilket gjorde att jag och Hanna snodde iväg henne igår eftermiddag till Junction. Mycket trevligt! På kvällen åkte jag tillsammans med Oskar och Hanna till Ocean Basket och åt sushi. Det regnade fruktansvärt mycket på vägen hem från Westlands så tog över 1 timme att komma hem. Det gjorde att vi bangade utgång eftersom det regnade så mycket. Resulterade i en tidig läggning, men det var skönt.

Idag vakande jag tidigt och gick upp och duscha. Ligger nu, återigen, i sängen och väntar på att andra ska vakna. Planen idag är att äta brunch på Art och sedan åka iväg på någon dagsutflykt; kanske The Hub som är ett nytt köpcentrum i Karen eller något annat. Vi får se i alla fall!

Blandade bilder

Likes

Comments

Den 30 april 2016 är en viktig dag i historien. Det är den dagen 105 ton elfenben brändes i Nairobi National Park.

Tolv elfenbenstorn brann i Kenya på lördag, som skickade tjocka moln av aska och rök. Elfenbenet kom från cirka 8,00 elefanter och 343 noshörningar, som mördas för sitt elfenben. Kenyas president Uhuru Kenyatta satte eld på över $ 172.000.000 värde av olagliga vilda varor på lördag eftermiddagen.

Vi åkte dit med skolan när det hade öppnat för allmänheten. Det var en upplevelse.

​Innan det öppnades för allmänheten

När vi var där...

Likes

Comments